Jump to content

geografske pitalice

Dule_smor

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

velika jezera na granici amerike i kanade, ima ih 5: ontario, hjuron, iri, superior i michigen

Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete.

tacno

jezera su i medjusobno povezana rekama/kanalima a izmedju jezera Hjuron i Iri se nalazi jedno manje jezero (duplo vece od Skadarskog :D ) Sent Clair, ogroman je znacaj tih jezera za SAD i Kanadu, pogotovo ekonomski. Na njima leze gradovi kao sto su Toronto, Detroit, Klivlend, Cikago, Milvoki...

Um caruje, Dundo Maroje!

golfska struja koja nastaje u meksickom zalivu?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

evo jos jedno light. Poznati americki Route 66, u svom originalnom izdanju, spajao je koja dva americka grada?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

može da pita ko hoće, a i ja ću se javiti kad mi nešto padne na pamet

btw stvarno bi trebalo nešto pametno da spremite kao dopunu odgovora kad pitate pitanje, da ne bude ceo topik oneliner-a

dvini je u pravu...do pre neku godinu je andska zeleznica bila najvisa, 4500m...al skorije su kinezi napravili prugu do Lhase, glavnog grada tibeta koja ide preko nekog prevoja koji je cini mi se 5100m...bila je i emisija o izgradnji, kako je bilo zajebano postavljati shine zbog zemljista koje se otapa leti i teskocama izlivanja betona na nisim temp...pucaj dvini

srpskivojnik-3.jpg

Danas u svetu postoji dosta zemalja na cijim teritorijama zive plemena koja nemaju apsolutno nikakav kontakt s civilizacijom. Ta plemena broje u proseku od 100-200 ljudi, i svi pokusaji osnovnog kontakata sa njima su uglavnom zavrsavali neuspesno. Danas te grupe zive potpuno samostalno, bez ikakvih upliva civilizacije (u to spadaju i BBC dokumentarci :), i uglavnom su zasticeni od strane drzave na cijoj su teritoriji.

Od drzava koje na svojoj teritoriji imaju takva plemena, koja je geografski najbliza Srbiji?

Moze link za tu emisiju ili shta da googlam otprilike? Deluje zanimljivo.

stvarno nemam pojma kako se zvala, al sam siguran da je bio national geographic ili discovery...guglaj najvisa zeleznica, kina, tibet pa ces naci valjda

ovo dvinijevo nemam pojma, uvek sam mislio da su ta plemena samo u africi/amazonu/papua novoj gvineji

srpskivojnik-3.jpg

ovo dvinijevo nemam pojma, uvek sam mislio da su ta plemena samo u africi/amazonu/papua novoj gvineji

... sto te na koji nacin sprecava da odgovoris na pitanje? :)

pa valjda znas jel kongo blizi srbiji od centralnog brazila lol

pritom nisam pitao za geografsku lokaciju plemena, nego za drzavu na cijoj su teritoriji ta plemena. eto mozes da uzmes glavni grad kao egzaktnu lokaciju za poredjenje :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...