Jump to content

moj potpis je dobio smisao


Recommended Posts

Zabava je relativna stvar, to sto je sva muzika mejnstrimom kategorisana kao zabava nebitno kakva je ne znaci da svaciji sistem vrednosti mora da je posmatra tako.

Manipulisanje neukom prostodusnom masom prodavajuci im losu robu sigurno nije nesto vredno hvale i respekta, samo zbog cinjenice da se od toga dobro zivi...

Link to comment
Share on other sites

Zabava je relativna stvar, to sto je sva muzika mejnstrimom kategorisana kao zabava nebitno kakva je ne znaci da svaciji sistem vrednosti mora da je posmatra tako.

Manipulisanje neukom prostodusnom masom prodavajuci im losu robu sigurno nije nesto vredno hvale i respekta, samo zbog cinjenice da se od toga dobro zivi...

Управо тако и то је и моја поента. По мени, неке особине саме по себи просто нису довољне да се извуче закључак да ли је неко за респект. Зато сам и навео пример са ујом. Које он особине показује? Преданост, фокус, доследност, вештину, жељу за усавршавањем, способност за репетитивни тренинг да би напредовао итд. И човек који их поседује може бити цар, али га не чине те особине пер се таквим. И зато кажем, такав инфо, да ли неко млати паре или пуни арене, мени апсолутно не говори ништа о томе да ли је та особа цар или није. Може да буде највећи цар на свету, а може да буде и сасвим супротно од тога, невезано за то да ли је напунио арену.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Па јел то битно? Ето, нек буде тај са 200 хотдогова. Мада, ја сматрам да је рад поменутих особа штетан у неком контексту, тако да ми ни тај са хот договима није добар скроз јер нема тај елемент. Можда неки јако ефикасан банкар? Мислим, употребио сам драстичан пример јер пет постова нико не капира шта оћу да кажем, па уместо сивог, ставио сам црно-бело.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Kapiramo te, samo BISS tvrdi da pravljenje muzike, kakva god bila, ne moze biti stetno ni u kom kontekstu. Mislim, imas onu domacu metal grupu sto ima pesmu "drobicu ti kicmu, drobilicom za kicmu" al to bi verovatno bio ekstrem po stetnosti muzike, al em ih niko ne slusa, em klinci koji pak cuju to ne idu okolo da nekom drobe kicmu.

I tu se slazem sa BISSom, muzika je muzika, moze biti nekvalitetna al ne moze biti stetna (ti verovatno mislis stetna po emotivni i socijalni razvoj i inteligenciju, ispravi me ako gresim), a ja, a verujem i BISS smatramo da je ta muzika posledica, a ne uzrok debilnoj srpskoj deci.

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

Па шта ако је последица? Имамо два трипа ту и оба су негативна. Не зна се шта је горе, и ратни профитери су последица рата, оћемо ли их амнестирати и мазити зато што су последица?

Први, да је Цвија тупави болид који ради то што ради јер му је готива и на нивоу је својих песама. И ово је лоше јер је он, је ли, тупави болид и лош музичар. И уопште ме не интересује да ли зарађује или да ли има плаве очи. Не видим материјал за риспект тупавог болида. Што не значи да он није океј лик овако или да добро игра баскет или да плаћа рачун у кафићу без проблема, али то нема везе са причом.

Други, да је Цвија економски мастермајнд који ради то што ради да би експлојтовао несрећни сситем вредности и срање ситуацију. И ово је лоше јер је бескрупулозни опортуниста и профитер и више бих волео да његов ангажман не постоји или да не делује и сматрам да би било боље да нема његових песама него да има.

То што он има лош утицај нема везе са тим да ли је он узрок или последица. Он је појава која појачава нешто што је лоше, тотално је небитно то што је то лоше већ било ту. И не можеш да ми кажеш да то није тако зато што је то само музика. Није, он је ипак неки скуп нечега, неких утицаја, као и сваки, ај да кажем, селебрити. А ти утицаји су лоши. И ако узмемо математику, добијамо да је Цвија променљива икс која делује негативно на променљиву Космос, није битно у коликом промилу промила. И даља анализа је мени сувишна, оно као, ''па он је такав, не зна он боље'' или ''он је готиван лик овако'' или још горе брате ''он није такав него је извалио фору''. Мислим, ти стварно не видиш нешто лоше у овоме?

''дробићу ти кичму'' ти је стварно геј упад без контекста. Песма је лол карактера и не пропагира ништа, док Цвија ЈАСНО пропагира један накарадан систем вредности и то не само кроз песме (које су озбиљне, за разлику од дробићу ти кичму, те стога имају озбиљнији утицај) већ и кроз цео имиџ који фура. И небитно је да ли је он ускочио у воз или је направио тај воз, и једно и друго је грозно.

А ''дробићу ти кичму'' је пандан томе да ја сад направим неки рејџкомик где неко једе малу децу која крваре и плачу и ти кажеш ''аха, ето видиш, које насиље у стрипу''. Сублиминалне и не толико сублиминалне поруке конгломератских Цвија не могу да се пореде са рофлзајебанцијама које су сурове ради стилске фигуре. Може неко да гледа саут парк па да иде около и кења људима по глави или шта ја знам, али онда је он дебил, порука тог саут парка није таква и не провлачи се, напротив. Али порука Цвијина јесте један накарадан систем вредности и он је шаље. То нема везе са тиме каква је кутија у којој та порука стиже (пристојни цвијини лајнови вс дробићу ти кичму), па нећемо ваљда основне ствари овде сад да сецирамо.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, samo smatram da Cvija ne radi nista epski lose. On je ja tom nivou da mu se ta muzika svidja i ima skilla da tu muziku prati. Gomili klinaca se to svidja i tu je kraj sto se mene tice. Kao sto ce inteligentniji i bolje obrazovani muzicar praviti bolju muziku tipa Zvonko Bogdan i inteligentnijim i bolje obrazovanim ljudima ce se to vise svideti i tu je kraj sto se mene tice.

Poenta je da Cvija zna za bolje on bi radio bolje. Ovo je njegov vrh i na tom nivou "losine" muzike je dobar. I njegova muzika ne steti nikom vec sam on, slusaoci i muzika su posledica neceg sto je i od njih starije.

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

Мислим да сам покрио обе могућности у прошлом посту. И ту са мастермајндом и ту са тупавим Цвијом. И ниједна варијанта ми није за риспект, и даље:)

Али ево моје претпоставке - мислим да је мешано, тј, не мислим да је потпуно тупав и у исто време не мислим да је много изнад тога. Али мислим да експлојтује, онолико колико он уме. Дакле, не мислим да он сними албум, онда оде у свој скривени дворац и слуша Баха док се злурадо церека док му капљу паре али исто тако не мислим да трчи у студио са новим текстом пуним емоција који је написао у три ујутру јер је толико емотиван и креативан и онда га реповао уз сузе и поделио са остатком човечанства своју уметничку визију.

Него је пре било нешто овако:

-е, шта да ставим у овај лајн?

-стави ''брате'' то је баш оно брофист фазон и клинци ће да посвршавају

-е јес, јес, саћу да напишем

И то је мени експлојтерски став и Цвија ми је неморални чобан и то је то.

Што се тиче тога да је несрећни систем вредности старији од Цвије, опет ћу рећи - па шта? Да није старији не би Цвија ни могао да плива у њему. То не говори ништа. Или тврдиш како је он потпуно несвестан свега тога и да је млади уметник у вихору својих песама који је радостан јер су његове визије нашле публику? Нига плиз...

И понављам, чак и да ЈЕСТЕ тако, онда опет није за риспект из сасвим другог аспекта, а то је да је неквалитетан уметник и да је тупав и несвестан. Како год окренеш, безвезан је, или је смрад или је неквалитетан, а ниједно ми није за похвалу, А КАМОЛИ за риспект или титулу цара. Мислим причамо о Цвији овде, ја сам се искрено запрепастио да ово није фул консензус.

Мислим то је управо тај пад који се осећа и овде на форуму где нису просечно лол људи. Мислим, Цвија за риспект, мени је то невероватно. Океј, капирам да то није аспект риспекта везан за квалитет личности, већ за урадак, али и ту Цвија пада. Мислим, Леонардо је за риспект за урадак, ма који Леонардо, па ретардирани Тапи је господар заната за Цвију... То ми је као кад неко напише причу на нивоу састава клинца који иде у трећи разред, а неко каже ''брате, није имао граматичке грешке, а и сам је то написао, риспект''. Не мора да буде Меша Селимовић, али риспект зато што уме да пише на свом језику? И ја исто умем, од почетка основне. А то што гомила цига не уме ни да чита, то ми није никакав параметар, па мора да буде нешто и фундаментално, а не само ''послушао сам десет дегенерика и Цвија је бољи од ових осталих девет''. Добро, значи најбољи је међу дегенерицима. Мислим, надам се да ме капираш.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Glupo je polemisati vise, ocigledno da oni kojima je ceo karleusa/cvija koncept ok nemaju nista protiv koncepta ''daj da prodam sranje samo da uzmem pare, a kako to sranje zadovoljava mene samog kao stvaraoca istog nije bitno'', dok oni koji jure nekakav kvalitet ne mogu da se pomire sa tim da je ljigavi put delotvorniji

Link to comment
Share on other sites

Dulio ja bas mislim da on nocima pise svoje "brate" tekstove i tripuje da je 2pac i da pusta suzicu kad masa kaci njegove pesme po fb zidovima. I imas gomilu cvija koji nemaju leba da jedu jer ne znaju to, sto cemo se svi sloziti da je u nasem sistemu vrednosti sranje ne-za-postovanje muzika, da rade.

Po meni su likovi koji se takmice u izjedanju hotdogova retardi na kub, al onaj koji pojede 5 je mentol sto to radi i jos veci mentol sto fejluje, dok onaj koji pojede 200 je car medju mentolima. Sad, nekom drugom je on samo car, pa cak i onaj drugi sto se trudi.

Ko je u pravu? Jel u pravu cabke kad kaze da smo mi retardi sto opravdavamo parkitanje na kolovozu iako nije zabranjeno, ili smo mi u pravu kad kazemo da to, po njemu, bahato ponasanje je sasvim normalno.

Po meni, cvija je u svom univerzumu njega i njemu slicnih car, a za njega drugi univerzum i ne postoji. Da je on onaj "Bah" tip sto si opisao onda bi i za mene bio zli debil, ali ja zaista mislim da je on zaljubljen u svoj trip.

Al to ko je i kakav je necemo saznati, na srecu ili zalost.

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

Ја баш немам утисак да он трипује да је Тупак док ноћима бди за нотесом. Океј, то је лични утисак, али опет, зар не мислиш да би неки неквалитетни лик који је искрен, писао неке текстове који га инспиришу и који би били мало више фундаментални и архетипни, само што би били срање? Цвија пише како је јебо рибу у клубу и како кад уђе у клуб рибама је до јаја, не видим како неки лик креативац, па чак и десет пута лошији од Цвије, може искрено да пише такав текст. Није битно да ли њега ложе рибе и клубови. Мислим, замислимо неког лика који је лош уметник, али га вози да ''уметнује''. Он би писао текст типа ''обама пуши курац нама'' или ''имао сам рибу, оставила ме, зато пустио сам тибу'' и ти текстови би били срање ал би реко ''ето га јадничак, није за то, ал баш га вози''. А ово ми је баш делиберет пласирање продукта, а не тежња за уметничким триповањем.

Ја капирам релативизацију свега, па ја овде највише смарам са тим, али није ни то баш тако. Рецимо, Цвија не прави квалитетну музику. Једно су нијансе кад се гледа колики је нечији трешхолд, па оно, Савке је у фазону ''да су дваес сантима лево, било би ми океј'', а ми смо у фазону ''ма океј је, јебеш дваес сантима''. У суштини ми имамо исти поглед (да је бахато паркирање геј), али имамо другачије аршине за бахатост паркирања. Али океј, нико ни не прича да Цвија прави добру музику. То ми је само пример да није све ''а можда је моја перцепција лол, а Цвија заправо супер музичар''.

Један од проблема (али смо њиме престали да се бавимо јер је ствар у дефинисању појма, па смо стопирали после 2-3 поста) је шта је то ''цар''. И све је и кренуло од тога. Мени нечији скил или успех представља неутралну особину док није ''упошљена'' у неком контексту и онда гледам који је то контекст и тек онда кажем да је неко цар. Отуда и онај пример са кољачем, који није цар иако поседује гомилу потенцијално готивних особина, али их је упослио у грозну работу. Друго, мени је за риспект неко ко је ЧОЕК, а не неко ко уме нешто. Могу да кажем ''свака част, много добро радиш ту икс ипсилон ствар'', али то је то, све док не видим чему служи та икс ипсилон ствар и где је он упослио свој скил. Тако можда тај лик што једе сто хот догова може да ме фасцинира и месмеризује у смислу ''браааате види га шта ради лоооол'' и да гледам сто клипова са њим, али риспект, то је за мене нешто сасвим друго. Риспект је за оног Швабу што је стао да га стрељају са оним нашим ликовима јер није хтео да учествује у покољу заробљеника, а не Цвија.

Чак и кад одвојимо личност, за шта не видим разлог, ал добро, и као параметар узмемо само урадак, опет Цвија пада. Рецимо, ја не знам какав је лик био Данило Бата Стојковић и не могу да имам тај ''ЧОЕК'' риспект за њега јер га нисам познавао, могу само да претпоставим. Али тај ''радни риспект'' могу јер имамо његове филмове које је обогатио својом готивном глумом и унапредио је наше животе тиме што имамо искуство да смо га гледали.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

@stein

ti bi mogao argumentovano da kontribjutujes ili da odjebes.

sto se mene tice cvijin tata se kune u dr iggija i on je za njega bog, a cvijina mama je pevaljka iz kafane. i, jel zna on za bolje?

Edited by lol piton

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

Не разумеш, не причам о квалитету већ о концепту. Ти претпостављаш да Цвију вози све то, ја претпостављам да је само опортуниста.

Др. Иги има лол песме које обрађују неку тематику која може бити инспиришућа за аутора, дакле, Иги каже ''очи боје дуге де ми је риба што сам је оставио'' и КОРЕН тога је исто што и, лупам, Преверова Барбара или шта год, само што је четрдесет пута мање квалитетно. Зато ја не знам да ли је Иги опортуниста или је мали болид који има жељу да преточи своје трипове на папир, али је неквалитетан у томе, па су му песме лол. Цвија ми не делује тако. И јебига, не могу да тврдим, али његово понашање и његове песме ми указују на нешто сасвим друго. Указују на смишљено пласирање адаптираног адекватног продукта, не на Цвијино бдење над свеском ноћима јер је толико креативан да не може да спава.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

dulio, slazemo se oko svega, naravno da je cvija tebi i meni retard ali ja ocu da kazem da je pn drugom cvijama car, i da je, ako izdvojimo skill za pravljenje para, on car medju likovima koji se trude da prave pare.

odlican primer za batu, nije car za pravljenje para, al je car glumac, al nemam pojma da li je car kao covek.

nebitno od toga koju osobinu kod coveka cenimo, ljudsku, umetnicku ili materijalnu.

i nije se cvija obogatio od prodavanja eksera klincima, vec od svog rada koji je legalan, sta god taj rad bio. na to je biss ciljao

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

Знам, али то од мене може да измами можда ''фино се снашао'' или ''баш лепо за њега'', али риспект и царост не. А те Цвије што су им паре и имање истих и млаћење истих у врху система вредности имају дегенерисан систем вредности и то сам спреман да браним објективним аргументима ако треба (прочитати - вероватно ме мрзи, али тврдим да је њихов систем вредности објективно дегенерисан, а не релативно у односу на мој или твој).

Ако је Бата цар глумац, он обогаћује нашу глумачку сцену својим улогама и, не знам, наши животи су за промил готивнији јер гледамо филм са батом. И зато је то за риспект. Да је бата готиван глумац, али користи своју невероватну глуму да би барио људе да му дају паре јер је убедљив у својим преварама, онда нек пуши курац и није цар него је смрад и говно. Лукаво говно да, способно говно да, али не за риспект.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Onda se slazemo oko svega izuzev pojmljenja pojma rispekt i dozivljavanja istog. Sta ja znam, ja rispektujem Miskovicevu snalazljivost, beskrupuloznost i sposobnost da upravlja celom drzavom, iako ga kao coveka ne rispektujem ni malo jer je govno, kriminalac, prevarant, secikesa itd...

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...