Jump to content

beep.rs - Kontrole saobraćajne policije

beep

Recommended Posts

Nije mi jasno zbog čega se i dalje trtimo kako ćemo novim zakonima i pravilnicima uspeti da nešto promenimo po pitanju saobraćaja, ako oni koji kontrolišu isti, obavljaju kontrole na mestima gde im je zgodno ili gde će lako uhvatiti nekoga u prekršaju kako bi mu uzeli keš? Svako ko se nešto više vozi kolima otprilike zna gde se mogu naći policijske patrole koje motre na prekoračenje brzine, vožnju žutom trakom i slično. I onda recimo, saobraćajci stoje tamo kod Vera u Denkovoj bašti (posle ATŠ škole) i hvataju one koji voze žutom trakom, i naravno to rade zato što je to ona žuta traka sa “ograničenim trajanjem” tj. ne smete tuda da vozite od 14 do 18h recimo. I onda se oni u 17:30h nacrtaju i pokupe par nesrećnika koji tuda idu. Pa onda, kada idete novim obrenovačkim putem, zbog toga što je to put u naseljenom mestu, iako okolo nema ničega dokle pogled seže, ograničenje je 80 kilometara na sat. Naravno, panduri stanu tamo na parking i hvataju sve koji voze preko te brzine, i uzmu pokoji dinar. A da ne govorimo da sam lično video kada “obična” vozila koja piče preko 100 nisu zaustavili. I sad, umesto da se zabodu negde gde zaista znači da budu tu jer postoji opasnost za sve učesnike u saobraćaju, njima je baš kritična tačka ravan put bez pešaka bilo gde na vidiku.

Ili, ne moraju da budu negde gde je baš opasno (mada bi trebalo) ali ajde da budu na mestima gde nesavesni vozači svojim ponašanjem blokiraju saobraćaj ili ga usporavaju. Kao kada u nekoj od prometnih ulica hoće da skrenu levo tamo gde ne smeju. Na takvim mestima mislim da nikada nisam video policiju. Neke lokacije poput Bulevara JNA kad skreću u recimo Ohridsku ali iz pravca Slavije, pa recimo levo u Majke Jevrosime iz Kneza Miloša iz pravca glavne pošte i tako. Ali zato važno da stoje na početku Cvijićeve kad se skreće iz Vanizelosove (valjda se sad tako zove) gde ljudi i iz leve trake skreću desno, na jednom prilično nebitnom mestu. Jednostavno – stoje tamo gde mogu da na’vataju vozače koji ni sami ne znaju šta smeju a šta ne zbog konfuzno projektovanog saobraćaja i pravila na tom delu.

OK, znam, otkrio sam toplu vodu, ali prosto čemu onda obavezne prve pomoći, lanci i koješta drugo, kao i novi pravilnici, zabrana razgovora mobilnim pešaku koji prelazi pešački i slične bravure.

Email Facebook Google Gmail Twitter Yahoo Mail Google Buzz Šalji dalje!

Pogledajte ceo članak

razlog zashto jedan od najvecih drzhavnih organa funkcionishe kako funkcionishe sigurno nije jednostavan, nema kratko objashnjenje i, u krajnjoj liniji, nije najbitnija stvar kojom prosechan (ili nadprosechan lol!) srbin treba da se zanima. 90% frustracija i svadja u srba izvire iz nashe iskonske potrebe da, iako ne znamo nishta o nekom poslu, onome koji ga radi solimo pamet kako da ga radi, a ako ne smemo to - onda smo josh besniji na njih i njihov sistem rada.

i dalje ima korupcije u muriji, i dalje neke stvari koje rade random djuri nemaju smisla - ali kontam da su u poslednjih 5 godina dozhiveli takvu transformaciju (na bolje) da treba biti zahvalan isusu i deda mrazu

neka osoba glupak hehe

zapravo nikakva transformacija nije ucinjena sve je isto ili jos gore, ovaj lag zivi u lalalendu, blago njemu

za te pare za koje su angazovali desetine hiljada policajaca mogli su lepo kupiti kamere i povezati ih u sistem i zavrsiti pola posla ... ali nije to poenta, poenta je zaposliti ljudi po svaku cenu... zato imamo pandure koji rade kako rade i sta god hoce tema o kojoj se moze pisati na siroko, a da je bolje sigurno nije bolje

fallout_table.gif

Nemoj tako G. Istina je uvek negde u sredini.

Neke stvari su bolje dok su neke stvari loshije. Generalno mi se cini da je situacija malo popravljena, ali naravno da mora biti mnogo bolje.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

pre nego sto napisem i ja da kazem da nije topla voda ali potvrdjuje tekst

na ibarskoj, na kome je i dalje naravno lose oznacen i osvetljen put, se i dalje vozi jako neprimereno i pored patrola koje bleje sa strane i zevaju u nebo verovatno . pozitivna stvar je da i dalje postoje ljudi koji ablenduju da upozore ljude na takve pozicije :)

i onda dodjem u priliku da prolazim banovim brdom i sada ok . postoje znakovi na kojima pise da je ogranicenje 40 . dolazim do semafora i prva kola u redu 307ica, njih troje/cetvoro unutra.

oni prvi , ja iza njih i iza nas jos jedno petoro kola. pali se zeleno i sad kao tacno se vidi da idu 40 i ni milimetar preko toga i tako i 300 kola iza njih a postoji i traka kojom idu autobusu ni u nju niko nije usao samo zato sto se videlo da su samo cekali da se neko zajebe

mozda samo ja tako vidim ali rekao bi da je to jos jedan primer glupe primene zakona u kojoj ce i dalje ljudi da ginu jer preticu i slicno dok je sa druge strane jako bitno da slucajno neko ne ide 45 po gradu da ne bi ubio muvu koja prelece ulicu

Jbg treba ograniciti voznju samo kad moras, a kad vozis stisnes chmar i pazis na sve zivo.

Kakva bezbednost, kakvi bakraci. Da siluju zenu pored patrolnih kola, ne bi prst mrdnuli, dok ocima merkaju juga i stojadina da im uzmu na brzaka 2-3k din.

A najgore od svih svinja su ovi sto se kriju iza zbunova i kontejnera, pa iskoce ko zabe kad uvate nekog.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton