fatboy Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Treba da kupim UPS na koji cu nakaciti npr kuciste (napajanje 700W) i par aktivnih zvucnika (znam samo da su 80W ali reel 80W :) pa reko da pitam ako ste upuceni koji UPS da uzmem a da svakako ne zafali napajnog kapaciteta (proizvodjac, snaga)? Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Predpostavljam da bilo koji APC koji je i među najjeftinijima "pije vodu" ako ti treba samo da možeš bezbedno da isključiš komp kada nestane struje. Ako hoćeš nešto satima da radiš, to je već druga stvar. A i ti nemaš komp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 ma ako mozesh batali ups, imash jeftinije varijante, dobro najpajanje+ mustekova pegla powrmate mislim da je 25 jura. sad jedino ako ti absh treba taj minut sa strujom;) al u sushtini samo dobro napajanje sa onih zilion zashtita, sad kao da sam izmislio toplu vodu:) koristio sam mustek ups dugo, trajao mi je dve dine, posle toga prsla baterija, nisam imao problema nikakvih, prichali smo o ovome vec 100 puta, ako ti grom udari nece ti ne ups od 1k jura pomoci i tako... s druge strane ako vec imash zgromi sprzi napajanje slobodno uzmi neki od ovih jeftinijih upseva, zapravo en znam ni poshto je apc, al uvek su drali u odnosu na ostale, neopravdano jer kao shto znamo tom tehnologijom moze lako da ovlada i neka baba od 100 leta. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Ma kapiram da mu treba da mu ne vrisne tamo neki set koji miksa ako nestane struje, tu ne pomaže dobro napajanje niti peglač napona. A ovo za tehnologiju i babe, podseti me na test UPSeva u Svetu Kompjutera onomad kad su nas bombardovali :) Pa kad su neki naši napravili UPS od kučišta za komp standardnog, a sa zadnje starane je imao tri obična štekera za struju, onako plastična kao iz zida :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 1, 2010 Author Report Share Posted June 1, 2010 UPS prevashodno treba da dobro PEGLA napon jer mi studijski aktivni zvucnici blago ZUJE zbog lose struje, a i kad nestane struja svakako je pozeljno da mi se ne resetuje komp na kojem sljakam neki projekat vec da mogu da snimim sve... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 koa da je devedeset treca pa nestaje svaki dan:P, a i to peglanje je ziv kurac +-5%, i en zaboravi da konvertujesh wate u volt ampere da bi dobio ono shto ti treba,)znachi za tebe ono 1200VA+ Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 UPS prevashodno treba da dobro PEGLA napon jer mi studijski aktivni zvucnici blago ZUJE zbog lose struje, a i kad nestane struja svakako je pozeljno da mi se ne resetuje komp na kojem sljakam neki projekat vec da mogu da snimim sve... AFAIK, zujanju nije uzrok loša struja ili varijacija u naponu već loše rešeno uzemljenje / instalacije u samoj prostoriji / lokalu, ali iskreno ne znam da li tu UPS može da pomogne. A ovo za tehnologiju i babe, podseti me na test UPSeva u Svetu Kompjutera onomad kad su nas bombardovali :) Pa kad su neki naši napravili UPS od kučišta za komp standardnog, a sa zadnje starane je imao tri obična štekera za struju, onako plastična kao iz zida :) ti UPSevi u kombinaciji sa akumulatorima za kamione su čist win Svi serveri u firmi su mi nakačeni na te domaće UPSeve i prema mojim iskustvima mogu samo da kažem da kidaju :) mada mi još nije zveknuo grom u trafo stanicu hohoho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts