reiser Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Planiram da uzmem neki laptop u skorije vreme, budzet mi je 600e, lap za programiranje, dakle neka veca dijagonala ekrana, net, ali da moze da potera i igre solidno, dakle all in one :) ram 2gb min, hard nekih 320gb min. Dajte neke preporuke ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Pa moja topla preporuka je da obratis paznju da ima procesor sa intel ili amd virtualisation tehnologijama da bi mogao da vrtis 64bitne test OS. Sve ostalo je sminkaUz to vidi da ima 4 GB rama Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 4gb, x64 dakle :) neka preporuka oko modela / koje proizvodjace da izbegavam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 ne samo 64 bit cpu, vec da ima hardversku virt. Znam da su to intel 7xxx i dalje (5xxx koji je 64 bitni i cest nema recimo), mislim ako programiras realno je puno testa na virt masinama Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Aha, kontam. Ma ok to mi nije bitno toliko jer nemam trenutno potrebe da testiram ista tako, a ne verujem da ce se bar u naredne 2 godine situacija promeniti :) Recimo, jel se isplati da se uzme ovako nesto ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Ne mogu da se pohvalim da sam u zadnje vreme pratio lapove, ali ovaj asus deluje fino... Mada bi se ja verovatno odlucio za ovaj da sam na tvom mestu: LINK Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 (edited) ovaj koji si mi ti preporucio mi se cini malo nerealan za te pare :) ima sve sto mi treba, a oko 560e je. Vidim ima samo 512kb L2 cache, koliko je to bitno za rad ? I nigde ne pise koji chipset ima, jel to relevantna osobina laptopa koju treba da gledam ili jok ? Edited April 3, 2010 by reiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts