Jump to content

tech-industry.co.rs - Lenovo prelazi na Android na svojim smartbookov

techind

Recommended Posts

Lenovo planira da na svojim modelima ultraprenosnih računara Skylight i IdeaPad U1 (koji je "odvojivi" tablet), umesto dosadašnje sopstvene Linux distribucije prilagođene ovim modelima, počne da koristi Googlevo Android "kao reakciju na situaciju na tržištu i korisničke zahteve". Planovi za budućnost uključuju pravljenje kompletnog "ekosistema" Android uređaja, a oba ova "smartbook" prenosnika prikazana su na CES-u i trebalo je da izađu na tržište u aprilu, ali su u međuvremenu najmanje jednom odlagani. Nezvanično, Skylight je pomeren za jul jer je u međuvremenu izašao iPad, pa nije bio pravi trenutak za izbacivanje sličnog uređaja. Koncept smartbooka promoviše firma Qualcomm (koja se inače bavi proizvodnjom procesora za ovakav tip uređaja) od početka ove godine, kao alternativu netbukovima namenjenu korisnicima u stalnom pokretu. Smartbookovi su lakši od netbookova, imaju bateriju koja traje duže, i 3G povezivost kao podrazumevanu mogućnost. Većina ovih prednosti isčezla je izlaskom iPad-a i najavom drugih tableta koji se mogu koristiti i kao čitači elektronskih knjiga, a tableti pritom predstavljaju jasnije distanciranje od koncepta laptopa sa ekranom i tastaturom na preklapanje.

1

2

Pogledajte vest na tech-industry.co.rs

podivljaše računovođe i marketing menadžeri u IT-ju, preteruju sa kreiranjem potreba. ne znam šta se svi trude da "odgovore" na ipad izbacivanjem sličnih uređaja, to ima smisla tek kad imaš razrađenu šemu prodaje sadržaja korisniku, pa onda napraviš uređaj koji ne može da koristi ništa osim nje.

Ma mislim, gledao sam neki review izvesnog "JooJoo"-a, koji je isti kao ipad samo veći, ali je baziran na "browser OS"-u. I sad on kao ima USB, ali se koristi samo za punjenje. Ništa transfer slika i to. Mislim, jedino gore što možeš da uradiš od tog ada nemaš USB je da imaš USB koji se koristi samo za punjenje.