Jump to content

Giga se vraća WoW-u

Giganthrax

Recommended Posts

Posle duže pauze, rešio sam da opet instaliram WoW. Evo šta me zanima:

1) Čuo sam da je WoW sada veoma pojednostavljen (ja sam poslednji put igrao tokom burning crusadea, u vreme sunwell plateau-a), te da je odličan za casual igranje, što meni u ovom trenutku baš i treba pošto zbog posla i drugih obaveza nemam vremena za raidovanje ili ne znam ti ja sada koliko grindovanja. Je l' to istina ili to noliferi iz vanile samo standardno plaču zato što i noobine mogu da dobiju epike?

2) Valjaju li roguei kao klasa za PvP i koji su trenutni kvalitetni buildovi?

3) Da li hemmorage subtetly sa dve velike močuge i dalje radi posao, ili su sada svi prešli na noževe?

4) Šta se dogodilo sa shadowstepom? Gledao sam rogue talent tree i ne vidim shadowstep nigde. Nije valjda da su ga izbacili?

5) Da li je blacksmithing i dalje isplativ, to jest, da li i dalje mogu da se naprave bind on pickup dojajne toljage, mačevi itd. kao što je moglo u Burning Crusade-u, ili je raidovanje/pvp jedino rešenje? Opet, ne tražim sada tu neku imba ludačku opremu, nego jednostavno stvari koje će biti moguće izgrindovati solo/u 5 men instancama, a da rade posao. Napr u Burning Crusadeu sam dosta dugo koristio onu 97dps zmajevsku toljagetinu i baš me je lepo služila. Zanima me ima li tako nešto i u Wrath of the Bitch King-u?

Unapred hvala na odgovorima.

992619-1.png?1283329057

Posle duže pauze, rešio sam da opet instaliram WoW. Evo šta me zanima:

1) Čuo sam da je WoW sada veoma pojednostavljen (ja sam poslednji put igrao tokom burning crusadea, u vreme sunwell plateau-a), te da je odličan za casual igranje, što meni u ovom trenutku baš i treba pošto zbog posla i drugih obaveza nemam vremena za raidovanje ili ne znam ti ja sada koliko grindovanja. Je l' to istina ili to noliferi iz vanile samo standardno plaču zato što i noobine mogu da dobiju epike?

3) Da li hemmorage subtetly sa dve velike močuge i dalje radi posao, ili su sada svi prešli na noževe?

4) Šta se dogodilo sa shadowstepom? Gledao sam rogue talent tree i ne vidim shadowstep nigde. Nije valjda da su ga izbacili?

5) Da li je blacksmithing i dalje isplativ, to jest, da li i dalje mogu da se naprave bind on pickup dojajne toljage, mačevi itd. kao što je moglo u Burning Crusade-u, ili je raidovanje/pvp jedino rešenje? Opet, ne tražim sada tu neku imba ludačku opremu, nego jednostavno stvari koje će biti moguće izgrindovati solo/u 5 men instancama, a da rade posao. Napr u Burning Crusadeu sam dosta dugo koristio onu 97dps zmajevsku toljagetinu i baš me je lepo služila. Zanima me ima li tako nešto i u Wrath of the Bitch King-u?

Unapred hvala na odgovorima.

1. Da

2. ne znam

3. ne znam

4. Ne znam

5. Nije

Edited by Santa

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Pogledaj malo bolje talent calculator: http://www.wowhead.com/talent#f

Tj. pogledaj summaries, sad kad izaberes neko stablo talenata odmah dobijas kljucni talenat, tako i sa sub rogueom odmah na 10lvl dobijas shadowstep.

Istina. Imaš dovoljno zabave i ako igraš sat vremena, a možeš i da razvučeš. Za casual je bombona.

Izašao je novi patch sa potpuno promenjenim talentima pre manje od nedelju dana i još se nije skroz definisao food chain, pogotovo jer nema arena sezone. Novi patch je prednost dao kasterima, ali u ruke Mandušića Vuka...

Sada imaš samo 41 talenat, od čega 31 MORAŠ da staviš u jednu granu. Osim toga, izbačen je armor penetration iz igre, tako da ne samo da nemaš dovoljno talenata da uzmeš weapon spec, nego i više nemaš weapon spec, nemaš poena da dodješ dotle. Daggeri ti daju neke ogromne prednosti, prevelike da bi se ignorisale. Odnosno, subltetly se igra zbog daggera. Ali, to ne znači da ti ne treba da probaš i javiš nam utiske. Inače, što se tiče rogova, Mutilate je vladao WOTLK-om.

Sada se na 10. levelu bira grana talenata koju ćeš da furaš i svaka klasa dobije karakteristični abiliti za tu granu. Arms warovi - mortal strike, destro lockovi - conflagration, resto druidi - swiftmend, subtle rogovi - shadow step.

Prvo, imba ludačku opremu za pvp sada kupuješ za honor (posle patcha). MH dagger košta oko 1800 honora, a armori nešto manje. Tokom uspešnog BG-a sakupiš oko 100 honora. Honorable kill ti donosi 1 honor poen (na manjim levelima je decimala).

Drugo, ne isplati se BS. Sada pare u wowu mlate spamerske profesije, a najviše od svih JC. Može doduše da se zaradi na svakoj profesiji, ali teško da ćeš se namlatiti para. Inače, sada možeš da se prijaviš za random heroic bilo gde iz sveta i svaki ubijeni bos i završena instanca donose ti Justice poene i za to kupuješ armor i gear. Nemaš oružja na istom nivou, ali za honor dobijaš ima oružje.

I zapamti glavnu stvar - moraćeš da ponovo učiš igru i ima GOMILA novih stvari u odnosu na TBC.

Prijateljski savet druze : Ne igraj nista sto zahteva melee weapon , igraj nekog castera i sto bi Capma rekao pishaj po ljudima i u bg i u raidovima . Rogue-a igram od Season 3 i nikada nije pao na ovako niske grane kao u trenutnom patchu , kontam i ja da ce biti neki buff u 4.0.3 patchu ali ako ne bude mislim da raid necu videti a tek pvp ... Moj ti je savet lock/mage/druid . al ako bas bas bas volis rogue-a jbg onda igraj sta ti srcu drago [8D] Na ostala pitanja si dobio odgovor tako da ono srecno brate !

PVP = Player VS Pillar

Prijateljski savet druze : Ne igraj nista sto zahteva melee weapon , igraj nekog castera i sto bi Capma rekao pishaj po ljudima i u bg i u raidovima . Rogue-a igram od Season 3 i nikada nije pao na ovako niske grane kao u trenutnom patchu , kontam i ja da ce biti neki buff u 4.0.3 patchu ali ako ne bude mislim da raid necu videti a tek pvp ... Moj ti je savet lock/mage/druid . al ako bas bas bas volis rogue-a jbg onda igraj sta ti srcu drago [8D] Na ostala pitanja si dobio odgovor tako da ono srecno brate !

A smaraš sa tim kukanjem. Od početka WoW-a je bilo trenutaka kada je neka klasa bila bulja buljska. Na početku Wotlk-a lockovi su bili free HK, warrovi su često na početku svake sezone ili levelovanja free kill, a sada ti to toliko teško pada da moraš stalno da kukaš?

Ako ništa drugo, rogue nikad neće biti free kill i ti bar ne moraš da umireš ako nećeš.

A smaraš sa tim kukanjem. Od početka WoW-a je bilo trenutaka kada je neka klasa bila bulja buljska. Na početku Wotlk-a lockovi su bili free HK, warrovi su često na početku svake sezone ili levelovanja free kill, a sada ti to toliko teško pada da moraš stalno da kukaš?

Ako ništa drugo, rogue nikad neće biti free kill i ti bar ne moraš da umireš ako nećeš.

Ocigledno ne igramo istu igricu , ako te smara moje kukanje preskochi post , idi igraj svog locka/mage-a/boomkina/huntera ili sta vec mene ostavi na miru . Hvala

PVP = Player VS Pillar

Ocigledno ne igramo istu igricu , ako te smara moje kukanje preskochi post , idi igraj svog locka/mage-a/boomkina/huntera ili sta vec mene ostavi na miru . Hvala

Malo si preosetljiv. Ako nećeš da neko reaguje na tvoje postove, nemoj da ih kačiš na forumu za diskusiju, već piši blog i disejbluj komentare.

Imam roga alta još iz vanile, a tada sam igrao i druida koji je bio najbuljskija klasa i zbog koje su ljudi masovno napuštali igru, klasa koja je bila potpuno suvišna, osim da specuješ resto i bacaš inervate na pristove ako si hteo da raiduješ. Sve to je prošlo, a balans u wowu se stalno menja, to je, bre, poznata činjenica. Dodje i prodje vreme za svaku klasu i sada potkačeni rogovi, buu-huuu.

Uostalom, sada nema sezone u areni, t10 se kupuje od farmovanja heroica, pa šta ako ti je klasa malo buljskija u PvP-u?

125 puta je gore bilo na početku TBC-a, kada su bosovi i u heroicima 1-shotovali sve, a imali su cleave od 360 stepeni, pa kao rog nisi mogao ni u raid da udješ, nego sad.

Edited by Lurdusami

Promasio si razlog mog nerdrage-a , jebe se meni dal cu budem najbolji ili najgori dps , i da li cu imam 30-0 score u bg ili 0-30 , smeta mi sto kad udarim nekog , bilo koju klasu , za 5 hiljada , on mene udari za 22 hiljade . A u glavi mi je to da ni u expanziji nece biti nista bolje . A sto se tiche foruma i mog skrabanja po njemu , pa moram negde se ispraznim [:p] A i topic u kom sa kukao je za nerdrage-a . A sto se tiche vanile igrao sam hpriesta i bilo mi je lepo sve do tbc-a kad sam reroll ovog rogue-a i od tad cak nemam ni alta , igram samo rogue-a zato mi mozda i pada teze ovaj veliki buff svima sem melee klasama [:X] Nemoj pogresno me shvatis , cenim svacije misljenje , ali moram da se ispraznim negde :D

Edit : Napisao sam 2 shot warra . I to u pve gearu , pve specu i to se desava jednom u zivotu , a mage-u i locku se to desava jednom u 10 sekundi .

Edited by Breeee

PVP = Player VS Pillar

altovi su mi holy pala i resto shaman na kojima mi je do jaja da healujem za 100k

maga igram iz postovanja sopstvene titule i testiram specove

a warrrior mi je main na kome su bafovali 2x fury dmg u odnosu na prethodni patch i arms je mnogo jak pvp spec sa kojim doduse ne mogu da ubijem nijednog hilera jer ms ne radi sada ali sve druge klase koji ne mogu da se healuju razbijam o pod

i mislim da sve ovo nema puno veze sa temom jer je covek pitao kakva je igra sada jedino sto moze da procita je plakanje a tome je mesto na 4.0 patch topiku :)

Elem, hvala svima na odgovorima. :]

Sada imaš samo 41 talenat, od čega 31 MORAŠ da staviš u jednu granu. Osim toga, izbačen je armor penetration iz igre, tako da ne samo da nemaš dovoljno talenata da uzmeš weapon spec, nego i više nemaš weapon spec, nemaš poena da dodješ dotle. Daggeri ti daju neke ogromne prednosti, prevelike da bi se ignorisale. Odnosno, subltetly se igra zbog daggera. Ali, to ne znači da ti ne treba da probaš i javiš nam utiske. Inače, što se tiče rogova, Mutilate je vladao WOTLK-om.

Ovo mi se totalno svidja, posto olaksava nalazenje naoruzanja ako hoces da koristis ne-dagger oruzja.

Daggeri su okej, ali sam nekako veliki fan te vizuelnog nasilja koje dobijes kada gledas debelog orka kako raspaljuje gnoma toljagom po vugli. :D

@ Breee

Hvala na savetu. Zasad cu se drzati roguea (expanzija je za mesec dana, pa ce taman izaci dok ja dingujem 80 i pozavrsavam questove, pa onda opet levelovanje, a onda ko zna kakvi ce roguei biti na lvl85), ali ako rogue ispadne mnogo slab, laganica cu se vratiti svom dobrom starom undead warlocku. :]

I dobro ti kaze Lurdusami. U WoW-u su sve klase u ovom ili onom trenutku gimped, pa ih onda pojacaju, a oslabe druge, itd. Bar je nama kao rogueima opusteno jer smo nevidljivi, pa mozemo da biramo sa kime se i pod kojim uslovima bijemo. ;]

Zanima me, na kojim serverima igrate i da li ti serveri valjaju? Moji likovi su trenutno na genjurosu, ali taj server je bulja sada jos veca nego sto je bio pre 2 godine, tako da cemo verovatno i ja i drugarica i ortak da se transferujemo negde, pa nas zanima neki server u valjanoj battlegroupi, prevashnodno zbog PvP-a. Dakle, otvoreni smo za preporuke.

992619-1.png?1283329057

E, juče sam se kratko ulogovao i na svoju veliku sreću otkrio da roguei sada mogu da koriste sekire.

Takođe sam posetio onu sobu u kojoj se kupuje BG oprema i nisam našao ama baš nikakvo naoružanje na lageru (ako izuzmemo matore high warlord stvari).

Postoje li uopšte lvl80 pvp oružja izvan onih koja se dobijaju u areni, i gde mogu da ih pogledam?

Sorry na noobovskom pitanju, ali toliko stvari su promenili... Igra mi umnogočemu deluje potpuno novo.

992619-1.png?1283329057

Od kad je 4.0.1 dosao mozes da uzmes pvp weapon za honore , inache zahtevaju arena poene il kako se vec sad zovu ... Mozes da ih uzmes u dalaranu dole u kanalizaciji [:)] Inache trenutno nista sem daggera ne valja ( za high lvl ) sobzirom da imas 2 opcije da se igras a to su subt/muti a oba zahtevaju daggere ili bar dagger u MH .

PVP = Player VS Pillar