ch1zra Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 napravio sam manje vise automatizovanu scripticu koja mi uploaduje neki txt koristeci windowsov ftp.exe sve radi kao ludo, samo me nervira sto mi svaki put iskace command prompt prozor. skriptu mi pokrece mIRC preko .bat fajla, koji dalje poziva ftp.exe sa odgovarajucim parametrima. pa mene interesuje da li postoji neki nacin da se sve to odradi u silent modu, tj da mi ne iskace prompt kad god treba da se izvrsi transfer ? cackao sam nesto oko switcheva, i najbolje sto sam uspeo je sa -v da ne dobijam server response vidljiv. ali meni treba skroz sakriven kompletan prozor. Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 napravio sam manje vise automatizovanu scripticu koja mi uploaduje neki txt koristeci windowsov ftp.exe sve radi kao ludo, samo me nervira sto mi svaki put iskace command prompt prozor. skriptu mi pokrece mIRC preko .bat fajla, koji dalje poziva ftp.exe sa odgovarajucim parametrima. pa mene interesuje da li postoji neki nacin da se sve to odradi u silent modu, tj da mi ne iskace prompt kad god treba da se izvrsi transfer ? cackao sam nesto oko switcheva, i najbolje sto sam uspeo je sa -v da ne dobijam server response vidljiv. ali meni treba skroz sakriven kompletan prozor. Ugasi monitor? :D Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Probaj ovo: http://rapidshare.com/files/370101435/test.exe.html napravis u istom diru gde ti je test.exe, fajl path.txt i u njemu upises putanju do fajla koji izvrsavas pod navodnicima i parametre, recimo "C:\Program Files\FTP\ftp.exe" -p1 -p2 -p3 Source: uses Windows; function ExecuteFile(const AFileName : String; const AType : Integer) : Integer; var sInfo : TStartupInfo; pInfo : TProcessInformation; begin FillChar(pinfo, SizeOf(TProcessInformation), 0); FillChar(sInfo, SizeOf(TStartupInfo), 0); With sInfo Do Begin cb := SizeOf(TStartupInfo); dwFlags := STARTF_USESHOWWINDOW; wShowWindow := AType; End; If CreateProcess(nil, PAnsiChar(AFileName), nil, nil, FALSE, NORMAL_PRIORITY_CLASS or CREATE_NEW_CONSOLE, nil, nil, sInfo, pInfo) Then result := ERROR_SUCCESS else result := GetLastError; end; var SFile : TextFile; e_file : String; begin AssignFile(SFile, 'path.txt'); {$I-} Reset(SFile); {$I+} If IOResult <> 0 Then Exit; If not EOF(SFile) Then ReadLn(SFile, e_file); CloseFile(SFile); ExecuteFile(e_file, SW_HIDE); end. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Ne može, ni preko start.exe ni preko cmd.exe. Preko nekog programskog jezika tipa C/C++/C# može, jer funkcije CreateProcessEx i ShellExecute imaju flagove za sakrivanje prozora. Ali pogledaj i ovu VBS skriptu, kaže da radi na XP-u bez dodatnog softvera. http://gallery.technet.microsoft.com/ScriptCenter/en-us/8bbed56f-a7aa-491f-a296-687dd96098a3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 (edited) Bila je fora da pokreneš aplikaciju u console / system sesiji i onda se ne attachuje za tvoj trenutni Windows session pa ni ne prikaže prozor. Mislim da PsExec (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897553.aspx) to može da radi (a trebalo bi da radi ok i na Visti/Win7). On se inače koristi da izvršava remote komande / executables, ali isto tako može da radi i na localhostu. Poziv bi bio nešto tipa psexec -d -i batch.bat ili možda psexec -d -i -s batch.bat mrzi me sad da pokušavam. a ima i onih aplikacija koje mogu da sakriju prozor ako njegov title sadrži određeni string, mada je to sve okolo naokolo rešenje. Edited March 30, 2010 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 napravio sam manje vise automatizovanu scripticu koja mi uploaduje neki txt koristeci windowsov ftp.exe sve radi kao ludo, samo me nervira sto mi svaki put iskace command prompt prozor. skriptu mi pokrece mIRC preko .bat fajla, koji dalje poziva ftp.exe sa odgovarajucim parametrima. pa mene interesuje da li postoji neki nacin da se sve to odradi u silent modu, tj da mi ne iskace prompt kad god treba da se izvrsi transfer ? cackao sam nesto oko switcheva, i najbolje sto sam uspeo je sa -v da ne dobijam server response vidljiv. ali meni treba skroz sakriven kompletan prozor. kad se setim da sam ovo morao da pišem u vb pre 15godina da debili nezatvaraju prozor dok se ne završi ftp transfer a danas "internet je čudo" ukucaš bat2exe u gugletu i kad ono freeware http://www.f2ko.de/English/b2e/download.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 cisto savrsenstvo. zahvaljujem :] Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts