Jump to content

Problem sa kompom

cali

Recommended Posts

Nedavno mi je zabo komp dok sam gledao film, BSOD sa porukom da oslobađa memoriju ili tako nešto, nisam stigao da zapamtim. Izbrojao je do 100% i ugasio se.

Upalio sam ga, pokrenuo youtube klip, i posle 5 sekundi isti BSOD samo što je skroz zamrznuo ekran (onaj memory dump stao na 40% i ne mrda)

Ovoga puta više neće da se podigne sistem: Napajanje pokreće sve komponente ali nema nikakvog beepovanja ploče niti slike. OS se ne diže jer bi se čuo zvuk i video HDD LED.

Skinuo sam RAM i ploča je pištala, menjao sam GFX - bez promene. Taman je počela da me hvata apstinentska kriza kad u jednom momentu je proradio komp sam od sebe.

Imate li neku ideju šta bi moglo da bude? Meni deluje da je neki hardverski element ploče problematičan, ali ne mogu pouzdano da utvrdim jer mi se ovaj kvar retko manifestuje (dva puta u mesec dana)

pa lepo, BSOD koji radi dump memorije možeš dobiti samo prilikom dizanja OS-a tokom ucitavanja drajvera, ili tokom rada pri pozivu nekog problematičnog drajvera

A to što nakon toga nije hteo da bootuje jednom, govori da se slogirao, ali nisi imao TADA BSOD :) - nego prosto nece da dira :)

Savet : zaboravi to i nastavi da radis to sto radis na kompu :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy