Jump to content

Firewall za Win7 a da nije Outpost firewall 7

iguana

Recommended Posts

Od kako sam instalirao WIN sedmicu imao sam jedan krajnje izludjuc problem - zamrzavanje kompjutera ili bsod u krajnje glupim situacijama - na primer kada bih pokrenuo Google Earth, Modo, Cinemu 4d, Max...pretpostavljao sam jedno vreme da nesto ne valja sa drajverima graficke i opengl-om koji se fura u ovim programima. Ali isto ponasanje se manifestovalo i kada bih, ponekad, pustao video snimke, i to bez nekog posebnog pravila. Nekoliko puta pusti, razlicite, filmove, klipove i onda se blokira, na recimo 5.putu,kada bih kliknuo na neki klip od 500 kb. Zamrzne se slika i moram da resetujem hardverski... Posto se slichno zamrzavanje,ili BSOD, desavalo i kada bih nakon instalacije neke igrice prvi put kliknuo na nju....recimo Bioshock 2 sam mogao da instaliram ali uvek bih dobijao win32k.sys BSOD i pre nego sto krene igrica. Isto i za CIV4, da ne nabrajam sve. Sa Mass effectom 2 i DA-O nikakvih problema.

Mislio sam da mi je crkla memorija na grafickoj (geforce 260) i pomirio se da cu morati da skinem novu.

i tako dolazimo do jucherasnjeg dana kada sam nesto, krajnje slucajno, krenuo da istrazujem funkcije Outpost Firewall-a 2009, kojeg zajedno sa starijim verzijama koristim vec 3,4 godine. Kliknuo sam na suspend protection,prebacio se u meil program i zaboravio sta sam uopste pre radio. I kliknem ti ja mahinalno na ikonicu Bioshocka 2 koga nisam skinuo cekajuci novu graficku, kada ono igrica radi. Kliknem na CIV4 radi...Google Earth isto...sve jebeno radi samo zato sto sam disejblovao outpost firewall kojeg sam instalirao istog dana kada i win7, pa mi je pravio probleme od starta

Da skratim prichu, posto vishe ne mogu da koristim Outpost Firewall 2009, koji drugi firewall mi preporucujete za win 7?

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

fantastican. toliko dobar da kad stavis firefox medju izuzetke, i dalje ga ne pusta.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

• 2 weeks later...

fantastican. toliko dobar da kad stavis firefox medju izuzetke, i dalje ga ne pusta.

kako kome

meni je u stvari po defaultu iskljucen, nego mi je trebao da bih blokirao pristup netu igri tropico 3

i od tada me je mrzelo da ga ugasim... i nisam imao problema ni sa uTorrent, ni sa apex dc++