Jump to content

Laptop

Hero

Recommended Posts

Planiram vec duze vreme da uzmem neki laptop, i evo sad sam se odlucio da napokon pazarim jedan.Prvenstveno bi ka koristio za igranje, ne nekih mnogo zahtevnih igrica tipa wow, sc2...E sad posto predstave nemam kakav mi laptop treba za te moje potrebe bilo bi lepo kad bi neko mogao da mi preporuci nesto.Po prodavnicama su mi skoro svi rekli da je najboja opcija http://www.itsvet.com/proizvod/acer-aspire-7741g-333g32mn-intel-core-i3-330m-2.13ghz-3072mb-320gb-dvdrw-17.3''-led-hd-linux/comp_comp_laptop/3/4310 i http://www.itsvet.com/proizvod/acer-aspire-5741g-434g50-intel-core-i5-430m-2.26ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6''-wxga-freedos/comp_comp_laptop/3/4422 . Iskren da budem najvise bi voleo da bude 17 incni ekran, para bi izdvojio do 70, 75k max.Da li je to uopste moguce sa ovim bidzetom?

Pazi, posto sam i ja u istoj situaciji dosta sam citao po internetima vezano za laptopove. Meni su prvo bili izbor neki aceri, ali sam ih batalio jer sam na dosta mesta procitao da se mnogo greju, da im je plastika nikakva, da su im ekrani losi itd...

U sustini ja sam izbor suzio na Asusovu N seriju.

Gaming laptop sa 17'' ekranom (tj 17.3'') tesko da ces naci za 75k. Za 85k imas Asus N71 u pcpracticu koji je odlican. Za 80k imas N53, koji je tu negde po performansama ali 15.6'' ekran. To su, pre svega multimedijalni laptopovi, pa imaju i odlicno resen zvuk (odlicno za laptopove). Imas i N61 seriju, koja je ista kao N71, samo sa 16'' ekranom, i razlikuje se po tome sto ima samo 2 zvucnika bez subwoofera.

Postoji i N73, ali pocinje preko 90k, pa je prilicno daleko od tvog budzeta.

Koristan link sa grafickim karticama imas ovde, imas i kako se koja graficka ponasa u igrama, pa pogledaj.

hvala na sugestiji, mada i dalje sam u velikoj nedoumici...generalno moracu jos vise da odresim kesu :) razlog zbog kojeg sam se odlucio da uzmem laptop, prvenstveno za igrice, je sto 70-80% dana provedem van kuce, tj. na poslu na kome bukvalno skoro nista ne radim i tako dodjoh na ideju da uzmem jedan laptop da ubijam vreme :) ovaj Asusov model N71JA-TY047V mi deluje prilicno primamljivo , mada model sam manjim ekranom ali dve hiljade skuplji ima i7 procesor....nisam pametan ....

Pa ne znam Laki, ja na primer hocu da kupim laptop, jer mi je prilicno bitna mobilnost. Naravno i van kuce, ali vise od toga po kuci. E sad, draze mi je da sad dam nesto vise para (par stotina evra na 6-12 rata ne izadje na toliko preterano mnogo) pa da mogu da odigram i neku igru, nego da kukam kako pes nece da mi radi na medium...

A, naravno da to nisu bas "gaming" laptopovi. To su neki asusi G serije, Alienware itd, koji su po 1300+ evra.