Jump to content

Quake Live i Firefox Portable


Recommended Posts

Ne. Najveći problem je PunkBuster. On se instalira kao servis, za šta ti trebaju administratorske privilegije, i pokreće sa sistemom. Najgore je što se na nekoliko mesta na sistemskoj particiji usadi i jako je teško sve njegove fajove pohvatati. Pitanje je i da li bi PunkBuster uopšte mogao da funkcioniše sa bilo kog drugog mesta (USB-a) osim predviđenog. Da nije njega, moglo bi da se zbudži.

Druga otežavajuća okolnost je proxy. Ako ti je izlazak na mrežu jedino moguć preko proksija, onda ti QL neće raditi uopšte. Ne može uopšte da se pokrene jer svaki put kada pokreneš igru, ona skida nekakav "manifest" fajl a za skidanje tog fajla ne koristi proxy, namestio ti proxy u browser-u ili ne. Pretpostavlja da imaš direktnu vezu. Takođe, moguće i da ti je konektovanje na portove 27000+, na kojima se inače nalaze QL serveri, zabranjeno.

Pod uslovom da rešiš problem s proxy-jem, jedina mogućnost koja mi pada na pamet je da napraviš Linux LiveCD sa instaliranim QL i da boot-uješ takav sistem ako uopšte možeš/smeš na mašinama koje te zanimaju. To je već malo napredno rešenje i treba ti malo više znanja. Takođe, Linux pati od nekih input lagova pa ćeš imati osećaj većeg pinga nego što stvarno imaš.

Edited by vix
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...