Jump to content

Nesto harvera

exile

Recommended Posts

Posavetujte me oko par stvari, sta tacno valja pazariti od sledecih stvari, sve je za igranje naravno:

- Mish

- Podoga za tog istog misha

- Tastatura

- Monitor (22'' recimo)

Graficku sam vec nasao sta bi, samo me ove stvari bune, ne pratim bash to polje najbolje.

Cena naravno da bude neka "normalna" :))

Gledao sam one rejzor tastature recimo, izgledaju skoz interesantno!

E da i fali jedno "d" u naslovu

da, mozhesh i to uzeti ako se lozhish na velike podloge, moguce da je malo bolje uradjena. ja npr sad furam qck+ i smara me shto je ogromna, pa mi leti ostaju fleke od znoja po njoj, bolje lepo uzmesh qck obichan koji je opet prilichno veliki i miran si za neshto preko 10e.

e da, overi tf2 forum!

Edited by rev

uh ja osim njega ne mogu nishta od srca da ti preporuchim, eventualno Inteli 3.0 koji je 3200din. SteelSeries Kinzu i Ikari optical su ok, Xai je vec skup dosta, Razer bi morao sam videti shta ti lezhi a shta ne jer su oblici chudni, a Lodzi osim gorepomenutog MX518 nema dobar gaming mish. Rokate nisam ni vido uzhivo a kamoli probo tako da :(

pa nema fore, to je monitor sposoban da prikazuje 3D sadrzhaj (uz nvidia naochare koje koshtaju dosta), ali i sliku prikazuje u 120hz pa je prikaz u igricama techniji.

ako uzme 24, mora automatski i jacu graficku zbog igara

22 je sasvim ok.

edit:

ja sam za misha uzeo G500 i jako sam srecan - kosta oko 5000 din (kako gde

evo ti ga predlozeni MX 518 http://www.logitech.com/en-gb/mice-pointers/mice/devices/4259

evo ti ga G500 http://www.logitech.com/en-gb/mice-pointers/mice/devices/5750

g500 zbog promenlljivog sensitivitija na samom mishu za koji sam mislio da mi nikad nece trebati, ali sam pogresio.

narocito zbog retardiranih UI-eva u nekim igrama gde je mish u meniju igre previse brz ili previse spor

Edited by Kaurin

Kao sto rekoh, mx518 vec imam, ali nekako mi vise ne lezi, glomazan mi je mnogo... Mogao bi za promenu uzeti neki manji.

Mislim da sam kod niggera probao taj Kinzu sto je rev pomenuo, fino mi je lezao skroz, makar tih 15-ak minuta igranja Battlefield-a :D

A oni razor mishevi sto svetle i tako to (al sam opisao), videh da i njih hvale bas?

Mislim nije frka i da se malo otvorim za tastaturu i misha zajedno, ali ono, da je stvarno kvalitetno i da ima smisla uzimati :)

Ipak ce te stvari trajati dugo jelte

I reve ipak nam je tf2 turnir u pitanju, moramo se OPREMITI adekvatno :)))

pa imao je 8800gt, a uzeo je nesto jace koliko kapiram, tako da mu 24 nece biti problem

Imash neki 24'' za preporuku ?

Ranije sam pratio sve monitore i tako to, sad blage veze nemam sta da gledam :(

COKO KRALJU 120HZ!

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

od razera sto se tice miseva trebalo bi samo deathadder da gledas, ostalo nije ni za kurac. Kinzu je dobar mish, samo ako ti nije premali, a imas i inteli 1.1 kojim sam ja zamenio mx518 bas zbog te glomaznosti i pokazao se savrseno, i pritom mu je cena smesna u odnosu na ostale miseve (1500din)

to sa hercima i očima ne važi za tft monitore, koliko se ja razumem. kod crt-a je bilo bitno da li treperi 60 ili 120 puta u sekundi, a ovde ništa ne treperi, samo pikseli menjaju boju. neka me neko ispravi ako grešim.

Ja mislim da ne grešiš, čak i da je refresh dva herca, ne vidim kako bi to moglo negativno da utiče na oči osim što bi gledao slajd šou, jer se tehnologija svodi na to da pustiš struju kroz tranzistor i tako "začepiš" pozadinsko osvetljenje, nije baš isto ko elektronski top koji refreshuje celu sliku po fosforu.

od razera sto se tice miseva trebalo bi samo deathadder da gledas, ostalo nije ni za kurac. Kinzu je dobar mish, samo ako ti nije premali, a imas i inteli 1.1 kojim sam ja zamenio mx518 bas zbog te glomaznosti i pokazao se savrseno, i pritom mu je cena smesna u odnosu na ostale miseve (1500din)

Koji deathadder ? ima gomila sa nekim dpi i svi izgledaju do jaja, ne znam sta gledati :D