overkind Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Upratio sam neke popuste na Steam-u oko praznika pa rekoh da probam da kupim nesto. Samorost 2 za 1.99 :) Pitanjce je, da li mogu da posedujem nekakav imidz igre koju pazarim preko Stema-a Ili samo kupujem pravo na dowload? Kako rade ostale on line radnje sa igrama? Da li igde mogu da skinem i narezem to sto kupim? Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Koliko ja znam ti dobijesh pravo na DL odnosno na tvom steam accountu (na koji morash da budesh ulogovan da bi DL igru) otkljucan ti je DL date igre. Obicno ako kupujesh virtualno izdanje igre dobijesh CDKEY ako je potreban i pravo na DL. Mislim da ne mozesh nigde da rezesh to shto kupish. edit - nisam nikad kupovao igre preko online servisa, tako da sam se mozda izlupetao Edited December 23, 2010 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Na steamu ne možeš, igra ti se skida i instalira automacki u folder gde ti je i steam (što je prilično retardirano, jer ne možeš da biraš proizvoljno particiju). Ne znam da postoji vremenski limit na dl, jednom kad si platio igru tvoja je za dl dok postoji steam. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 Tako sam nekako i ja skontao. Ima li neko iskustva sa 1C ili Direct to Drive ili slicno? Pa i ja kakim oko kupovine ali za manje od 10 evra, aj kao i da pazarim nesto Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 možeš da bekapuješ steam igre i to narežeš, tako da sledeći put kad ti se budu igrale ne moraš opet da ih skidaš. što se tiče originalnih igara, steam je daleko najudobnije rešenje. apsolutno nema zajebavanja sa ključevima, aktivacijom, online proverama... sve jednostavno radi. nije lakše nego instalirati pirata, ali u dobu kada rodiš mečku dok instaliraš i zaigraš original igru, steam je car. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Za Direct2Drive sam čuo da imaju tužnu podršku, a pritom umeju da kasne sa patchevima (najčešće ne idu isti patchevi kao za DVD verziju igre). Problem sa Steamom i folderima se rešava tako što Steam instaliraš negde drugde (npr. D:\Steam), ili, ako ti je već u C:\Program Files\Steam, a vidiš da ti ponestaje prostora, prosto premestiš ceo Steam folder na drugu particiju i to radi. Btw možeš ti da narežeš i Steam igre bez problema. Ima komanda "Backup game", s tim što restore ume da traje dugo, a najlakša varijanta je da ceo Steam folder raruješ i nabaciš na DVD-ove. Posle možeš da ih raspakuješ na drugom kompjuteru, pokreneš Steam.exe, uloguješ se i igraš, ja recimo istu Steam instalaciju koristim sa već nekoliko instalacija Windowsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 Hvala ljudi, bili ste od pomoci. Vidis nisam skonato opciju "Backup Game" nigde u programu... Moracu da probam. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Meni "File", ali kažem, užasno je spor restore jer dok vraća igru, skida i novu verziju sa neta, a pritom mislim da ne bekapuje baš kompletnu igru nego data fajlove. Pakovanje celog Steam foldera radi bez problema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 To što su voodoo i Ivan rekli 100% :D Jedino što ako režeš RAW Steam folder ili igre iz njega, a ne bekapovanu verziju, ume da potraje, čak i prebacivanje jer ima gazilion fajlova :D Ali da, na Steamu čim kupiš igru, ne moraš da je skineš ,pa instaliraš, već i jedno i drugo se dešava u isto vreme, pa nema jebanja sa instalacijom. Plus Steam downloader radi ko munja. I možda ćeš za neke igre morati da se malo zajebavaš, kao što Assassin's Creed II ima DRM zaštitu, nebitno gde i kako ga kupiš, pa zahteva internet konekciju, ali je sve to lepo objašnjeno na servisu, tako da neš imati mnogo, ako uopšte, problema. A igru kad kupiš, to je to, tvoja je dok ne zaboraviš kako da se uloguješ u Steam, password itd. Obavezno verifikuj mail u Settingsima!!! Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jedino što ako režeš RAW Steam folder ili igre iz njega, a ne bekapovanu verziju, ume da potraje, čak i prebacivanje jer ima gazilion fajlova :D Hai thar :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Ne kužim?? Ko je spomenuo RARovanje?? Ili kažeš da se ceo proces bekapovanja Steam foldera vrši BRŽE RARovanjem u puko arhiviranje, a ne kompresiju? Pardon, htedoh reći BRŽE :D Edited December 23, 2010 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Pa možeš kako hoćeš, al moj Steam folder ima preko 30 giga, rarovanje traje par sati :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Brate, ima Winterbottom za 0.39e!!!! Pa i moj je 30ak, ali ga ne storujem, mislim da mi ga ceo prebaci sa harda na hard za recimo 45min ako se sećam kroz maglu, možda je trajalo i duže. Ali sam se jednom zajebao i rezao dal HL2.... to je trajalo takođe 45 minuta na 12x :DDDDDD Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ja imam brz net i lakše mi je da skinem, a verovatno i manje traje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 juce ujutru kupih witchera, download mi trajao do 11 uvece. prokletih 15GB jos 6 sati 50% na Cod4 mw, complete monkey island za 8.25e, i jos par kul igrica ;) Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Te non-Valve igre se i lako krekuju (u smisli, ne ti da ih krekuješ nego da ih napraviš samostalnim), iscimaš nekog sa box originalom da ti "pozajmi" unprotected EXE, i imaš standalone Witchera :D Edited December 23, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 kakav si haker :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Te non-Valve igre se i lako krekuju (u smisli, ne ti da ih krekuješ nego da ih napraviš samostalnim), iscimaš nekog sa box originalom da ti "pozajmi" unprotected EXE, i imaš standalone Witchera :D :D carski Cek ako sam ja skontao ti tvojih 30 giga setas od kompa do kompa i kako kupis sta tako i dir raste? :) Kako si pazario onaj NwN sa Atarijevog sajta? Isto ako Stim ili edit: Koliko je siguran Stim nalog od kradje, pod uslovom da ne klikcem na svaku povoljnu ponudu i svetleci baner i sl? Edited December 23, 2010 by overkind Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 totalno je siguran, samo treba da verifikujes nalog na svoj mail. i veoma je lako povratiti i ako ti ukradu user/pass Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ima super indi pak za 5 evrića, defkon, plejn sajt i darvinia inkluded duša me boli što nemam karticu sad Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Uuuuuuuuuuufff Mass Effect 2 za 15 eura ffffffuuuuuuuu nemam para sada :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ides na kop a nemas 15 eura haahahahhhaaa :):) FUUUUUUUUUUUUUUU Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Pa nemam na kartici degenu :) Jos gore je sto ti mislis da ja placam sva ta putovanja, crni sine :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 boli tebe patka :) Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 :D carski Cek ako sam ja skontao ti tvojih 30 giga setas od kompa do kompa i kako kupis sta tako i dir raste? :) Kako si pazario onaj NwN sa Atarijevog sajta? Isto ako Stim ili Pa raste, ali ako nešto ne igraš, desno dugme na igru u listi -> remove game data, a ako ti se nekad bude igralo opet, desno dugme install game. NWN Mysteries of Westgate sam uzeo na atari-store.eu, nema veze sa Steamom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts