dzontra.volta Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Da si procitao sta sam napisao ne bi odvalio ovu glupost.Prvo da hocu da uzimam pare od "ozbiljne" muzike,ne bih svirao death metal vec bi peglao u OK bendu.Drugo MNOGO je para.Ti nisi svestan da smo mi na svakoj svirci na pozitivnoj nuli i da muziku sviramo ZATO STO JE VOLIMO ne da bi uzimali pare.Nisu svaciji roditelji bogati i ne mogu da odvoje novac ;).Sem toga skoro svi iz mog benda rade pa imajo kao nesto,ali kad oduzmes troskove samog benda 11000 bi bilo mnogo. A gde vi van granica svirate? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 I onda uđemo mi nezadovoljni aktuelnom političko-ekonomskom situacijom i sve razbijemo! Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Da si procitao sta sam napisao ne bi odvalio ovu glupost.Prvo da hocu da uzimam pare od "ozbiljne" muzike,ne bih svirao death metal vec bi peglao u OK bendu.Drugo MNOGO je para.Ti nisi svestan da smo mi na svakoj svirci na pozitivnoj nuli i da muziku sviramo ZATO STO JE VOLIMO ne da bi uzimali pare.Nisu svaciji roditelji bogati i ne mogu da odvoje novac ;).Sem toga skoro svi iz mog benda rade pa imajo kao nesto,ali kad oduzmes troskove samog benda 11000 bi bilo mnogo. Alo bre znam. :D Pa većina bendova svira samo za piće, šta mi pričaš. :) Ali govorimo sad o bendovima koji stvarno imaju za cilj da žive od muzike, da se pročuju i da odu negde van. To udruženje koliko sam ja barem shvatio im to upravo olakšava - da odu van. A opet ne vidim šta to vas ugrožava? Vi ne morate da se registrujete dok ne dobijete neku ponudu da odete van zemlje. :) Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 To udruženje koliko sam ja barem shvatio im to upravo olakšava - da odu van. Olakšava im da odu napolje tako što im uz dozvolu omogući da rade ono što su nekad mogli bez dozvole? gogogo logika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 A gde vi van granica svirate? Svirali smo letos u Bosni i trebali u Madjarsku da idemo ali nismo mogli zbog licnih obaveza. Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 ali zabrana ulaska ?!? i jel se to deshava samo sa hrvatima ? mislim nije mi jasno sa kojom idejom je koncipiran ovaj zakon (sem da se uzmu pare) jer po nekoj mojoj logici ti mali (bez para) bendovi ionako izadju jednom godishnje iz zemlje da sviraju. Upravo da ni taj jedan put ne bi izashli i blatili zemlju. Ko ne svira kvalitetno - nema 5000 GODISHNJE, ljudi prichamo o 400RSD mesechno - jedno tjepi ajde dva po alternativnim zbivanjima. Onaj koji svira kvalitetno ima para bilo shta da svira...i Dimmu Borgir mlati hiljade evra, dobro ne stotine ko fiftu cent ili milione ko maddona al opet su hiljade. Zabrana ulaska je megaloladin. A ti Satane, si lud, ako si 2 godine shtedeo uz aktivne svirke da bi skupio 400eu...neko gadno profitira na tebi. Dodushe kod benda je to malo komplikovanije poshto se deli :/ Bez 20000 po svirci nikako ne bi trebali da izadjete pa da nznm shta. 5k po choveku, 4x mesec 20k mesec...240k godishnje - 2.666eu. Josh ti je i sibolichna cifra LOL (po kursu 90, koji je nepostojan...al dobro) I ja npr znam brdo ortaka koju skupljaju pare tezgarenjem po kafanama i cepaju svoj metal bend...gitara se nalazi u oba, i bubnjevi i klavijature i vokal. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Olakšava im da odu napolje tako što im uz dozvolu omogući da rade ono što su nekad mogli bez dozvole? gogogo logika Nisu mogli svi bez dozvole. -_- Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 prvo ono sa kracenjem plata a sad ovo jel to mene neko ovde zajebava??? Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
