cali Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Hteo sam da napravim butabilni USB da bi digao novi OS na netbooku. Uz pomoć HP Drive Key Utility sam napravio da ga BIOS prepoznaje kao hard disk. Problem je što sada kada probam da ga vratim u prvobitno stanje OS ga detektuje kao 4GB (a on je 8GB). Sa ovih 4GB mogu normalno da baratam, preostalih 4GB vidim u disk management (unallocated) ali ne mogu ništa sa njima da radim. Ima li neko koju ideju? Jedino preostalo što mi pada na pamet je low level format. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Jel radi brisanje prve particije iz disk managementa, ili povećavanje postojeće? U krajnjem slučaju, Acronis Disc Director sa Hiren's Boot CD-a (pre-11) sve rešava. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 20, 2010 Author Report Share Posted December 20, 2010 Tek iz Acronisa je dozvolio da manipulišem sa svih 8GB. Myth busted! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Tip of the day: u budućnos' butabilni flash sa OS-om pravi iz UltraISO-a (otvoriš ISO, Bootable -> Write Disk Image). Radi bez problema sa Vistom, sedmicom i Linuxima, za XP mora još par koraka, ima na njihovom forumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 Trenutno mi treba samo za sedmicu, za koju sam našao oficijelnu alatku na MS sajtu - ali dobro je znati za buduće egzibicije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) E kad smo kod te alatke, ja sa s njom imao problema, jer formatira drajv kao NTFS i par laptopova i jedan desktop nisu hteli da se butuju sa toga (iako fleš tehnički jeste bio butabilan). Kod UltraISO metode formatiraš drajv kako hoćeš (FAT32 npr), a on samo upiše fajlove i namesti boot. Edited December 21, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts