millanče Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 (edited) Ortak ima bartona 2500, asus a7v8x plocu, i na njemu kuler ide uvek na max 5000 obrtaja, a bios nema opciju da smaji obrtaje. Moze li to ipak nekako da se uradi, nekim programom, pozeljno besplatnim npr? Da se smanji na, recimo, 3000, posto je ovako mnogo bucno... Edited May 7, 2009 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Jedino da nađe neki od onih 12 u 5 V adapterčića pa preko njega da prespoji. Nek proveri dal ima novi BIOS, možda on donosi neku opciju za menjanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Ortak ima bartona 2500, asus a7v8x plocu, i na njemu kuler ide uvek na max 5000 obrtaja, a bios nema opciju da smaji obrtaje. Moze li to ipak nekako da se uradi, nekim programom, pozeljno besplatnim npr? Da se smanji na, recimo, 3000, posto je ovako mnogo bucno... Zar ne bi trebalo da imash na CDovima koji su doshli uz komp neki software za kontrolu rpm na kulerima? Probaj sa SpeedFan programom, free je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 povezao sam vent na svoj komp preko kablića u čiji jedan kraj se ubada tropinski konektor venta, a na drugom kraju ima muški moleks, pa direktno na napajanje i kod mene se nije čulo ništa, a kod ortaka isto to, i opet 5k rpm :-) i on popizdi, i, kao iskusni limar-metalosrugar napravi neku metalnu pločicu za adaptiranje 8cm venta na heatsink predviđen za 6cm, i ja mu dam normalnu osmicu, i sad je sve ok. tnx Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Zar ne bi moglo to da se sredi preko AsusProbe-a? Ili sam nesto pomesao. Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts