baya Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 E ovako, kupujem komp posle dosta vremena, do sad sam koristio A64 3000+ sa 754 socketom agp grafičkom naravno (7600gs) i 2 gb ddr1 memorije. Od igara mi treba za teranje samo wow-a jer manje više ništa drugo ne igram, malo mi vremena i za wow tbh. Znači treba mi sledeće: 1. da radi WoW odlično 2. konfiguracija do 35 hiljada bez cd rom-a i monitora Kupovali smo komp devojci pre godinu i po dana i ne mogu da poverujem da su te komponente manje više iste cene kao i tad (osim grafičke) pa me takođe zanima da li se nešto od toga još uvek smatra best buy u toj cenovnoj klasi ili da gledam možda nešto drugo. Elem ovo smo uzeli prošlo leto : Phenom II X2 550, 3.1GHz/6MB 64Bit BOX Black Edition, GigaByte MA770T-UD3P, 2 x 2GB DDR3 Transcend JR PC1333, Sapphire ATI HD4850, 512MB GDDR3, 640GB WD Blue SATA2 7200rpm, 16MB, LC Power ATX Midi Tower, 914B, 550W 12cm fan] Ja planiram ovako nešto (što nikako ne mora da znači da je pametno, zato mi i treba pomoć) hteo sam da uštedim malo na memoriji i hdd-u zato razmišljam da uzmem sledeće da bih se uklopio u 35 hiljada, pa me zanima da li je generalno ovako nešto dobra ideja? Možda slabije napajanje jer nisam baš siguran da mi treba 600w za ovu grafičku pa nešto drugo malo pojačati ili iskombinovati drugačije? Takođe sam pročitao nešto vezano za 785G čipset i prilično me je iznenadilo da sad ima solidne integrisane grafike, zaista nisam bio nešto u toku. To bi možda bila varijanta takođe pa posle pazariti neku pravu grafičku? Jer ne planiram da menjam komp sigurno par godina sad kad uzmem, samo nadogradnja dolazi u obzir. Uostalom ne znam ni koliko su "jake" te integrisane i da li bi mi relativno zahtevna igra kao world of warcraft radila solidno na njoj? Uostalom svaki predlog je dobrodošao, reči hvale unapred rezervisane za dobre ljude ! Quote Go then. There are other worlds than these. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Dobra je konfiguracija, samo bih preporučio jeftiniju ploču i jaču grafičku, npr MSI 770-C45 (5.499) PowerColor Radeon HD 5770 512MB (11.799) Takođe, i neki hard disk sa minimum 16 MB keša, razlika u ceni je mizerna a ume da se oseti u radu. Napajanje ostavi, neće da se baci. WoW bi ti radio na ok na medium (sa senkama na off) na toj integrisanoj, ali samo tokom kvestovanja, a u arenama i raidovima bi ti se pretvaralo u slide show, tako da nemoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baya Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Hvala puno na pomoći, tako će i biti za hdd i ploču samo kartica piše da je 13040 din u atomu, jesi mislio baš na 5770? Quote Go then. There are other worlds than these. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 oces prodas tu graficku :D 7600gs ?:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Btw ovo tvoje su cene iz Atoma, jel tako? U Emmiju je nešto jeftinije I za jedno godinu dana da ubaciš još 2 GB RAM-a i eventualno quadcore, i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baya Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 Jesu, cene su iz atoma i koliko vidim sve je skuplje od 100 dinara pa do 1500. @ kali Ne bih prodavao, solidan mi je taj drugi komp pa neću da ga rasparčavam. Ovo mi je bila neka varijanta pre nego što si postovao ovu sliku ali nemam ništa protiv da malo frikombinujem da uštedim malo na kućištu i napajanju a i hdd mi tako svejedno da li je 320 ili 500gb popuniću ga glupostima svejedno jer nisam navikao na veće od 80gb. Uglavnom hvala ti još jednom sad bar otprilike imam ideju di udaram ;) Quote Go then. There are other worlds than these. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts