Jump to content

Problem

RaveN

Recommended Posts

od skoro je počelo da se dešava, prvo sam mislio da je to do same igre

recimo upravo sam počeo civ5 opet da igram (patchovao sve lepo), igrao jedno 10 minuta, onda se zamrzne igra ali kursor od miša (znači onaj kursor u civ-u) mogu da pomeram 3-4 sekunde i onda se na milisekund pojavi kao sneg onaj na tvu pa odmah zatim crn ekran koji i onaj "close the program or report" prozor...

ista stvar se recimo dešava sa SC2, međutim tu mi ne pukne igra nego isto zabode slika (osim kursora) pojavi se crn ekran i onda posle jedno 3-4 igra nastavi normalno...

bioshock 2 koji sam juče instaliro isto zabode ali on čak i ranije, posle 4-5 minuta igre, isti simptomi... ( tako da možda ima veze sa zahtevnošću igre tj pregrevanjem? )

ista stvar i sa deathspankom (mada kod njega i ima neki bug sa sejvom)

imam najnovije drajvere i directx, nemam virusa, sredjen sistem, win7 x64

komp je c2d E8400, 4gb ram, powercolor 4870, gigabyte ep35-ds3

Edited by čovek

skini ovaj program

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

podesavanja:

stability test

xtreme burning mode

displacement mapping

post FX

fullscreen

izaberi svoju rezoluciju iz spiska

MSAA: najvise ponudjeno. kod nekoga je 16x kod nekoga je 32x u zavisnosti od mogucnosti graficke

klikni GO

obrati paznju na temperaturu graficke. nemoj da nastavljas test ako temperatura krene da prelazi preko 90 stepeni

Reci nam ako opazis bilo sta cudno na slici u toku testa. Ako krenu da se pojavljuju bilo kakvi artifakti, obavesti nas.

Ako taj test prodje u redu, uradi memtest sa butabilnog CD-a (ili flesha)

http://www.memtest.org/#downiso

ako je temperatura krenula sa 83 stepena onda bih rekao da imas problem sa pregrevanjem graficke.

no, nije na odmet da prvo eliminises sistemski ram. skini sa gore postavljenog linka ili ISO ako ces rezati na CD, ili USB flash installer ako ces sa flesha da dizes.

napomena:

pretpostavlja se da znas kako u biosu da namestis butabilni medij, kao i da si svestan da u slucaju da koristis flesh, isti ce biti obrisan. ako imas nesto bitno na tom fleshu, prvo ga bekapuj