Jump to content

Planiraju DRVOCID!

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

наравно да ми даје легитимитет, јер:

1. скренуо си са теме мењајући тезу (а то је но-но у пристојној расправи) и

2. намеће се очигледан закључак да увођењем приче о лоповима и не-лоповима не признајеш/не желиш да причаш о врстама лопова

даље, наравно да признајем поделу на лопове и не-лопове, само је та подела ирелевантна у ситуацији када су сви у посматраном скупу лопови. уморни или слаби умови стану на тој подели и не желе даље да испитују реалност.

1. Ok, ne slazem se, nema razloga da tupimo o tome.

2. Za mene je umoran i slab um koji se zadovoljava "realnoscu". Za mene nije realnost isto sto i pomiriti se sa sudbinom. Ako za tebe jeste, nemam nista protiv. Za mene kada neko kaze da ne postoje nelopovi u srpskoj politici onda dovodi u pitanje ceo pojam lopovluka. Tako da mi mozemo pricati o vrstama lopova iz zabave, a ozbiljno pricati o tome je besmisleno jer je bas to opravdanje za svakog ko je lopov ili zeli da postane jedan. Nemam nameru da udovoljavam lopovima tako sto ce neki od njih biti bolji a neki gori, ako cemo da pricamo ozbiljno.

Zato je bitno, narocito za politiku, pravljenje razlike izmedju onog ko kraducka i ko krade, da ne govorimo da je u realnosti neuporedivo manja razlika medju politicarima nego sto ti hoces da predstavis, jer korak izmedju onoga ko ne krade i koga kraducka je ogroman, a izmedju onog ko kraducka i krade je izuzetno mali. Onog trenutka kada si poceo da krades ispao si iz price "ja sam posten" i usao si u igru u kojoj ucestvuju sva tvoja braca lopovi. Mislis da Ziku politicara koji odlucuje o politici moje zemlje koji je ukrao 5 dinara treba da tolerisem samo zato sto je Pera politicar koji odlucuje o politici moje zemlje ukrao 50000 dinara? I dokle cu da idem sa poredjenjem? Ko je taj koji je odredio dokle moze da se krade?

Meni pre deluje da si ti taj koji je zamenio realnost sa racionalizovanjem politicke scene u Srbiji.

подела не-лопова је ирелевантна и, мада постоји, волео бих да ми назначиш зашто је битна за ОВУ дискусију, како не бих кренуо у даље скретање са теме, које нас удаљава од закључака.

пошто говоримо о лоповима У СРПСКОЈ ПОЛИТИЦИ (молио бих да се држиш контекста и оквира дискусије), ваљало бих да се направи подела по партијама.

могли бисмо да поделимо угрубо три групације:

1. "СПС/ЈУЛ лопови" - лопови '90тих. карактерише их:

- релативно мало пара у оптицају (мало нула), јадна и изолована привреда и апсолутна контрола свих токова робе и новца

- гро прихода (крађе) од класичних криминалних активности (рекет, шверц, пљачка, трговина оружјем и дрогом)

- расподела плена је у виду издужене и сужене пирамиде, по мало свима, највише на гомилу за врх

2. "петооктобарски лопови" - лопови од 2000те. карактерише их:

- релативно много пара у оптицају (много нула), напрединја и не више изолована привреда и далеко мања контрола система

- гро прихода (крађе) је од редовних активности државе, дакле коруптивна активност

- расподеле плена нема, краде ко колико и где стигне

3. "лопови за сва времена" - опортунистички други ешалон, у народу познатији као "тајкуни", а у теорији као "капиталисти". карактерише их:

- краду у сваком систему по мало или по много у зависности од могућности

тајкуни се нису обогатили "под Слобом", како нам се представља. они су тад РАДИЛИ за Слобу Слобиним (нашим) парама. револуција им је легализовала те паре за смешно мали %.

приватизација је носила далеко највише нула.

да будем конкретан, можемо да поредимо једног Микија Марјановића (класичан највиши ешалон типа 1. лопова) који је клепио неки стан и неку цифру можда у кешу са једним Влаховићем (типичан пример типа 2. лопова) који је био министар за приватизацију кад су отишли "Сартид", обе дуванске индустрије, цементаре, шећеране... или једног Динкића, који управља парама у земљи већ 10 година и рецимо једног Коматину из ДССа који је мусавио градско грађевинско.

и сад можемо да разговарамо о нулама.

едит:

ово више нема везе са платанима.

Zabave radi.

1) Za mene ta grupa nisu lopovi. Za nekog ko je dikatator reci da je lopov je sumanuto. Svi ostali mali pomocnici nisu relevantni. U ovoj kategoriji nije pitanje novca nego moci.

2) Ok

3) Za mene ova grupa ljudi nisu lopovi u politici. Njihovi ciljevi se razlikuju od politickih ciljeva.

Dakle, podela se svela samo na tacku 2, tako da je ok nju lepo da rasclanis. S druge strane nisi odgovorio na kljucno pitanje iz mog prethodnog posta. Koliko je nula ok a koliko nije kada je lopovluk u pitanju. Daj da vidimo tu realnost gde je, na primer, 5 nula ok, a 6 nije (ili neke druge brojeve, recimo 3 i 16).

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Tuga... Bio sam i ja na protestu. Gledao one kretene kako seku drveće. Potpuno zdravo drveće... Nisu posekli sve, ali koliko sam ja pobrojao oko 70ak platana su juče isekli.

One grane padaju po žicama, trolama... Ne znam kako nekom nisu isekli telefon... Osećao sam se jako bespomoćno jer šta generalno obični građani mogu da urade? Ništa. Ovo je medijski trebalo da bude dobro ispraćeno, ali pošto Đilas ima previše veza u medijima, normalno da niko neće da se hvata te teme. Juče su samo na B92 u jednoj rečenici onog info pulta ispisali da se drveće seče... Tuga tugina...

Mnogo ljudi boli uvo da izađu jer imaju bitnijih obaveza i to je ono što deklariše nas kao Srbe. Da seku npr. po Dorćolu tamo bi samo ljude sa Dorćola bilo briga, a to što je i bulevar BEOGRAD nikom ništa...

Previše smo podeljeni kao narod... A o ovoj vlasti i da ne pričamo...

"This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..."

1. Ok, ne slazem se, nema razloga da tupimo o tome.

2. Za mene je umoran i slab um koji se zadovoljava "realnoscu". Za mene nije realnost isto sto i pomiriti se sa sudbinom. Ako za tebe jeste, nemam nista protiv. Za mene kada neko kaze da ne postoje nelopovi u srpskoj politici onda dovodi u pitanje ceo pojam lopovluka. Tako da mi mozemo pricati o vrstama lopova iz zabave, a ozbiljno pricati o tome je besmisleno jer je bas to opravdanje za svakog ko je lopov ili zeli da postane jedan. Nemam nameru da udovoljavam lopovima tako sto ce neki od njih biti bolji a neki gori, ako cemo da pricamo ozbiljno.

Zato je bitno, narocito za politiku, pravljenje razlike izmedju onog ko kraducka i ko krade, da ne govorimo da je u realnosti neuporedivo manja razlika medju politicarima nego sto ti hoces da predstavis, jer korak izmedju onoga ko ne krade i koga kraducka je ogroman, a izmedju onog ko kraducka i krade je izuzetno mali. Onog trenutka kada si poceo da krades ispao si iz price "ja sam posten" i usao si u igru u kojoj ucestvuju sva tvoja braca lopovi. Mislis da Ziku politicara koji odlucuje o politici moje zemlje koji je ukrao 5 dinara treba da tolerisem samo zato sto je Pera politicar koji odlucuje o politici moje zemlje ukrao 50000 dinara? I dokle cu da idem sa poredjenjem? Ko je taj koji je odredio dokle moze da se krade?

Meni pre deluje da si ti taj koji je zamenio realnost sa racionalizovanjem politicke scene u Srbiji.

Zabave radi.

1) Za mene ta grupa nisu lopovi. Za nekog ko je dikatator reci da je lopov je sumanuto. Svi ostali mali pomocnici nisu relevantni. U ovoj kategoriji nije pitanje novca nego moci.

2) Ok

3) Za mene ova grupa ljudi nisu lopovi u politici. Njihovi ciljevi se razlikuju od politickih ciljeva.

Dakle, podela se svela samo na tacku 2, tako da je ok nju lepo da rasclanis. S druge strane nisi odgovorio na kljucno pitanje iz mog prethodnog posta. Koliko je nula ok a koliko nije kada je lopovluk u pitanju. Daj da vidimo tu realnost gde je, na primer, 5 nula ok, a 6 nije (ili neke druge brojeve, recimo 3 i 16).

1. нећемо да тупимо.

2. мирење са судбином је индивидуални поступак а реалност је универзална и објективна. испитивање реалности и досезање објективних истина је предуслов за било коју смислену акцију. констатовање да не постоје не-лопови у (српској) политици нити је мирење са судбином, нити је правдање лоповлука, већ констатовање чињенице. управо се моја промишљања о начину смањивања броја лопова и увођење не-лопова у српску политику заснива на чињеници, утемељеној у данашњој реалности да НЕМА не-лопова у српској политици. поготово ако дефинишемо лоповлук на "црно-бели" начин (једино исправан). потискивање лопова из српске политике се постиже ЕВОЛУТИВНО, осим ако не уведемо у оптицај идеју о револуцији поштених, што нам историја до сад није презентовала. не морам да ти објашњавам како они који мање краду, постављају лествицу у јавном мњењу и посредно онемогућавају наследнике да краду више. дакле, јавност са једне и мањи лопови са друге стране воде смањивању НИВОА лоповлука (нема ни једног система на планети Земљи који има ниво лоповлука на нули). дакле, тежимо таквом нивоу...

са твог етичког становишта (а и са мог) наравно да је разлика између не-лопова и лопова далеко већа него између мањег и већег лопова. међутим, кад избациш не-лопове из једначине (у српској политици СВИ краду, мање или више), онда се стварају услови за разликовање нивоа лоповлука. тебе то можда забавља и чини ти се неозбиљним, јер можда очекујеш неки невероватан помак где се (некако) појављују не-лопови у српској политици. подсетићу те да је немогуће да се тако нешто деси због саме природе политичког система у било којој земљи. не-лопов мора да делује "одозго на доле" да би имао ефекта, док онај ко је нов у систему је "доле" и напредовање "ка горе" је условљено поштовањем коруптивних правила успостављеног система. дакле, почиње да краде како се пење на лествици или не напредује. кад дође у позицију да врши кључни утицај "на доле", тај утицај је такође коруптиван.

лоповлук је РЕАЛНОСТ политике и то је ЧИЊЕНИЦА. остаје нам да се бавимо промишљањем о не-лоповима у политици или да промишљамо како да дођемо до позиције да се створе услови да би не-лопови доспели у политику и стигли до нивоа да могу да шире "на доле" свој нелоповски утицај. због тога НЕ ПРАВДАМ лоповлук, већ констатујем чињенице и ДИНАМИЧКИ размишљам. једини начин да стигнемо од позиције где сви краду до позиције где мало њих краде је тежити од лоповлука ка мањем лоповлуку и даље ка што мањем лоповлуку. понављам да нема система где нема неког макар и минималног степена лоповлука у јавној служби.

штавише, тврдњом да је лопов лопов, како сам већ рекао, идеш на руку онима који највише краду и представљају друштвену силу која кочи напредак ка мање коруптивном и корумпираном систему. надам се да ти је јасно шта ти овде излажем.

нема броја нула који је "дозвољено" украсти. понављам, тежимо систему где се не краде.

Жику из твог примера у политици мораш да толеришеш, јер је алтернатива Пера. од 0 украдених динара до 5 украдених динара је релативно мала маргина која треба да се сузи. овде се позивам на напред објашњену тезу о друштвеним процесима која спуштају лествицу лоповлука у демократском систему. ако, ипак, изгласаш Перу, јер је теби свеједно колико ко краде, крећемо се у погрешном правцу и стварамо могућности да се појави Миле који ће да краде још више од Пере. овде чак нећу ни да расправљам о разлици у РЕАЛНОЈ штети по друштво, које представља разлика између 5 и 50.000 динара.

српска политика је реалност коју овде бистримо, а ако сам успео да је рационализујем, то значи да сам напредовао у испитивању те реалности.

наставком ове дискусије даље доказујеш моју констатацију око које се и развила расправа.

што се тиче поделе...

1. и 3. препокриваш нечији лоповлук другом квалификацијом, но није битно... мислим, знамо и ти и ја шта је лопов, то што је и нешто друго или које мотиве има није релевантно, зар не?

право да ти кажем, и мени је 2. тип лопова најзанимљивији.

да ти још једном, овог пута експлицитно одговорим на питање. молим те да имаш у виду све ово што сам већ скуцао до сада... за мене је прихватљиво, у динамичком моделу, кад неко краде понеку нулу мање од конкуренције. то не значи да прихватам лоповлук као такав, нити да га правдам, напротив, јер сматрам да у таквом динамичком моделу ТЕЖИМО нули нула.

прихватање реалности не значи и мирење са реалношћу. прихватање реалности је кључно како би се саставио РЕАЛНА модел побољшања. међутим, кад немирење са реалношћу прелази у негирање реалности, не може се доћи до РЕАЛНОГ система мишљења.

овим бих овде волео да завршим, те бих те позвао да наставак ове дискусије пренесемо на одговарајући топик.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

тајкуни се нису обогатили "под Слобом", како нам се представља. они су тад РАДИЛИ за Слобу Слобиним (нашим) парама. револуција им је легализовала те паре за смешно мали %.

Kakva je ovo glupost? Nisu oni tad imali neki sherovani pool para, nisu te pare bile ni drzavne ni drustvene ni slobine vec licno njihove, a druga je prica sto su mogli da nestanu ako sloba to pozeli. Oni su licno uzimali pare i to na najretardiraniji moguci nacin jer su bili recimo povlasceni da menjaju dinare za marke po kursu narodne banke. Podaci o tim transakcijama su unisteni za vreme legalista, a pare izvucene iz srbije jos za vreme slobe i ti ljudi su nakon toga od 10 miliona napravili 12 i tako dalje, sto i retard moze da uradi.

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Gde ste nestali eksperti i prijatelji drugih eksperata, pomni čitatelji "stručnih" elaborata, logičari, realisti, racionalisti...

22770_1319339138373_1077605267_963695_4658909_n.jpg

Ovo je platan koji je nosio broj 578, on je bio jedan od onih 48 od 330 koje je kao bolesne i osuđene na smrt označio elaborat.

Je l' vam treba priručnik iz dendrologije ili neki akademik da mi kažete je l' ovo bolesno stablo? A takvih 48 je poslužilo kao podloga za gebelsovanje koje je dovelo do seče svih.

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

Kakva je ovo glupost? Nisu oni tad imali neki sherovani pool para, nisu te pare bile ni drzavne ni drustvene ni slobine vec licno njihove, a druga je prica sto su mogli da nestanu ako sloba to pozeli. Oni su licno uzimali pare i to na najretardiraniji moguci nacin jer su bili recimo povlasceni da menjaju dinare za marke po kursu narodne banke. Podaci o tim transakcijama su unisteni za vreme legalista, a pare izvucene iz srbije jos za vreme slobe i ti ljudi su nakon toga od 10 miliona napravili 12 i tako dalje, sto i retard moze da uradi.

лично њихове паре??? тај "први милион" њихов? нененене...

ако си противправно присвојио друштвене паре (подсетићу те да је тада све било друштвено) и ако је неко као Слоба то толерисао зарад некод вишег циља, те ако је још и намештао посао тим истим поштењачинама, дакле кад имамо у виду све околности тадашњег система, онда је јасно како то нису њихове паре, јер њима не располажу слободно, нити постоји систем ван Слобине мреже привређивања.

паре из земље је износио РЕЖИМ, а не поједини тајкунчићи са кабрио ципелама и тенис чарапама и синтетичким панталонама.

ти тајкунчићи су подржали опозицију, јер су хтели, у складу са класичним мафијашким системом, да се ослободе "пасиве" тј. потраживања који је Слобин систем могао да потегне у било ком тренутку. тајкуни су постали капиталисти и те нелегалне паре су легализоване као њихово фул власништво 5. октобра 2000.

@Drale

Nema potrebe da nastavljamo bilo gde. Ocigledno je da smo zapeli kod "realnosti".

моје мишљење је, да кад се негде "запне", итекако има смисла настављати дискусију. но нема везе...

некст тајм Геџет, некст тајм...

Gde ste nestali eksperti i prijatelji drugih eksperata, pomni čitatelji "stručnih" elaborata, logičari, realisti, racionalisti...

22770_1319339138373_1077605267_963695_4658909_n.jpg

Ovo je platan koji je nosio broj 578, on je bio jedan od onih 48 od 330 koje je kao bolesne i osuđene na smrt označio elaborat.

Je l' vam treba priručnik iz dendrologije ili neki akademik da mi kažete je l' ovo bolesno stablo? A takvih 48 je poslužilo kao podloga za gebelsovanje koje je dovelo do seče svih.

све је јасно, стари мој, од првог дана... успели сте шта сте успели (а то је, по мени, довољно), тј. спречили сте да се шибље постави на место платана. нисте могли да спречите њихову сечу.

постоје разлози и за и против сече, здравље платана је свакако аргумент против сече.

Style over subsistence

danas sam popizdela, vracam se kuci i imam shta da vidim

par majmuna od komshija (kasnije sam saznala ko su) su se skupili i isekli SVO drvece u mom dvorishtu?!?!?!! i drvo na koje smo se penjali kao klinci :(((

wtf?

btw ko ne zna - dvorishte/parking ugao vase charapica i zmaj jovine

oO

лично њихове паре??? тај "први милион" њихов? нененене...

ако си противправно присвојио друштвене паре (подсетићу те да је тада све било друштвено) и ако је неко као Слоба то толерисао зарад некод вишег циља, те ако је још и намештао посао тим истим поштењачинама, дакле кад имамо у виду све околности тадашњег система, онда је јасно како то нису њихове паре, јер њима не располажу слободно, нити постоји систем ван Слобине мреже привређивања.

паре из земље је износио РЕЖИМ, а не поједини тајкунчићи са кабрио ципелама и тенис чарапама и синтетичким панталонама.

ти тајкунчићи су подржали опозицију, јер су хтели, у складу са класичним мафијашким системом, да се ослободе "пасиве" тј. потраживања који је Слобин систем могао да потегне у било ком тренутку. тајкуни су постали капиталисти и те нелегалне паре су легализоване као њихово фул власништво 5. октобра 2000.

U kom balonu si ti tacno ziveo? Ovde nije bio komunizam za vreme slobe, bila je diktatura. Svi ti tajkuncici su imali PRIVATNE FIRME, a preko kontakta sa sistemom doticnog su dobijali privilegije da pljackaju drzavu, a sa parama su radili sta su hteli. Ne razumem o cemu mi pricamo ovde, moj cale je imao privatnu firmu 90te pa do 95te il tako nesto kad je pukla i sam je svojevao svojim parama i nosio ih je gde je hteo kao sto su i ostali radili. Pare koje su direktni ucesnici u rezimu iznosili na kipar nemaju veze sa time. Uzrocno posledicni odnos za mogucnost lapanja para isto tako nije bio cash related u tolikoj meri. I na kraju kao sto rekoh, info o svim tim sumnjivim transakcijama nije sacuvan zbog LEGALISTA ili bolje reci LEGALISTE te je ostavljeno vremena da se sav info zataska/unisti i samim tim sjebe bilo koji LEGALNI nacin da se te pare oduzmu.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Au koji smor. Zashto su to uradili? Da nece da dignu tu neki lokal da izadaju? Smor...

ma nema zashto, nemam pojma! samo sam se shokirala danas

imash deo gde je beton i gde se parkiraju vozila, i imas tri ostrva gde je drvece i cvece nit je moglo da padne nekom na glavu nit na kola popizdela sam ima da ih ispreslisham.

oO

To je samo bilo brutalno ponašanje na talasu ponašanja vlasti, na bazi demonstriranog odnosa prema životnoj sredini...

I to je ponovo ista priča kao i sa Kosovom i drugim izgubljenim životnim prostorima... Mnogi od nas imaju neko svoje drvo, a mnogo malo nas je bilo spremno da brani princip i pravo, pre no što testera stigne do tog baš našeg drveta...

