Jump to content

pomoc da zbudzim komp

Ste

Recommended Posts

Elem imam:

E2180 @ 2ghz

P35-DS3L

Radeon HD 5750

2gb kingston ddr2

I ne znam tacno koje ali ok je napajanje skroz.

To mi je cpuz reko.

Treba mi jos jedan racunar za kancelariju. Da li je bolja ideja uzeti ovo za office http://www.pcpractic...104-office-b200 , a u gornji racunar dodati jos 2gb rama i kloknuti ga malo. Ili eventualno pazariti nov komp za 250-260e(koji bi mi neko preporucio) sa nekom "sklj" grafickom , i zameniti graficke i napajanja, pa da ovaj trenutni bacim u kancelariju, a kod kuce koristim ovaj novi malo izmenjeni?

Molio bih sto pre za odgovor, hitno je! Hvala

Edited by CLEO

1. Ugasi Thermal Monitor (zove se i TM2 ponegde), ovo te najverovatnije i zeza, greje ti se dosta sa box kulerom i on mu obara takt, pa stalno radi u ler brzini

2. Ugasi spread spectrum

3. Vodi računa o odnosu FSB:RAM, menjaj ga tako da RAM bude manje ili jednako 800 MHz

Ili prosto prodaj taj procesor za ~25 evra i uzmi nešto novo, ima npr E6700 na 3.2 za osamdesetak evra (moraš apdejtovati BIOS dok je stari CPU na ploči).

Čisto da vidiš pre kupovine, da ne bacaš pare džabe, probak sa box kulerom da li može da dobaci do npr 2.66, morao bi da može, naravno sa isključenim thermal monitorom, da utvrdiš da li je to tačno problem.

Takođe, u CPU-z pratiš frekvenciju dok je aktivan neki program (npr. upališ WinRAR i odeš Tools > Benchmark), jer će ti u protivnom pokazivati idle frekvenciju, to verovatno znaš