Jump to content

On line kupovina igara

Recommended Posts

Upratio sam neke popuste na Steam-u oko praznika pa rekoh da probam da kupim nesto. Samorost 2 za 1.99 :)

Pitanjce je, da li mogu da posedujem nekakav imidz igre koju pazarim preko Stema-a Ili samo kupujem pravo na dowload?

Kako rade ostale on line radnje sa igrama? Da li igde mogu da skinem i narezem to sto kupim?

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Koliko ja znam ti dobijesh pravo na DL odnosno na tvom steam accountu (na koji morash da budesh ulogovan da bi DL igru) otkljucan ti je DL date igre.

Obicno ako kupujesh virtualno izdanje igre dobijesh CDKEY ako je potreban i pravo na DL. Mislim da ne mozesh nigde da rezesh to shto kupish.

edit - nisam nikad kupovao igre preko online servisa, tako da sam se mozda izlupetao [:D]

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Na steamu ne možeš, igra ti se skida i instalira automacki u folder gde ti je i steam (što je prilično retardirano, jer ne možeš da biraš proizvoljno particiju). Ne znam da postoji vremenski limit na dl, jednom kad si platio igru tvoja je za dl dok postoji steam.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Tako sam nekako i ja skontao. Ima li neko iskustva sa 1C ili Direct to Drive ili slicno?

Pa i ja kakim oko kupovine ali za manje od 10 evra, aj kao i da pazarim nesto [:D]

možeš da bekapuješ steam igre i to narežeš, tako da sledeći put kad ti se budu igrale ne moraš opet da ih skidaš.

što se tiče originalnih igara, steam je daleko najudobnije rešenje. apsolutno nema zajebavanja sa ključevima, aktivacijom, online proverama... sve jednostavno radi. nije lakše nego instalirati pirata, ali u dobu kada rodiš mečku dok instaliraš i zaigraš original igru, steam je car.

Za Direct2Drive sam čuo da imaju tužnu podršku, a pritom umeju da kasne sa patchevima (najčešće ne idu isti patchevi kao za DVD verziju igre).

Problem sa Steamom i folderima se rešava tako što Steam instaliraš negde drugde (npr. D:\Steam), ili, ako ti je već u C:\Program Files\Steam, a vidiš da ti ponestaje prostora, prosto premestiš ceo Steam folder na drugu particiju i to radi.

Btw možeš ti da narežeš i Steam igre bez problema. Ima komanda "Backup game", s tim što restore ume da traje dugo, a najlakša varijanta je da ceo Steam folder raruješ i nabaciš na DVD-ove. Posle možeš da ih raspakuješ na drugom kompjuteru, pokreneš Steam.exe, uloguješ se i igraš, ja recimo istu Steam instalaciju koristim sa već nekoliko instalacija Windowsa.

To što su voodoo i Ivan rekli 100% :D

Jedino što ako režeš RAW Steam folder ili igre iz njega, a ne bekapovanu verziju, ume da potraje, čak i prebacivanje jer ima gazilion fajlova :D

Ali da, na Steamu čim kupiš igru, ne moraš da je skineš ,pa instaliraš, već i jedno i drugo se dešava u isto vreme, pa nema jebanja sa instalacijom. Plus Steam downloader radi ko munja.

I možda ćeš za neke igre morati da se malo zajebavaš, kao što Assassin's Creed II ima DRM zaštitu, nebitno gde i kako ga kupiš, pa zahteva internet konekciju, ali je sve to lepo objašnjeno na servisu, tako da neš imati mnogo, ako uopšte, problema. A igru kad kupiš, to je to, tvoja je dok ne zaboraviš kako da se uloguješ u Steam, password itd. Obavezno verifikuj mail u Settingsima!!!

pljk!

Brate, ima Winterbottom za 0.39e!!!!

Pa i moj je 30ak, ali ga ne storujem, mislim da mi ga ceo prebaci sa harda na hard za recimo 45min ako se sećam kroz maglu, možda je trajalo i duže. Ali sam se jednom zajebao i rezao dal HL2.... to je trajalo takođe 45 minuta na 12x :DDDDDD

pljk!

Te non-Valve igre se i lako krekuju (u smisli, ne ti da ih krekuješ nego da ih napraviš samostalnim), iscimaš nekog sa box originalom da ti "pozajmi" unprotected EXE, i imaš standalone Witchera :D

:D carski

Cek ako sam ja skontao ti tvojih 30 giga setas od kompa do kompa i kako kupis sta tako i dir raste? :)

Kako si pazario onaj NwN sa Atarijevog sajta? Isto ako Stim ili

edit:

Koliko je siguran Stim nalog od kradje, pod uslovom da ne klikcem na svaku povoljnu ponudu i svetleci baner i sl?

Edited by overkind

:D carski

Cek ako sam ja skontao ti tvojih 30 giga setas od kompa do kompa i kako kupis sta tako i dir raste? :)

Kako si pazario onaj NwN sa Atarijevog sajta? Isto ako Stim ili

Pa raste, ali ako nešto ne igraš, desno dugme na igru u listi -> remove game data, a ako ti se nekad bude igralo opet, desno dugme install game.

NWN Mysteries of Westgate sam uzeo na atari-store.eu, nema veze sa Steamom.