Jump to content

kako da smanjim rpm na kuleru barton-a?

millanče

Recommended Posts

Ortak ima bartona 2500, asus a7v8x plocu, i na njemu kuler ide uvek na max 5000 obrtaja, a bios nema opciju da smaji obrtaje. Moze li to ipak nekako da se uradi, nekim programom, pozeljno besplatnim npr? Da se smanji na, recimo, 3000, posto je ovako mnogo bucno...

Edited by milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Ortak ima bartona 2500, asus a7v8x plocu, i na njemu kuler ide uvek na max 5000 obrtaja, a bios nema opciju da smaji obrtaje. Moze li to ipak nekako da se uradi, nekim programom, pozeljno besplatnim npr? Da se smanji na, recimo, 3000, posto je ovako mnogo bucno...

Zar ne bi trebalo da imash na CDovima koji su doshli uz komp neki software za kontrolu rpm na kulerima?

Probaj sa SpeedFan programom, free je.

povezao sam vent na svoj komp preko kablića u čiji jedan kraj se ubada tropinski konektor venta, a na drugom kraju ima muški moleks, pa direktno na napajanje i kod mene se nije čulo ništa, a kod ortaka isto to, i opet 5k rpm :-)

i on popizdi, i, kao iskusni limar-metalosrugar napravi neku metalnu pločicu za adaptiranje 8cm venta na heatsink predviđen za 6cm, i ja mu dam normalnu osmicu, i sad je sve ok.

tnx

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO