Jump to content

Monitor

manager

Recommended Posts

crko mi stari :(

a i bez obzira na to, planirao sam da se ponovim sto se monitora tice :)))

dakle, komp koristim uglavnom za filmove, blejanje na netu i slicno, dakle ne za posao.

ne bi da dam neke velike pare, recimo do max MAX 150e, ma i to je previse...

saveti?

LG L225WS.ako ga nadjes negde,itsvet kaze da ga nema u prodaji trenutno.imam ga vise od godinu dana.platio sam ga nekih 140-150e ne secam se ni sam.secam se samo da je od konkurenata u klasi bio jeftiniji za 20-30 eura,a nisam kapirao zasto(citao sam revjuove na benchu bas su ga nahvalili).a od samsunga,koji kao vazi za "visu" klasu bi trebao da bude jeftiniji 40-50e.

imam samo jednu zamerku.neki program koji dolazi uz drajvere ne radi u potpunosti(nece da se updejtuje).ali to maltene da i nije zamerka jer imas opcije i na samom monitoru,a imas i drugi program(defolt drajveri) sa kojima mozes sve do detalja da namestis.

jos jedna stvar,ima blago probijanje svetlosti(verovatno i ne znas o cemu pricam:)) ali ja sam se na to navikao za 3-4 dana.

ni jedan mrtav piksel,boje fantasticne,ugao gledanja odlican,ma aj da ga ne ureknem:)rotira se jako lako,moze i da se nagne(fri penalti kik:))gore dole,dakle nije govno staticno kao sto sam vidjao neke...

kad odem u kgb i sednem za one samsunge 19" oci oce da mi ispadnu:)

salt wat fish fresh wat fish?

Stanko, vragec, odes u KimTec i kazes "bog stari sto imate od zaslona prihvatljivog omjera cijena/kakvоća", i zavrsis pricu :P

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

@manager

Fazon je u tome ako je rezolucija velika a dijagonala mala necesh nishta da vidish ima da chkiljish da bi chitao ili cesh da zumirash sve shto treba da chitash ili pishesh.

1920*1200 je maximalna rezolucija za 24" monitore i svi monitori koji podrzavaju tu ili vecu rezolucuju od te a manje su dijagonale prosto su neupotrebljivi u maximalnoj rezoluciji.

Zato je najbolje da uzmesh neki 22" u 1650*1080 i da uzivash ili neki 24" u 1920*1200.

• 10 months later...

OPA!

godinu dana proslo sa ovim starim monitorim, tj monitorom crt samsungom 17" koji sam uzeo od zeta posto je on kupio novi.

dakle i ovaj crkava polako, ovaj put imam manji budzet, dakle MAKSIMUM 100e

ista prica, nisu mi bitne dijagonale ili sta vec posto se ne razumem apsolutno u monitore. filmovi pretezno se gledaju na kompu, igrice takoreci ne igram...

preporuke?

hvala!

Da, zaebi 1920 na 22 incha, izlomice ochi :/ Tek na 24" je ok, mada je po meni za tu rezoluciju tek 26"...

Stvar ukusa radio sam na ortakovom lapu od 17" koji ima 1920 rez na njemu i totalno je do jaja. Voleo bih da imam 1680x1050 px na mom lapu od 15".

Možeš brate al je druga priča kod interfejsa raznih programa.

Dosta koristim Joomlin editor (kontent menadžer za sajtove u vidu web aplikacije, dakle radi iz browsera), ako povećam slova u ugrađenom editoru, sve ostalo se deformiše i ode u kurac. A i mnogi programi ne izgledaju kako treba ako povećaš DPI fonta u Windowsu.