Jump to content

Cudan problem sa restartovanjem kompa

Member

Recommended Posts

Juce sam uzeo da ocistim komp i kada sam zavrsio odradio sam reinstall sistema i instalirao sve pretece drivere i programe kao sto i uvek instaliram. Danas kad sam upalio komp posle nekog vremena sam se restartovao. Nakon toga isto se desilo jos jedan put.

Everestom sam proverio temperature i sve je ok. Skenirao sam kompletno sve particije sa Avirom Free i Malwarebytes-om i sve je cisto i obrisao temp. Mada se i komp i dalje restartuje.

Konfiguracija je asus ploca sa nekim athlon-om na 2.1 , 1 gb ddr2 rama, 160 gb hitachi HDD, lc power napajanje 420 W i 3650 ati radeon.

Jos jedna cudna stvar nakon instalacije, instalirao sam ove nove ati 10.11 drivere i u setingsima za odabir rezolucije pojavile su se jos jedno 10 rezolucije iznad maximalne 1440x900 i idu do 2048x1536 sto se do sad nikad nije pojavljivalo.

Ja imam isti problem, jednom dnevno mi se komp restartuje iz čista mira.

Isto ga očistio, proverio temp sve kul, jedino što tipujem da je memorija, koja mi stoji malo klimavo u slotu, ili SATA kablic, jer prilikom jednog restarta nije mogao da mi se bootuje Win, al' je prepoznavao HDD. I onda kad sam premestio kablic u drugi SATA slot na ploci, sve je kul radilo!

A da, uzeo sam i novo jače napajanje jer sam istripovao da je ono prslo :D

P.S. Sad nešto kad razmislim, restartuje se uvek u isto vreme, tipa oko jedan popodne i to je to, a znam kad dižem server za mincraft uvek izbaci neku grešku u fazonu sistemski sat ne valja, ne poklapaju mu se neka vremena, pa je možda i ploča malo poblentavila!

Everytime I cross the line

I push the boundaries out a little...

Mozda kablici tj zicice negde imaju povremeno kontakt koji izaziva reset.... proveri kablice od reset dugmeta na kucistu koja idu u plochu, sta vise izvuci ih iz ploche... proveri da li si bas dobro zabo graficku u svoj slot, kao i memoriju i sve ostalo sto imas pobodeno na plochu... reset moze da se javlja i ako ti je osetljivije napajanje pa pri padovima napona ono ne izdrzhi nego resetuje komp..... Jbg jebeno je to, svasta moze da bude [8)]

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Ako je Win7 a nisi ga apdejtovao posle instalacije, podigni power managment na high performance u control panelu, osnovna verzija je na pojedinim mašinama bagovala jer u balance presetu power management ponekad kasno reaguje sa dizanjem napona kad skoči opterećenje procesora, pa se resetuje jer misli da je greška.

Otvorio sam ponovo komp, povadio sve kablove i produvao i ubacio ponovo. Promenio sam sata port za HDD. Primetio sam da je malo grafa bila labava pa sam zamenio sraf koji je zateze.

@voodoo nije u pitanju win 7, xp sp3 je.

Za sad nije bilo restarta, ali videcemo nadalje sta ce da se desi.

Uglavnom, hvala svima puno na pomoci.

Evo mene opet nakon 3 dana testiranja i restartovanje se opet vratilo. Posle prvog restartovanja odlucio sam da ipak malo bolje istestiram i uradio sledece :

Skinuo sam Avast 5 Free i preskenirao ceo komp - i sve je bilo u redu. Onda sam krenuo da testiram hardware sledecim programima :

1. Memtest86 3.5 bootovao sam sa cd-a i uradio memtest - errors 0 , Ecc errors 0

2. HDD Health i HD Tune - Hdd health pokazuje 46-48 C i Health pokazuje 96-100 % Excellent, dok sam sa HD Tune-on odradio Errors test i nije pokazivao nikakve probleme.

3. Instalirao sam Linx 0.6.1. - pustio sam 5 testa u trajanju od 15 min i sve je bilo ok.

4. Furmark 1.8.2. - uradio sam 2 testa oba u rezoluciji 1440x900, benchmarking test sa ukljucenim MSAA na 8x i bez ukljucenog MSAA u trajanju od jednog minuta, a pored toga uradio sam i Stability Test u trajanju od 20 min - nije bilo nikakvih gresaka niti restartovanja racunara.

U toku ova 3 dana primetio sam da se 3-4 sec pre restartovanja racunara slika zamrzne s tim sto strelicu misa i dalje mogu da pomeram. Desilo mi se isto da se slika zamrzne, medjutim ja i dalje cujem Youtube klip bez obzira na zamrznutu sliku.

Misterija se nastavlja, pa vi napisite ako se necega jos setite.

• 3 weeks later...

Evo mene opet da javim da je problem resen, fora je bila da se nesto bagovao Ati driver tj. izasao je onaj plavi ekran i ja procitao sta pise, googlao posebno sve detalje greske i naleteo na post nekog lika koji je to resio vracanjem drajvera na stariju verziju, tako da sam i ja to uradio. Vratio sam se na stariju verziju 10.10. ako se ne varam (jedna verzija pre nego sto su uveli onaj cvetic umesto crvenog pravougaonika sa ati natpisom) i vise se nije od tada restartovao.

U svakom slucaju hvala svima na pomoci.