Jump to content

ftp.exe silent mode

ch1zra

Recommended Posts

napravio sam manje vise automatizovanu scripticu koja mi uploaduje neki txt koristeci windowsov ftp.exe

sve radi kao ludo, samo me nervira sto mi svaki put iskace command prompt prozor.

skriptu mi pokrece mIRC preko .bat fajla, koji dalje poziva ftp.exe sa odgovarajucim parametrima. pa mene interesuje da li postoji neki nacin da se sve to odradi u silent modu, tj da mi ne iskace prompt kad god treba da se izvrsi transfer ?

cackao sam nesto oko switcheva, i najbolje sto sam uspeo je sa -v da ne dobijam server response vidljiv.

ali meni treba skroz sakriven kompletan prozor.

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.

napravio sam manje vise automatizovanu scripticu koja mi uploaduje neki txt koristeci windowsov ftp.exe

sve radi kao ludo, samo me nervira sto mi svaki put iskace command prompt prozor.

skriptu mi pokrece mIRC preko .bat fajla, koji dalje poziva ftp.exe sa odgovarajucim parametrima. pa mene interesuje da li postoji neki nacin da se sve to odradi u silent modu, tj da mi ne iskace prompt kad god treba da se izvrsi transfer ?

cackao sam nesto oko switcheva, i najbolje sto sam uspeo je sa -v da ne dobijam server response vidljiv.

Ugasi monitor? :D

poz voz 2011

Probaj ovo:

http://rapidshare.com/files/370101435/test.exe.html

napravis u istom diru gde ti je test.exe, fajl path.txt i u njemu upises putanju do fajla koji izvrsavas pod navodnicima i parametre, recimo "C:\Program Files\FTP\ftp.exe" -p1 -p2 -p3

Source:

uses

Windows;

function ExecuteFile(const AFileName : String; const AType : Integer) : Integer;

var

sInfo : TStartupInfo;

pInfo : TProcessInformation;

begin

FillChar(pinfo, SizeOf(TProcessInformation), 0);

FillChar(sInfo, SizeOf(TStartupInfo), 0);

With sInfo Do

Begin

cb := SizeOf(TStartupInfo);

dwFlags := STARTF_USESHOWWINDOW;

wShowWindow := AType;

End;

If CreateProcess(nil,

PAnsiChar(AFileName),

nil,

nil,

FALSE,

NORMAL_PRIORITY_CLASS or CREATE_NEW_CONSOLE,

nil,

nil,

sInfo,

pInfo) Then

result := ERROR_SUCCESS

else

result := GetLastError;

end;

var

SFile  : TextFile;

e_file : String;

begin

AssignFile(SFile, 'path.txt');

{$I-}

Reset(SFile);

{$I+}

If IOResult <> 0 Then

Exit;

If not EOF(SFile) Then

ReadLn(SFile, e_file);

CloseFile(SFile);

ExecuteFile(e_file, SW_HIDE);

end.

Ne može, ni preko start.exe ni preko cmd.exe.

Preko nekog programskog jezika tipa C/C++/C# može, jer funkcije CreateProcessEx i ShellExecute imaju flagove za sakrivanje prozora.

Ali pogledaj i ovu VBS skriptu, kaže da radi na XP-u bez dodatnog softvera.

http://gallery.technet.microsoft.com/ScriptCenter/en-us/8bbed56f-a7aa-491f-a296-687dd96098a3

Bila je fora da pokreneš aplikaciju u console / system sesiji i onda se ne attachuje za tvoj trenutni Windows session pa ni ne prikaže prozor. Mislim da PsExec (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897553.aspx) to može da radi (a trebalo bi da radi ok i na Visti/Win7). On se inače koristi da izvršava remote komande / executables, ali isto tako može da radi i na localhostu. Poziv bi bio nešto tipa

psexec -d -i batch.bat

ili možda

psexec -d -i -s batch.bat

mrzi me sad da pokušavam.

a ima i onih aplikacija koje mogu da sakriju prozor ako njegov title sadrži određeni string, mada je to sve okolo naokolo rešenje.

Edited by trooper

kad se setim da sam ovo morao da pišem u vb pre 15godina da debili nezatvaraju prozor dok se ne završi ftp transfer

a danas "internet je čudo" ukucaš bat2exe u gugletu i [:p]

kad ono freeware http://www.f2ko.de/English/b2e/download.php

bat2exe.jpg