Jump to content

Kraljevstva


SavKe

Recommended Posts

http://www.kraljevine.com/

Izuzetno, ali izuzetno kul RP igra, smestena u vreme ranog novog veka, odnosno renesanse.Ima ogroman opseg mogunosti i prostora za razvoj lika i price, a ne oduzima puno vrmenena. Kome se svidi nek se registruje, i ako mu bas nije problem, neka stavi moje ime kao coveka koji ih je pozvao, tj sponzora (Sawovsky) :)

Tekst je sa hrvatskog servera, ali postoji i nas, medjutim trenutno svi igraju preko HR, jer je nas pun bagova.

Što su Renesansna kraljevstva?

Renesansna kraljevstva su igra moći i ambicije. Unutar zajednice igrača, u malim gradovima i pojedinim kraljevstvima, možete društveno napredovat stječući bogatstvo i utjecaj. Samo uspješnim balansiranjem između prijateljstva i suparništva te stvaranjem kompromisa postat ćete moćan i bogat vođa kraljevstva od tisuću duša. Ona će vas provesti kroz sfere vodstva i čestitosti, kao i odanosti i nemilosrdnosti. Međutim, možete izabrati i drugi put te ignorirati svo ovo ludilo živeći mirnim povučenim životom, uživajući u čistom zraku i toploj atmosferi, opuštajući se i životareći u nekoj od lokalnih krčmi i na vašem posjedu. 

Role playing (igranje uloga)

Renesansna kraljevstva su prvenstveno Role Play (RP) igra. Vi ste igrač koji posjeduje određene karakteristike (snaga, inteligencija i karizma) koje se razvijaju tokom igre prolazeći tako kroz sve tokove života, svakodnevno se prilagođavajući i definirajući svoju osobnost. Tako ćete uza sve ostalo osjetiti i glad i sreću. Osim toga postoji mogućnost proizvodnje, kupnje i trgovanja proizvodima čime povećavate svoju mogućnost napredovanja u društvenoj hijerarhiji. 

Koncept 

Renesansna kraljevstva je igra upravljanja. Započinjete kao siromah i stranac u selu, a napredovanjem kroz razine, poprimate različite karakteristike, postajete zemljoposjednik, vlasnik imanja pa čak i obrta. Sa svime time morate uspješno upravljat da bi na kraju Vi i vaše gospodarstvo rasli. Također se morate pokušati integrirati uspješno u zajednicu, uključiti se intenzivno u život sela, kako bi se zajednica razvijala uspješno na političkim i gospodarskim sferama u koji se i Vi možete intenzivno uključiti. Uz to se morate brinuti za život vašeg lika kako bi mu osigurali dobro zdravlje i spriječili da umre od gladi, te ga razvijati u skladu s vašim željama, ambicijama, potrebama i htjenjima. 

Strateška igra

Renesansna kraljevstva su konačno i igra strategije i diplomacije. Morate se razlikovali dovoljno od ostalih (bilo preko karizme, novca , snage ili spletki) kako bi se uspješno integrirali u društvenu piramidu. Mogućnosti su različite: možete nagovoriti i okupiti svoje istomišljenike pa provesti pobunu u pokušaju svrgavanja vlasti ili u promicanju svojih vrijednosti i ideala, možete djelovati iz „sjene“ utječući tako na politiku podmićivanjem i lobiranjem, možete bestidnim „ulizivanjem“ dobiti svoj dio kolača ili jednostavno možete biti lutalica koji se ne obazire na neke društvene norme. 

Kako se igra?

Renesansna kraljevstva je besplatna igra, koja se igra preko interneta, te ne zahtijeva preuzimanje ili instaliranje bilo kojeg softvera. Igra se u potpunosti odvija online, a vremenski je kratka pa tako u pet minuta i uz malo svakodnevnih „klikova“ postavljate igru i aktivnosti koje će vaš lik obavljati toga dana. Osim toga, ako ste željni razgovora i druženja, uvijek Vam ostaje opcija izravnog razgovora s drugim igračima u nekoj od lokalnih virtualnih krčmi. 

Renesansna kraljevstva je igra koja se igra po razinama: vaš lik, nakon određenog broja dana igranja, ako ispunjava sve potrebne uvjete, prelazi na sljedeći nivo. Tada Vam se otvaraju nove mogućnosti za igru i dostupne su vam nove opcije stvarajući tako nove ciljeve i postavljajući nove izazove. Renesansna kraljevstva igra je u stalnom razvitku i stvaranju, a svaki novi lik pridonosi nečemu novome. Trenutno postoje četiri razine no mogućnost daljnjeg razvoja je uvijek otvorena i poglavito ovisi o Vama i prilikama koje se stvore u zajednici. 

Renesansna kraljevstva je kratka igra, jer ne zahtijeva mnogo vašeg vremena: u pet minuta, sa malo klikova na dan, svaki dan, postavljate igru i aktivnosti koje će vaš lik obavljati u danu. Možete se isto tako naći sa Vašim prijateljima online i chatati putem Vašeg avatara u virtualnoj krčmi. 

Renesansna kraljevstva je igra koja se igra po razinama: vaš karakter, nakon određenog broja dana igranja, kada ispuni odredjene potrebne uvjete, dobiva pristup na sljedeći nivo. Nove mogućnosti za igru i novi ekrani su dostupni, a novi ciljevi su dodijeljeni u cilju da dobijete slijedeću razinu. 

Renesansna kraljevstva je igra u stalnom stvaranju: ona trenutno ima četiri razine, no ako želite, i ako igračka ravnoteža u igri nije poremećena, nove razine mogu biti dodane, tako da napredniji igrači mogu nastaviti sa svojim napretkom.

Ako neko krene da hejtuje misleci da spamujem, neka prvo overi igricu i shvati koliko je do jaja :)

Edited by CABKE

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, uglavnom ih ne igram :)

Na ovu sam se navukao jer si bukvalno deo te cele price u srednjem veku, mozes da furas ceo zivot samo seljaka,trgovca,zanatliju, mozes da udjes u politiku, budes profesor, razvijes vojnu karijeru...Mozes da ides po zakonu drzave ( Da postoji zakon svake drzave koji odredjuje trenutna uprava koja se bira na izborima itd, ovo je ustav Kraljevine Srbije) , mozes da budes i outlaw, rusis poredak, da otputujes u neku drugu drzavu i ugovoris da budes strani placenik i radis na potkopavanju zemlje uz neki dogovor... neogranicen izbor ideja, jer bukvalno sve u igri zavisi koliko se iscimas i koliko si zaista ambiciozan da uradis nesto u "zivotu" , a mozes i da samo budes obican selja :D

Edited by CABKE

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...