ProperFuck Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Dakle odlucio sam da uzmem komp i samo sam cekao da se pojavi ova preporucena konfiguracija(iz sticky topika).. Najvise mi se svidja sto ispade samo 600 evra. Samo mi nije jasno sto nema dd3 jer sam primetio da je sad ljudi uzimaju i da li ona ploca podrzava dd3 uopste ako budem hteo da zamenim nekad ? A drugo u vezi monitora, video sam na drugim temama da nema smisla uzimati mnitor bez tog DVI-ja samo ne kapiram sto? Ja ne planiram da gledam filmove niti tv nego iskljucivo za rad i igrice.. jel to utice na potrebu za dvijem ? I ako je taj dvi bas must koji je najjeftiniji monitor koji to ima.. na it svetu u onoj kategoriji ispod 150 evra ispade da nema nijedan .. Dajte neki savet molim vas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 dvi = primetno bolja i jasnija slika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERRYYYYYYYYYY Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Koliki ti je budzet ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperFuck Posted September 23, 2009 Author Report Share Posted September 23, 2009 (edited) Kakav budzet ? Mene samo interesuje 1) zasto preporucena gejmer kofiguracija (iz sticky topica) nema dd3 i 2) koji je najjeftiniji dvi monitor Ovo drugo zato sto na it svetu u onim specifikacijama za monitore ponekad pise da ima dvi, a dole u komentarima ljudi kazu da nema, ili nema na nasem trzistu Edited September 23, 2009 by ProperFuck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 1) Zato što se išlo na što manju cenu, jer je kriza, a da performanse ostanu dovoljne da mogu da se igraju sve nove igre u 1680x1050 sa AA i AF. Razlika DDR2 vs DDR3 se u igrama maltene ne oseti. Ionako će za koji mesec na mesto preporučene konfiguracije doći Core i5/i7+DDR3, čim malo pojeftine. 2) Ne znam, i ne čitaj specifikacije na itsvetu nego na sajtu proizvođača. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERRYYYYYYYYYY Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Koliki ti je budzet, mozda moze nesto bolje da se sastavi :) Sto se tice pitanja za preporucenu konfiguraciju, nzm sto nije am3 (predpostavljam jer je solidna ddr3 memorija jos uvek skupa), ali ako si resio imas dobru am3 plocu vec za 7,5k, MA770T-UD3P. Za monitor neka se javi neko strucan :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 E vudli, deluje da si ti u toku sa cenama ddr2/3 memorije i u dosluhu sa Vidovitom Vangom i Belim Magom Mr Kurjakom... koji se bre kurac desava? Cene memorije konstantno rastu sto napolju sto kod nas, od procena iz avgusta da ce da se izjednace pred kraj godine nema nista jer obe odose u picku materinu... teo sam da uzimam ddr3 sistem ali sve odlazem dok budem imao vremena da zapravo nesto korisno/zabavno radim na novoj masini a u medjuvremenu ispada da za iste pare mogu da uzmem duplo manje memorije nego u julu kad mi komp nije trebao... ocu bre 4GB rama za kesicu kikirikija! Kad ce to pojeftinjenje a? a? A? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 cim ode kosovo !:D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Kad prođe kriza! Ti blago meni uzmi 4 GB DDR2, 2x2 košta 40-45 evra već sto godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Kad prođe kriza! Ti blago meni uzmi 4 GB DDR2, 2x2 košta 40-45 evra već sto godina. Tako sam i mislio 800 cl4 ili 1066 cl5 ? digitron mi ostao u drugim pantalonama :p Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Svejedno je, gledaj da uzmeš dobru ploču, to je bitnije za oc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Necu da uzimam intela, nek si zabiju u dupe svoje precenje procesore :) 550 ili 720, pitanje je sad :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperFuck Posted October 3, 2009 Author Report Share Posted October 3, 2009 a cekajte koja bi bila preporucena zamena za ovu plocu, ta druga samo treba da podrzava dd3 ako budem hteo da zamenim jednog dana? Inace odlucio sam da uzmem sve isto kao tamo jedino mozda ova ploca i hd naravno od 1.5 tb. I da ubedljivi best buy monitor sa dvijem koji sam uspeo da nadjem je benq g2220hd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERRYYYYYYYYYY Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Ako hoces ddr2 uzmi ovu sto je vudu predlozio u temi 'sta kupiti', a ako hoces ddr3 uzmes MA770T-UD3P (oko 7500) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperFuck Posted October 6, 2009 Author Report Share Posted October 6, 2009 ma ja zapravo hocu da uzmem sad ddr2 ali da imam mogucnost za ddr3.. znaci onda ovaj MA770T-UD3P ? I da, jel ono kuciste bitno iz nekog razloga da bude thermaltake soprano posto je ono skoro 50e .. mozda da uzmem neko za 5 e i te pare stavim za gtx 275 umesto 260 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 I da onda u njega jedva uglaviš karticu dugačku 27 santima i da ventilacije nema? gg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERRYYYYYYYYYY Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Neces moci sada da uzmes ddr2, a kasnije da menjas ddr3 na jednoj ploci.Znaci ako sada uzmes ddr2, a kasnije budes uzeo ddr3, onda ces morati da menjas i plocu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 postoje ploce koje imaju slotove i za ddr2 i za ddr3 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperFuck Posted October 8, 2009 Author Report Share Posted October 8, 2009 pa koja bi bila neka takva a da je recimo recommended za onu konfiguraciju ? a za kuciste, to je meni samo palo na pamet zato i pitam jer ne znam dal bi bilo dobro.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 ne znam koje su dobre, sam znam da postoje, pa sam to rekao agrsvu :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERRYYYYYYYYYY Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Znam ja da ima na intelovim plocama, za amd ne znam (mada ne verujem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProperFuck Posted October 12, 2009 Author Report Share Posted October 12, 2009 e ljudi bio sam da narucim i ovako to izgleda amd phenom II X3 ma770t-ud3p 2x2gb dd3 kingston pc1333 asus engtx275 - ovo sam uzo umesto 260 soprano rs200 - samo je ovo imalo lc power 6650gp3 650w atx 2.3 14cm fan - ovo su me ubedili jer nije imalo thermaltake napajanje, a jos mi je pricao kako 470w nije dovoljno za gtx275.. 1.5 tb samsung 5400 benq 22" dvi Imam jos vremena da se predomislim, pa dajte ako neko ima volju da kaze dal je ovo napajanje dobro posto nikad nisam cuo za ove lc, a i uopste u vezi konfiguracije dal ima nekih problema ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Okej je LC, nema 650 realnih vati ali će sve to lepo raditi na njemu. Možda bi bilo pametnije da uzmeš manji hard disk a razliku u ceni prebaciš na quad core, čisto da ti komp duže potraje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts