Sajro Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 E ljudi, jebem se vetj satima da provalim shta ne valja ovde, gief help. Imam 9800gt grafichku (latest drivers, danas apdejtovao, bilo je crno-belo i sa starim drajverima), Samsung TV i "S-video to SCART" (Thomoson firma, izgleda manje-vishe ozbiljno, pozlatjeni konektori etc) kablitj i kada povezem komp sa TV-om dobijam samo crno-belu sliku. Guglovao sam i sva reshenja koja sam nashao didn't work. Takodje ovaj S-video kabl ima 4 pina dok izlaz iz moje grafichke ima 7 pinova, da li je to mozda problem? Jedino mi to pada na pamet. Ali obishao sam sve prodavnice u jebenom Panchevu i svi imaju samo taj 4-pin S-video to SCART, ne postoji 7pin verzija, bar ne u Panchevu. :) Ima neko ideju u chemu je problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 To što si pretpostavio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 11, 2009 Author Report Share Posted May 11, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video Pin 1 GND Ground (Y) Pin 2 GND Ground © Pin 3 Y Intensity (Luminance) Pin 4 C Color (Chrominance) Nije da se neshto razumem u ovo polje, ali kapiram da je 4 pinchitja dovoljno da se reprodukuje kolor slika, zar ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Jeste ako TV kolu u kartici može da se "kaže" da tera kolor sliku kroz ta četiri. Nekada davno bio je program TVTool koji je služio za forsiranje raznih oblika signala preko TV čipa na GeForce karticama, i tad je bilo svejedno koliko pinova ima S-Video. Međutim taj program ne podržava ništa posle GeForce 3 jer su posle njega TV kola integrisana u grafički procesor, tako da se sve podešava preko drajvera, a ko što vidiš, ne radi lepo. Sa druge strane, koji moj će ti slika na TV-u preko TV izlaza? Kupi DVD plejer za dve iljade i stavi pored TV-a, najmanje zajebancije i najmanje kablova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) Both S-Video and audio (mono or stereo) signals can be transferred through SCART connections as well. However, it was not part of the original SCART standard, and not every SCART-compatible device supports it for this reason. Also, S-Video and RGB are mutually exclusive through SCART, due to the S-Video implementation using the pins allocated for RGB. Most SCART-equipped televisions or VCRs (and almost all of the older ones) do not actually support S-Video, resulting in a monochrome picture if such a connection is attempted, as only the luminance signal portion is usable. Generally, a monochrome picture in itself can also be a sign of incompatible color encoding — for example NTSC material viewed through a PAL-only device. I da, 4-pinski S-Video konektor NOSI boju (pin - chroma). Nije bas tvoj problem, ali Another incompatibility due to S-Video not being part of the original SCART standard is when connecting a SCART output device such as a cable TV box to a TV with a mini-DIN S-Video input. In many cases if this connection is made the result will be a predominantly black and white picture with most of the color (chrominance signal) washed out. An example of this is when connecting a SCART output of a FOXTEL Digital Box (Australia) to a mini-DIN S-Video input of a TV. An impedance mismatch between the SCART and mini-DIN interfaces causes the signal levels to be reduced to the TV resulting in the poor picture. This problem can be overcome by terminating the chrominance line of the SCART plug with a 75 ohm resistor correcting the mismatch. Many high end sets do support this connection however (without the termination), due to their inputs having a larger dynamic range. Edited May 11, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 11, 2009 Author Report Share Posted May 11, 2009 Jebavam se sa ovim vetj 5 sati i mislim da sam izguglovao svaku internet stranicu koja se bavi ovim problemom, i svi govore da "4 pin -> 7 pin" radi jer, citiram: S-video only needs four pins to operate: Pin 1 GND Ground (Y) Pin 2 GND Ground © Pin 3 Y Intensity (Luminance) Pin 4 C Color (Chrominance) E sada mene zanima, pored toga da kupim DVD player, shta je reshenje? Da kupim kabl koji koji sa jedne strane ima SCART a sa druge 7 pin S-video? To je ono shto mi treba? Ili neshto tretje? Prosto ne vidim poentu u kupovini novog kabla koji ima 7 pin S-video AKO svi jebeno kazu da je 4 pina dovoljno. Plus, takav kabl ne postoji, bar ne u Panchevachkim PC prodavnicama/marketima. Svi su jebeno 4 pin. :( Jel mozda neshto drugo pravi problem? Any ideas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Probaj, mada ćeš se iscimati, evo gledam svi SCART-ovi u kući mi imaju 4 pina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 11, 2009 Author Report Share Posted May 11, 2009 A bre nije "problem" u pinovima na scartu, vetj na S-video strani. Moja grafichka ima 7 pin ulaza, a kabl 4 mushkih pinova. Pa me zanima da li je u tome problem ili neshto tretje. Nisam pametan ffs. Jebena crno-bela slika. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Pa lol, treba ti i 7-pinski kabl. Koji si dobio uz grafičku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 http://askville.amazon.com/pin-s-video-cab...questId=7021636 http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-2...pin-svideo.html http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-78686.html Koliko sam skontao jednog lika na ovim forumima, covek je imao 7-pinski izlaz iz lapa, tutno je u njega 4-pinski s-video kabl, drugi kraj u TV i radilo mu je.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Možda ima Radeona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) A bre nije "problem" u pinovima na scartu, vetj na S-video strani. Moja grafichka ima 7 pin ulaza, a kabl 4 mushkih pinova. Pa me zanima da li je u tome problem ili neshto tretje. Nisam pametan ffs. Jebena crno-bela slika. :( ako ti nije serviser ukrao taj kabl (obicno je to kabl sa kutijicom sa prikljucima za s-vhs i chich za kompozit)... ako sa tim kablom koji si 'ubo' dobijas crno belu sliku, verovatno ti je izlaz sa graficke podesen na ntsc umesto na pal ili treba da prebacis na izlaz umesto s-vhs na kompozit nazalost naveo si suvise malo podataka o proizvodjcu graficke karte i tv-a za ozbiljnije resavanje problema Edited May 11, 2009 by Muerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 12, 2009 Author Report Share Posted May 12, 2009 Ljudi hvala na odgvorima ali ispada da je Vudu bio u pravu od starta i donekle ja sam jer sam pretpostavio shta je problem iako ceo jebeni internet govori drugachije (da da moze 4 pinski s-video u 7 pinsku karticu, moze ali juche). ako ti nije serviser ukrao taj kabl (obicno je to kabl sa kutijicom sa prikljucima za s-vhs i chich za kompozit)... To je zapravo glavni problem, ja nisam dobio nikakav kablitj uz grafichku za S-video vetj sam kupovao random S-video > SCART/composite u prodavnicama i oni su svi bili 4 pinski i naravno, slika crno-bela (iako, opet ponavljam, svi na netu jebeno govore da je 4 pinski dovoljan za kolor sliku). Sada tju da zovem Gigatron i da im j*bem sve zivo shto nisam dobio taj kabl koji ide uz SVAKU jebenu grafichku. Gledam kutije od svih mojih ex-grafichkih kartica, imam jedno 10 tih S-video kablova (samo shto su 4 pinski), zvao par ortaka i svi isto imaju, prichao sa par ljudi koji isto imaju 9800gt kao i ja, od iste jebene firme, i oni su dobili taj kabl. Ali naravno, jebena zemlja, brat i ja smo dobili NISHTA uz grafichku... CD i to je to. Jebem ti Gigatron, kao ozbiljna firma, pu mamu im j*bem lopovsku. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Gledam kutije od svih mojih ex-grafichkih kartica, imam jedno 10 tih S-video kablova (samo shto su 4 pinski), zvao par ortaka i svi isto imaju, prichao sa par ljudi koji isto imaju 9800gt kao i ja, od iste jebene firme, i oni su dobili taj kabl. Ali naravno, jebena zemlja, brat i ja smo dobili NISHTA uz grafichku... CD i to je to. Jebem ti Gigatron, kao ozbiljna firma, pu mamu im j*bem lopovsku. :( eto zalis se a ni ti nisi bolji [:D] sho bre ljudima nisi dao te kablove kad si prodavao graficke procedura sa grafikom a i ostalim komponentama u 'smeshnim' pc radnjama je sledeca neko od servisera uvek voli da testira koja komponenta moze da se 'klokne' (da je uzme za sebe ili ortaka) ali obicno zaborave da vrate sve kablove kad vracaju robu u magacin ili radnju ili jednostavno (mala plata) kradu te sitne kablove i konektore (ko da ce da sazidaju kucu od toga) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 12, 2009 Author Report Share Posted May 12, 2009 eto zalis se a ni ti nisi bolji [:D] sho bre ljudima nisi dao te kablove kad si prodavao graficke procedura sa grafikom a i ostalim komponentama u 'smeshnim' pc radnjama je sledeca neko od servisera uvek voli da testira koja komponenta moze da se 'klokne' (da je uzme za sebe ili ortaka) ali obicno zaborave da vrate sve kablove kad vracaju robu u magacin ili radnju ili jednostavno (mala plata) kradu te sitne kablove i konektore (ko da ce da sazidaju kucu od toga) Ma nisam prodavao te grafichke. ;) Enivej, slazem se sa tobom ali mislio sam da su ovi u Gigatronu donekle bolji od vetjine. Ali sam se prevario! Zvao sam ih danas, ali se niko nije javio (bar ne u servisu), sutra zovem opet da budem i ja malo bezobrazan - zasluzili su, juche sam se drk'o 7 sati oko takve gluposti samo zato shto su mi debili ukrali ili zaboravili da stave taj smeshni kabl. Uzas! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Ja na lap topu koristim 4 pinski kabl (na obe strane je 4 pina ) i imam boju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Koja grafika na laptopu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Ona intelova x3100 ja mislim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Promeni Kabl, i stavi nasu zemlju za TV :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Promeni Kabl, i stavi nasu zemlju za TV :D Problem je solved. Thanks anyway! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Sta si uradio?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 ja imam 4pinksi izlaz i imam crno belu sliku :) gotovo da sam digao ruke od toga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Sta si uradio?? Pa rekoh. 9800gt ne daje kolor sliku sa 4 pinskim S-kablom. Uzeo sam od ortaka njegov 7 pinski S-kabl koji je dobio uz grafichku (A JA NISAM!!!) i radi lepo, u boji! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts