Jump to content

Kako dobiti achivment? Kampanja ~spoilers inside~


Recommended Posts

Provalio sam kako može malo da se vara sa nekim ačivmentima u SC2. Naime, neki ačivmenti ti iskoče odma čim ih postigneš, bez obzira što recimo na kraju ne pređeš uspešno celu misiju.

Isto tako, postoje ačivmenti koji se dobijaju kada recimo kupiš sve abgrejde za svu pešadiju, ili za sva vozila, itd. Ovo može jako lako da se postigne ako uštekate pare od jedno 2-3-4 misije za redom (može glat da se sakupi i do 500k, najbolje u kasnijim misijama) i onda kupite sve abgrejede za sve zgrade prvo. Zatim izađete iz kampanje (nisam siguran, ali mislim da čak ne morate ni da se logoutujete) i kad se vratite, on će vam vratiti sve pare, ali je važno da ste dobili ačivment :) i onda kupite isto tako i abgrejde za sve ostale entitete u igri, ačivment dobijate odma. Važno je samo da ne krenete u misiju nakon kupovine, ako želite da vam se vrate pare.

Nisam sad 100% siguran, ali mislim i da sam dobio ačivment kad sam abgrejdovao skroz desnu stranu svih zergovskih risrča u lab-u. Ono, iskočilo mi je ispred nosa samo na trenutak i nisam uspeo na brzinu da pročitam, ali mislim da se i za to dobija ačivment. Jeidno što za to treba uštekati risrče do kraja, pa tek onda uzeti skroz jednu stranu, pa onda drugu, i za zergove i za protose.

Edited by Sting
Link to comment
Share on other sites

Pa da, ovo nije klasično varanje, nego blizardov propust, šta da im radimo :)

Uuuu strašno, ukrali smo blizardu 20 poena ačivmenta :)

Interesantno mi je da se cheat codovi još nisu zvanično pojavili, mada sam našo par njih negde na netu. Jedino što kad ih uključiš, naravno, ne možeš da dobijaš ačivmente dok ne napustiš misiju.

Mislim, da se razumemo, nisam od onih koji vole da varaju, po meni varanje je jedino ako varaš u multiplayeru, a varanje u singlu je čisto zabave radi (naravno, tak kad asm legalno prešo kampanju) :)

Edited by MilanGM
Link to comment
Share on other sites

Kako da dobijes achievmente laganica, predjes misiju u kampanji, izvalis koji su achievmenti kada zavrsis misiju, odigras ponovo misiju i pokupis achievmente-e. Btw. kampanja je laganica prelazim je na hard, prva sema je najteza, znaci na hard sam je jedva presao, ove ostale su laganica (presao sam 5 komada :)).

Link to comment
Share on other sites

Neki ačivmenti su odlično osmišljeni, jer predstavljaju dodatni izazov kako da nešto odradiš sa ograničenim resursima i jedinicama koje imaš u tekućoj misiji. Nisu retardirani, tipa "klikni na tenk 30 puta, woohoo", nego te još više teraju da ukapiraš gde šta i sa čime može efektivno da se odradi (a sve opet kao trening za multiplejer). I jel sam ja jedini koji zapravo klikne na achievement dugme u samoj igri i pogledam koji mi treba, baš često se javlja to da se ljudi žale kako moraju da završe misiju da vide koji su ač.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Da i ja sam se žalio na zvaničnom SC2 forumu "kako da saznam šta su mi ačivmenti". A u stavri treba da zapamtiš naziv trenutne misije koju igraš (that's the tricky part) ;) A onda tokom misije (mada možeš ja mislim bilo kad tokom kampanje) klikneš F9 i izađe ti spisak ačivmenta. Tokom misije on ti odmah selektuje vrstu misije koju igraš, i onda moraš po nazivu misije da tražiš ačivmente. uvak ih ima po 3, a svi otključani ačivmenti se nalaze uvek na vrhu liste (ako vidiš da fali neki, onda da znaš gde da ga tražiš)

Prvi ačivment je uvek-uvek da rešiš sve objective tokom misije (i opcione i one obavezne). Stim što im je mašta nekako opala tokom poslednjih misija pa ima jedna misija gde imaš samo 3 obavezna objectiva, tako da ne možeš da ne-dobiješ taj prvi ačivment. (a i poslednja misija je jako ne-maštovita...) :-/ Ovaj ačivment uvek donosi 15 poena.

Ostala dva čivmenta su ovek po 10 i u često stavljaju onu foru "završi misiju za manje od 20 minuta", a (mene bar) te trke sa vremenom jako smaraju.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...