beep Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Nisam se davno bavio tematikom domaće zabavne i narodne muzike, pa bih mogao malo da bacim pokoju o tome. Jednostavno, slušanje “Balkan” radio stanice i praćenje kviza pogađanja pojmova, o čemu sam već pisao, pomoglo mi je da proširim muzičke vidike i spoznam da smo i dalje neprikosnoveni carevi pisanja odličnih tekstova, posebno u narodnoj ili narodno-zabavnoj muzici. I tako, kreće neki set bržih pesama, kad u njemu prvo grupa Luna sa pesmom “Sex on the beach”. Ko zna koji sex on the beachu tvom separeu dramakraj tebe vrišti rich bitchzbog pogleda među nama.kokteli, kokteli ko šrapnelilete, lete na sve stranesex, sex, sex bombaja sam devojka bez mane. Pa posle ovog mega-dela, dolaze Katarina i Silvija u pesmi “Može crni, može plavi”: Obukla sam cipelicepopela se na štiklicenabacila podvezicetanke, duge trepavice.Kupila sam novu kremukupala se u parfemubiće dobro sve u svemukada nađem dobru šemu.Tražim vezu dobru vezuk’o da letim na trapezumeni treba samo jedan pravida me mazi danju noćuda mi ubije samoćuma, može crni može plavi. Bez starca (u ovom slučaju starice) nema udarca, pa dolazi i Zorica Marković sa pesmom “Žena kavaljer”: Imaš ženu kavaljerasve mi lepo stojičaša vina, cigaretai poljupci tvoji.Eto to je život kavaljera ženeonaj koga volim, stoji pored mene. Pojavljuje se nakon toga iznova grupa Luna (naravno, sve ovo znam posredstvom google-a, ja sam mislio da je Luna više zabavnjačka grupa na kormilu sa Čedom Čvrokom). Pesma se zove “Panika”, a kaže ovako: Negovano telo, lice bez bora,poslednja moda iz ParizaKao iz sna, žena femme fataletajanstvena kao Mona LizaZavide mi žene kada me videna meni skupo baš je svehaljina laka, za mene šivenastoji mi kao salivenaPanika, panika među ženamamuči ih to što sam samai bez reči oči govoreumiru od ljubomore. I tu je naravno i jedan oldschool, ali čisto da ga se podsetimo. U pitanju je Sexy Sandra, dobro poznata poznavaocima domaćeg zilja. Njena najpoznatija i potencijalno jedina pesma je “Dok ponuda važi”: Da s tobom budem, to su moji tajni planovida dotaknu me tvoji meki, topli dlanovibezobrazna da budeš, očima me svučešspustiš se niže pa me jezikom dotučeš.On to ne ume, on se samo važan praviti budi vredna gde bi on samo da stavisa njim je ljubav hladna, s tobom telo goridevojko, mani priču i samo izvoli.Prstima znoji me, dugom oboji meda noćas dobijem, sve što sama tražim.Skini me, odaj me, kupi me, prodaj mena sebe dodaj me, dok ponuda važi. A ako mislite da ste izgubili vreme čitajući ove stihove, posmatrajte to kao pripremu za proslavu Nove godine, jer je sva prilika da ćete, posebno ukoliko ne znate gde tačno idete i na kakvu proslavu, biti u prilici da “uživo” čujete neku od ovih pesama. Šalji dalje! Pogledajte ceo članak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Ovi postovi se i za moje shvatanje funkcionisanja sistema pojavljuju na magičan način :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts