togFU Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ovako, konačno kupujem novi komp pa mi treba vaša pomoć, pošto iz nekog razloga uopšte nisam raspoložen zbog ove kupovine, ono kao da budem srećan, gledam po netu, slate muke i te fore - ne. is it bad? :( Uglavnom, da ne smaram, treba mi sledeće: - Jaka osnova pre svega, znači kvalitetno napajanje, procesor i matična. - Rama 3-4 GB. - Grafička neka najjadnija samo da nije integrisana, pa ću da kupim neku bolju za par meseci ako poželim da se igram, ali za sada mi to ne treba. - bez monitora i DVD roma - malo bolje kućište (od para koje ću da uštedim na grafičkoj recimo) - budžet od 35 do 40k srpskih dinara. Dakle, ne bih ni kupovao novi komp da mi se ovaj ne raspada (7 godina star lol, doduše sa dodatim ramom), što znači da ga koristim samo za net, muziku, filmove, evenutalno planiram malo opet da se angažujem što se tiče photoshopa i illustratora, i to je to. Hvala vudu svima unapred :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 GHz 8MB (oko 160) Gigabyte GA-785GMT-USB3 (solid kondenzatori, Firewire, USB 3.0, Radeon HD 4200) (oko 70) 2x2 GB Kingston/Transcend/Geil DDR3-1333 (oko 80) Napajanje neko firmirano od 450 vati i naviše (50+ evra) Kućište za ostatak para Intel za ovo što tebi treba nije baš najisplativiji, plus bi morao da baciš još četrdesetak evra na grafičku, a ovaj Radeon je pojam kvaliteta u poređenju sa Intel integrušama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 Čekaj brate, napišem lepo "grafička bilo koja samo da nije intergisana" i ti mi preporučiš integrušu? :) (trenutno imam GeForce FX 5200 pa ti vidi :)) I sad naravno jedno nub pitanje - ukoliko kupim integrušu, da li ću moći da na istu matičnu nabudžim posle i neku bolju grafičku? Možda si pogrešno razumeo, meni možda padne na pamet da dam za grafičku 100-150 evra za par meseci, al za sada mi ne treba. Samim tim kontam da mi treba i nešto kvalitetnije napajanje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Čim si napisao "imam komp star 7 godina", shvatio sam da nemaš predstavu kakve sve danas integruše postoje, pa reko da ti uštedim 30-40 evra, pošto će taj integrisani Radeon da ti radi isti posao za nula dinara :) Mislim to je više nego korektan čip, može sam da dekodira HD video, možeš da igraš i novije igre na low, ne baguju drajveri itd. Ne treba ti bolje za tvoje primene. Takođe brzinski melje tvoju trenutnu grafičku i u 2D i u 3D. Naravno da ćeš moći da nabudžiš odvojenu kasnije, samo isključiš integrisanu u BIOS-u i to je to. A i generalno je korisno imati integrisanu, npr rikne ti odvojena grafička i odnoseseš je na reklamaciju, a za to vreme dok čekaš, možeš normalno da koristiš komp. Napajanje firmirano 450+ vati (550+ ako planiraš grafičku od 200 i više evra). Edited October 6, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 A i generalno je korisno imati integrisanu, npr rikne ti odvojena grafička i odnoseseš je na reklamaciju, a za to vreme dok čekaš, možeš normalno da koristiš komp. :(((((((((((((((((((((((((((((( Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 haha, vudu optimista :D Hvala, videću ovih dana da se angažujem i potražim pomenute komponente, kapiram da ima, nadam se da nije neka "hard to find" matična, jer ipak je NS u pitanju... sećam se da sam se pre par godina ubio tražeći jednu tastaturu i DDR1 memoriju od 1gb lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 8, 2010 Author Report Share Posted October 8, 2010 E, fejlovo sam jako, tek sam danas skontao da mi treba i HARD DISK :))))))))))) Dakle, deder skidaj nešto, neka bude slabiji procesor možda, samo da uglavim i HD (50GB recimo u max 40k srpskih dinara. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Mislim da ne postoji vise 50gb u prodaji. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Phenom II X4 945 3.0 GHz za 130 Samsung SpinPoint F3 500 GB za 40 Moraćeš da doplatiš hiljadarku od vaših novaca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 8, 2010 Author Report Share Posted October 8, 2010 Mislim da ne postoji vise 50gb u prodaji. ne kaže se "ne postoji više u prodaji." nego "nema više u prodaji." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 8, 2010 Author Report Share Posted October 8, 2010 ma fora je u tome što i ja imam 3 harda, od kojih jedan umire, pa hoću sve to lepo da rešim novim hardom (od nekih 500GB), pa da sve ove stare bacim kroz prozor. Inače, hvala vićo, hvala vudu, videću još šta i kako kad mi legnu novci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 18, 2010 Author Report Share Posted October 18, 2010 Молим вас дајте неку алтернативу за матичну Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Traži bilo šta sa 785G čipsetom a da nije skuplje od 80 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Što ćemU phenom sa 4 jezgra? Neka uzne neki malo jeftiniji procesor. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Koliko sam ga shvatio, kupuje komp jednom u sto godina i neće da se bavi otključavanjem i overklokovanjem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 E vudu aj da te ne smaram na msnu i smsu. Hvala ti ono za ortaka car si. Sad mi reci, molio bih te, zeleo bih i ja nesto slicno ali! graficku malo bolju i neku plocu da nije integrisana, hard, kuciste i napajanje jelte. Posto imam neki budzet od 38000 din. Hvala Vudsi! Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts