Jump to content

Spartacus Blood n Sand


dNte

Recommended Posts

  • Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Odgledao i zadnju epizodu ovih Godsova, onako, fino leglo kao jedan kratak DLC za originalnu sezonu. Lepo su sve ispovezali na kraju, dobro je što nisu forsirali da se kraj sezone poklopi sa početkom prve, manji fokus na samim gladijatorima nauštrb spletkarenja među noblesima što se ispostavilo kao solidno rešenje na kraju (malo smaraju sa tim svojim dijalogom ala sodomizovani Šekspir, ali su sa druge strane Vatijus kao negativac i standardno odlični Batijatus dobro obeležili sezonu, Džonu Hani treba dati neku nagradu za nešto za njegovu izvedbu). Finish him scena na kraju baš brutalis odrađena, a svašta se dalo videli u krvoliptanje segmentu serije do sada.

Inače zanimljiv podatak da su sezonu počeli da snimaju prošlog Avgusta, stvarno impresivno da su sve skockali za manje od pola godine.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pre-production of season 2 began following the announcement that Whitfield was cancer free,however his cancer recurred. Starz has since replaced Whitfield with actor Liam McIntyre, who will play Spartacus for season two.

Edited by Katsu

Is there a flower shop in the tahraji desert?

Link to comment
Share on other sites

Ogledah i zadnju epizodu od ovih 6, II serijala.... FCKN EPIC!!!

rešavanje "nesugalsica" sa zaziđivanjem, zadnja masovka....aaaaah!!!! I što je Ganikus dobio slobodu - oduševilo me ko da mi je brat u pitanju. Volim što su ovako završili, a ne nekom patetikom... da hoću patetiku, odgledao bih vesti.

Link to comment
Share on other sites

Poshto nisam davno gledao serije, uzeo sam da gledam ovo chudo hronoloshki (prvo Gods Of The Arena, pa onda Blood and Sand) i moram da priznam da mi je u pochetku serija bila odbojna sa svojim over the top gory/shit/porn stavom. Medjutim, posle 2-3 epizode sam bio shto bi se reklo "na igli" i moram da priznam da mi se svidja jako od chega se moja zena bukvalno uzasava [:D]

Jedva chekam sledecu sezonu!

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

evo, posto ste vaskrsavali topic, skontao sam da nisam gledao gods of the arena i danas sam uzeo da odgledam... sta znam, meni se vise svidja prvi serijal iz prostog razloga iz kog mi se vise svidja prvi deo lotr filma ili prvi deo kuma ili prvi deo superherojskih filmova - uvode te u trip i tutorijalisu i to mi je kul. uvek mi je bilo ekstra da gledam kako betmen postaje betmen i tome slicno:)

MEDJUTIM, ona dzejmi marej mi je tako pushovala buttonse da to nije normalno:) mislim da nisam imao ovakav "celebrity crush" bar 7-8 godina:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Moram da priznam da Blood and Sand ima vishe "down to earth" osecaj, nego Gods of the Arena. Iako je scenario surov u oba sluchaja, Gods Of The Arena je pred kraj nekako mekshi. Interesantno je i to da na pochetku svake epizode prichaju kako je sve opisano u seriji napravljeno tako da bude maksimalno istinito i priblizeno ka onome shto se stvarno deshavalo u to vreme u rimskoj imperiji - shto se tiche intriga i odnosa ka robovima su otprilike pogodili, ali shto se tiche gladijatora ne verujem poshto su oni bili dosta skupi da ih ubijaju stalno u areni i van nje...

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

blood and sand ima nekako zajebanije sinisa pavic radove - vise likova koji spletkare, razvijeniji odnosi, serija vec pocinje sa nekom pozadinom, inception spletke sa milion nivoa:), a u gods of the arena je to malo prostije, a leprsavije sto se tice skakutanja i jebanja, tako da verujem da je ovo sto sam ja opisao slicno tvom utisku koji nazivas down to earth.

odgledao sam upravo gods of the arena i ono, i meni je ekstra drago sto je ganikus odsetao, lik je kersme totalni:) jos mi je utisak pojacan jer sam sve cekao da zgine jer sam kontao da ce tako da rese kriksusovo levelovanje. na pamet mi nije palo da covek moze da bude oslobodjen:) solonijus mi je isto car, pogotovo sto me batijatus uvek nervirao (mislim na glumca), pa nikako nisam mogao da ga gotivim. kriksus mi je isto bio problematican kroz oba serijala (mada neuporedivo vise u blood and sand jer pocinje bez uvoda kao kurcevita somina), nije mi jasan njegov kasting, lik mi je totalni fejl u svemu, nit glumi, nit izgleda, ko da mu mundane acting tasks predstavljaju neverovatan problem...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Shto se tiche "down to earth" osecaja:

Meni je bash to shto je Ganakus otishao slobodan nekako nerealno, sve ostalo je neshto shto se moze ochekivati od Rimljana koji se smaraju i spletkare non-stop... Kriksus mi je gotivan zato shto je bash neko olichenje ambicioznog debila koji je dobio shansu da ispuni svoju mashtu i postane shampion. Ganakus mi je jako gotivan lik takodje, ali dosta plitak u odnosu na Spartaka, dok je Solonijus gotivan ali i nerealnan lik poshto takav ne bi ovoliko preziveo u rimskoj imperiji sa takvim statusom. Odlichan momenat je onaj kada mu Spartak na kraju kaze da ce zlostaviti Batijatusa. A Batijatus je car - glumac je idealan za ovu ulogu - takodje kao i Ashur i oba Doctore-a.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Meni je super što je u prvoj sezoni za Ašura, iako fizički i te kako može da parira ostalima, odlučeno da ipak bude van arena, valjda zato što i sam glumac deluje kao neko ko ume glumački da izvuče svoj lik.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Ashur je jako dobro izgradjen kao lik, svidja mi se shto su u Gods Of The Arena malo vishe vremena udelili i Barki i Onameusu. Kada prvo gledash Gods Of The Arena, a onda prvu sezonu, odmah je jasno zashto Kriksus tako reaguje na Spartaka.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

srba:

nisi me skontao za nerviranja/gotivljenja/karakterizaciju. ja kad kazem gotivan mislim na harizmatican, simpatican, ne na dobro odradjen ili uspesno karakterizovan.

meni je isto nerealno recimo sto je ganikus zapalio, ali mi je do jaja kao lolgledaocu:) onaj fazon kad ti titra deo mozga zaduzen za emulaciju sredovecne domacice:)

ganikus je totalno watered down spartak kao lik, ali mi je nekako kasting u kombinaciji sa prezentacijom uloge dao neverovatnog smeleta:)

vazi i to sto kazes za solonijusa (sto ne znaci da mi nije simpatican), a razlog tome je sto su uzeli postavljeni setting i 'poceli ga od nule' - u maniru masters of the universe sablona gde su se svi stvorili tamo gde jesu (niko nije bio mali, pa porastao) sa ulogama koje su im dodeljene i onda radnja krece odatle. zato je solonijus onakav i zato je njihovo prijateljstvo onakvo, kao znaju se sto godina, a u stvari kao da su napravljeni vec odrasli u simsima da budu drugari i onda je neko stisnuo plej.

kriksus me cisto organski nervira, bez neke veze sa samim likom. sta god da kaze, pa makar to bilo i 'cao kolko ima sati', on kaze kroz polusapat i pedeset teatralnih facijalnih grceva... jeste on bivo iz galskog sela pre dve iljade godina, al opet mislim da je previse karikaturalan sa tim akcijama...

batijatus mi je bio bas, bas do jaja u prvom serijalu, ali onda sam se opasno zasitio onog njegovog zavijanja "kuuuuca batijaaaatusaaaaaaa ce biti naaaajgotiiivnijAAAAjajaaaaaa" i to do mere da sam morao da pravim pauze u gledanju samo zbog toga:) ali sto se kastinga tice, batijatus je super. i xena je super zato sto se ja ne bih nikad setio da je uzmem za onakvu ulogu:)

u sustini, ako gledam ovako generalno, najbolji kasting su mi rimske ribe (ne zbog lol sisa nego mislim da su sve iznele svoje uloge ekstra), a najgori su mi gladijatori jer su ih izgleda izdrilovali da glume emerihovsko epski i da zauzimaju manga/betmen poze na svake dve sekunde (da, da, znam da je taj deo serije i napravljen da bi parirao svojom mangnoscu delu sa spletkama, ali opet, mnogo je to za mene). zato mi je i gotivan ganikus jer mi je u prvih par kadrova pao mrak na oci i bio sam u fazonu 'joj, ko je ovaj glam roker', al glumac je uspeo da iznese smekerstvo.

ne znam sto vam je asur toliko interesantan, meni je on bas ono, disney... mada, davno sam gledao prvu sezonu, mozda je nesto briljirao sa karakterizacijom, a da sam zaboravio.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Meni se svidja shto su gladijatori prikazani uglavnom kao naivni debiloidi koji poziraju pred masom - oni su realno to i trebali da budu. Jedini koji ovde malo odudara od ostalih je Spartak, mada je i on naivchina samo tako [:D] Asher mi je odlichan lik zato shto stalno neshto muva i uvek znash da ce od njega neko sranje da krene - on je desna ruka Batijatusa i malo zaostaje po spletkarenju i sranjima za njim.

Lucy je odlichno odigrala Lukreciju, prosto neverovatno da riba koja je igrala Xenu ovako dobro izgleda i glumi!?

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Kad pročitam ovo Duliovo, gleda mi se sve ispočetka :))))

Za Batijatusa se ne slažem, ne samo zbog toga što je izvedba Džona Hane izvrsna, već upravo zato što stalno smara sa tim svojim Šekspir-na-steroidima/najavljivač kečera govorom, jer to ima smisla u kontekstu njegovog lika (isprva sitni robovlasnik/upravitelj škole gladijatora, kojem fali namazanosti višeg rimskog royaltija, pa onda onako nezgrapno pokušava to da dosegne na silu i buku (priređivanje orgijanja, tretman robova/gladijatora i sl.), dok mu s vremena na vreme ne pukne film i ne iznabada nekoga :)

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

jao, pa ja i kazem da je sve to super odradjeno, samo kazem da mene kao mene nervira, ko sto me nervira i dzimi pejdz iako je super gitarista:)

srbo, ne mislim na koncept gladijatora, vec na sam stil glume koji su ispotencirali, nekako mi je previse kecerast i american:) ne mislim na intenzitet njihove bolidnosti vec na tip glume. mnogo su marinci u iraku. inb4 'treba da budu marinci u iraku' - da, sustinski, ono kao testosteron, sperma, drkanje noobova itd, ali sama prezentacija toga mi je previse u americki marinac fazonu. lupam, tanzanijski marinci u iraku bi se izivljavali i lozili, ali bi forma toga izgledala drugacije, samim tim jer nisu iz amerike... isto tako mislim i za gladijatore u starom rimu, ukrasi u govoru tipa "apologies" meni nekako nisu dovoljni. pogotovo kad pokusavaju da iznesu neki religijski, mitoloski ili casni momenat koji treba da simulira neke odnose i kontanja od pre dve iljade godina, meni onda lice na johna cenu sa sve kacketom koji umesto hey man prica hey thee ili tako nesto:) (dakle, na johna cenu kao urbanog repera, ne johna cenu kao nabildovanog bilmeza, taj deo je okej) krecu mi flesevi iz onih gej jebanja iz lotra ili redova rajana...

mada, naravno, nista strasno, ovde je to u mnogo manjoj meri prisutno nego u pomenutim naslovima, sto je kul.

e da, kad pomenuste spartaka, pade mi na pamet kako u ovom gods of the arena niko od regruta nije u fazonu 'ocu gajbi' nego svi prihvataju to zdravo za gotovo... cak se ne tripuju ni prva dva dana pa prihvate, nego ono, eto sad smo gladijatori, taj fazon. cela sezona je dosta slabija sto se tice tih stvari od blood and sand. ali zato ima vise makljanja, verovatno su isli na tu varijantu.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Shto se tiche slobode, nisu svi gladijatori mashtali o njoj - gladijatori su bili povlashceni medju robovima (kao shto se i vidi u seriji) i mogli su da dodju do nekih stvari kao gladijatori do kojih ne bi doshli kao slobodni ljudi (imajte u vidu da u Rimu slobodni ljudi nisu bili samo oni koji su imali vile i robove, vec i plebejci koji su bili relativno siromashni i jadni). Da ne pricham da su mnogi gladijatori mashtali o slavi u areni.

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Kad sam tek počeo da je gledam (prvi serijal), bilo je "wtf, koja bledunjava i naivna kopija Rima, 300-wonna-be scenama, sa smarackim glumcem za Spartaka". Kako je odmicala, postajala je sve bolja, mada što se spletkarenja tiče, i dalje ni prići Rimu. Sve su mi gotvini likovi/glumci, jer odrađuju baš onako kako treba.

Ne bih se složio oko oslobađanja gladijatora. Čak je i publika navijanjem mogla da "odluči" da se neko od njih pusti. S obzirom na zadnju borbu u Gods of Arena...

Takođe, da su krvarili, lomili kosti i ginuli, i te kako je istina. I to u ogromnim količinama. Npr, za proslavu hiljadu godina od osnivanja Rima, borilo se 1000 parova gladijatora, plus gomila lavova, par slonova, tigrova itd...

Na kostima koje su pronašli iz tog perioda, za koje je utvrđeno da su gladijatorske, postoji dovoljno dokaza da su te igre za narod bile pravi bloodbath.

Link to comment
Share on other sites

Isto tako se utvrdilo na osnovu tretiranih oštećenja kostiju da gladijatori nisu tako često ginuli kao što serija prikazuje - u principu je bilo dovoljno da pružiš dobar otpor da bi te publika poštedela - pod uslovom da nisi instagibovan. A pošto se gladijator borio u proseku 2-5 puta godišnje, nada je postojala.

U tom smislu je realniji Gladijator, koji je za velike igre dovukao utrenirane gladijatore da se iživljavaju nad ratnim zarobljenicima koji su daleko jeftinije i brojnije topovsko meso.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...