Edited by Klinac Balavac

U kom balonu si ti tacno ziveo? Ovde nije bio komunizam za vreme slobe, bila je diktatura. Svi ti tajkuncici su imali PRIVATNE FIRME, a preko kontakta sa sistemom doticnog su dobijali privilegije da pljackaju drzavu, a sa parama su radili sta su hteli. Ne razumem o cemu mi pricamo ovde, moj cale je imao privatnu firmu 90te pa do 95te il tako nesto kad je pukla i sam je svojevao svojim parama i nosio ih je gde je hteo kao sto su i ostali radili. Pare koje su direktni ucesnici u rezimu iznosili na kipar nemaju veze sa time. Uzrocno posledicni odnos za mogucnost lapanja para isto tako nije bio cash related u tolikoj meri. I na kraju kao sto rekoh, info o svim tim sumnjivim transakcijama nije sacuvan zbog LEGALISTA ili bolje reci LEGALISTE te je ostavljeno vremena da se sav info zataska/unisti i samim tim sjebe bilo koji LEGALNI nacin da se te pare oduzmu.

а пукла ти је фирма, а? то значи да НИСИ имао паре. својевао си губицима и онда си банкротирао. да си био у плусу и да су твом ћалету СПС и ЈУЛ намештали трговину акцизном или дефицитарном робом (где су једино и лежале паре), мислиш да би својевао?

нисам ја тад живео у балону, Мохи. и врло добро знам, за разлику од тебе, како се пословало '90тих. према томе, батаљуј.

мо'ш пљунеш ЛЕГАЛИСТИ под прозор. видиш да је почео да изазива земљотресе по свету, није се шалити са њим...

Edited by Debeli

Style over subsistence

To je samo bilo brutalno ponašanje na talasu ponašanja vlasti, na bazi demonstriranog odnosa prema životnoj sredini...

I to je ponovo ista priča kao i sa Kosovom i drugim izgubljenim životnim prostorima... Mnogi od nas imaju neko svoje drvo, a mnogo malo nas je bilo spremno da brani princip i pravo, pre no što testera stigne do tog baš našeg drveta...

ПОТПИСУЈЕМ, ПРИЈАТЕЉУ!

Style over subsistence

@Dz

Za secenje drveca treba posebna dozvola i to ne rade gradjani. Takodje je potrebna dozvola i kada hoces da zasadis drvo. Ko zna sta su ti ljudi umislili, ali ovo sto kaze KB da je "na talasu ponašanja vlasti" je nesto najbezveznije sto sam cuo u poslednje vreme.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

како најбезвезније? ваљда је моје лупетарање о "реалности" било већа будалаштина за твој префињени укус, о Петроније, арбитре елеганције?

:(((((

Edited by Debeli

Style over subsistence

rambo amadeus na protestu....

СВЈЕТСКИ МЕГА ЦАР!!!!!

нека ми неко потврди или оповргне, молим вас, да ли је истина да су окупатори вешали Београђане о те исте платане.

@Drale

Je l' hoces da mi kazes da postoje ljudi koji su zeleli da platani budu iseceni i da su kada je krenula njihova seca bili poneti tom idejom i uzeli da seku drvece oko svojih kuca?

тако некако...

да те малко поправим, ако дозвољаваш.

Јованине "предузимљиве" комшије, којима је сметало локално дрвеће су, видећи како се завршило на Булевару, добили ПОДСТРЕК за своје оргијање. то што ће сад да их похапси Ђилас, да би оповргао ову узрочно-последичну везу, не значи да је и нема.

Edited by Debeli

Style over subsistence

Evo da ti objasnim svoje bezvezno trtljanje... Ko god da je odgovoran sa sečenje Džijinog bagrenja, bilo komšije bez dozvole, bilo ovi Zelenaši bez dozvole - bili su ohrabreni masovnim pokoljem na Bulevaru. Zelenilo nije imalo dozvolu za seču ni za ovo na Bulevaru pa je poseklo, kao ni privatnici koji su sekli u nedelju. A ako su u pitanju komšije, ljudi rekli, vidi ovi posekoše 400, šta su ova dva koja me godinam nerviraju na ovih 400 i ko će da mi sere zbog toga...

Ti ne razumeš osnovni mehanizam širenja talasa pojava u društvu. Npr. ubistvo Brisa Tatona je direktna posledica za ostale vandalizme i zločine koji su tim maloumnicima prošli nekažnjeno, pa onda nekom novom mlađem maloumniku, lako padne na pamet da može da ubije čoveka nekaženjeno, a što onda isto tako nekom ne bi palo na pamet da može da poseče drvo nekažnjeno?

Edited by Klinac Balavac