encore Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 wtf , kako da sad sviram kurcu u inostranstvu ? ^___^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 drede tripujes, mozda neko nece da tezari u slobodno vreme da bi moao da svira taj metal sto zeli...sam predlo je bez ikakvo osnova. uzmimo drastican primer, ja sam malouman i imam daunov sindrom i neko oce da ja sviram u madjarskoj, bole me kurac, idem da sviram u madjarskoj. nisam ja ambasador pa da blatim zemlju, mislim, brate. mozda cu zvucati malo fasisticki, ali brate, mislim da je iluzorno raspravljati ako se ne bavis i sam time. jednostavno mislim da nemas pravi upliv end uvid u trip. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArktickaLubenica Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Upravo da ni taj jedan put ne bi izashli i blatili zemlju. Ko ne svira kvalitetno - nema 5000 GODISHNJE, ljudi prichamo o 400RSD mesechno - jedno tjepi ajde dva po alternativnim zbivanjima. A ti Satane, si lud, ako si 2 godine shtedeo uz aktivne svirke da bi skupio 400eu...neko gadno profitira na tebi. Dodushe kod benda je to malo komplikovanije poshto se deli :/ Bez 20000 po svirci nikako ne bi trebali da izadjete pa da nznm shta. 5k po choveku, 4x mesec 20k mesec...240k godishnje - 2.666eu. Josh ti je i sibolichna cifra LOL (po kursu 90, koji je nepostojan...al dobro) I ja npr znam brdo ortaka koju skupljaju pare tezgarenjem po kafanama i cepaju svoj metal bend...gitara se nalazi u oba, i bubnjevi i klavijature i vokal. U Boru 400RSD ti je 5 Jelena a ne 2 :D A to sviranje po kafanama uz metal se zove prodaja i sranje je :D Pa ne moze covek puno da steka ako ulaze u kvalitet zvuka :S wtf , kako da sad sviram kurcu u inostranstvu ? Platis pa klatis :D ^___^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 U Boru bleje i psi ljudozderi Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 drede, ne znam u kom balonu ti zhivish, al' najkvalitetniji house/cover bendovi ako uzmu 5k na prosechnoj svirci u klubu/na splavu su srecni.. ne rachunam odlaske van beograda/festivale/praznike itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (edited) drede, ne znam u kom balonu ti zhivish, al' najkvalitetniji house/cover bendovi ako uzmu 5k na prosechnoj svirci u klubu/na splavu su srecni.. ne rachunam odlaske van beograda/festivale/praznike itd. uh?! Svako ko radi za manje od para koje se dobiju od prodaje karata je preveden zhedan preko vode. Rachunao sam 200 puta 100RSD za 20k dinara. I to je cifra za underground bendove koji su jelte poluafirmisani (ne alogia, Psychoparadox, Rapid force itd...ako postoje josh) Na adi cover bend uzima min 400eu fixno plus procenat ako je mega zurka (ja lichno znam).A to ti je "mid level" klabing, Teatro i Ambis da ti ne pricham. Kako brate jedan afirmisan bend za vishe rada da dobije isto para kao jedan ne afirmisani DJa koji dobije 50eu za to shto pushta po sat vremena (Na Virtual DJ-u, ne da ishta radi zapravo) u te 2 pauze za bend. Prostom chinjenicom da je u bendu vishe ljudi a DJ je jedan, stizhesh do minimalnih 200eu (klavijature, bubanj, gitara, pevaljka) Afirmisani DJ dobije 115eu za isto to (na blaywatchu/teatru) To ti sve pricha iz lichnog iskustva, a ne da sam chuo od nekog. A za festivale, da ti ne pricham kolko su ljudi dobijali za sat vremena na "Ovo je moj grad" Ne afirmisani DJ ode van beograda - dobije 100u, igrachica isto... Jedino bendovi po kafanama sviraju za 5k din, al to je zato shto im za veche zalepe i po koju stotinu evra ako je veca kafana...pa im to i odgovara. drede tripujes, mozda neko nece da tezari u slobodno vreme da bi moao da svira taj metal sto zeli...sam predlo je bez ikakvo osnova. uzmimo drastican primer, ja sam malouman i imam daunov sindrom i neko oce da ja sviram u madjarskoj, bole me kurac, idem da sviram u madjarskoj. nisam ja ambasador pa da blatim zemlju, mislim, brate. mozda cu zvucati malo fasisticki, ali brate, mislim da je iluzorno raspravljati ako se ne bavis i sam time. jednostavno mislim da nemas pravi upliv end uvid u trip. Shto se tiche ambasadorisanja, nisam goviro zdravim razumom - nego njihovim. Ja se apsolutno slazhem sa boljenjem kurca oko toga :) To oko prodaje je velika polemika, dal si ti prodao hardcore ako tezgarish narodnjake pa imash pare da bolje shirish metal ili si prodao metal time shto nisi mogao da skupish bulju i pojedesh govno da bi mogao da razvijash metal scenu je diskutabilna stvar - slozicesh se? Pored cele priche dal sam umetnik ili nisam ja bi tako racionalisao, po principu (skoro) sve za vishi cilj. Mada odobravam tvoje da za tu diskusiju vec nisam kompetenta, nocni zhivot i zastupanje umetnika znam al sam umetnik nisam :/ Edited March 31, 2009 by Dreadlord Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Dredova rachunica je ok.Ja znam kod mene u klubu nijedan bend nije radio ispod te neke cifre,a pricamo o Pancevu.Od poznatijih eto da kazem Loco Band,oni uzimaju 500 jura.Cetvrtkom.Bilo je raznih tribute bendova(Balasevic,Depeche Mode,Queen) i svi su isto uzimali jache cifre od navedenih 200.Coolares band(u njemu svira onaj lik sto je glumioBila je i alogia,ali tad nisam radio,tako da ne znam tachno,ali mislim da su uzeli 400 jura i to za sat vremena svirke,pritom nisu ni klub napunili.Marchelo isto ne znam koliko je love uzeo,za viklera znam da je uzeo soma jura jebem ga u pedu :)) Rahmani je sad u petak uzeo sto i nesto jura za pustanje,tako da ono.Naravno,i dalje ne podrzavam to sto hoce da naplate bilo sta,ali u pravu je Dread. Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 coolaresi su carski bend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 dred: ne mislim na prodaju, ja taj termin ne koristim jer mi je deciji i besmislen. mislim jednostavno na to da neko mozda nema zelju da tezari. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VUL_A Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Dulio, ne radi ti g na tastaturi :) @Topic, idiotizam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 A ti Satane, si lud, ako si 2 godine shtedeo uz aktivne svirke da bi skupio 400eu...neko gadno profitira na tebi. Dodushe kod benda je to malo komplikovanije poshto se deli :/ Bez 20000 po svirci nikako ne bi trebali da izadjete pa da nznm shta. 5k po choveku, 4x mesec 20k mesec...240k godishnje - 2.666eu. Josh ti je i sibolichna cifra LOL (po kursu 90, koji je nepostojan...al dobro) Ti nisi trol,ti si retard.Realno napisao sam da ne zelim da tezgarim,da zelim da sviram muziku koju volim,da sviram pre 50 ljudi a ne pred 500 ali ne opet mora da se nadje neki retard da mi kaze : A STO NE SVIRAS CECINE HITOVE I DA UZMES PARE I BOLE TE KURAC. I sad ja pred jednim ovakvim mongoloidom da idem da polazem "ispit estradne zvezde"? Ne hvala. Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 coolaresi su carski bend sad tek vidim da sam nesto sjebao u postu :)) Anyway,hteo sam da kazem da im svira bubnjeve onaj lik sto je glumio u Ranama lika sto mu keva vodi puls asfalta :) Bili su dva puta,toliko je bilo do jaja prvi put,da su ih odma bukirali za pravoslavnu novu godinu,fazon,prvi put je ulaz bio 100 dinara,a za ng su drmnuli 400 i bio je klub puniji nego i prvi put.Stvarno su pro :> Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (edited) Ti nisi trol,ti si retard.Realno napisao sam da ne zelim da tezgarim,da zelim da sviram muziku koju volim,da sviram pre 50 ljudi a ne pred 500 ali ne opet mora da se nadje neki retard da mi kaze : A STO NE SVIRAS CECINE HITOVE I DA UZMES PARE I BOLE TE KURAC. I sad ja pred jednim ovakvim mongoloidom da idem da polazem "ispit estradne zvezde"? Ne hvala. To shto si citirao sam upravo dao alternativu da ostanesh dosledan metalu, bez tezgarenja po fensi mestima. Upravo sam pokrio obe situacije da ne bi ispao mongoloid. Dodushe eto sa situacijom da svirash pred 200 ljudi sa eto 100 dinara...mada kolko znam ufur se uglavnom naplacuje 200 te ti je eto i 100 ljudi dovoljno za tu rachunicu. Prochitaj bolje post pre nego shto se iseresh, da te ne bi tuzhio Lani kakav si mongoloid :P Umesto toga, bolje sledeci put kad ti dodje gazda i kazhe evo ti kurac od para da popijete neshto...reci mu mentolchino da se nosish ti malo u kurac, ja ti pravim ovde posao i dovodim ljude koji ti piju a ti meni dash jednu karu - mi ocemo nash deo. A ne da gazda puni dzepove na tebi i ti josh da me flejmujesh za savet da trazhish svoje pare koje ti sleduju. Da si ranije reko pa sam mogo da vam pravim svirku u Holideju...al jbg sad se zatvorio. Mada mogu i Dangubi valjda. Samo brate treba organizacija...menadzment :) Isto vazhi i za Doolia, shto se tiche da su obe situacije pokrivene. Nisam ja ni u jednom trenutku rekao da mora dodatno da tezgari, nego i da sa svojim bendom ako radi full scale mu tih 5000RSD na godishnjem nivou ispadne 2% u NAJGOROJ mogucoj situaciji. Ineche da sam ti bash ja u komisiji bi ti bilo dobro, poshto sam upravo fan blacka i deatha ako nisi usput primetio po forumu. Edited March 31, 2009 by Dreadlord Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 sad tek vidim da sam nesto sjebao u postu :)) Anyway,hteo sam da kazem da im svira bubnjeve onaj lik sto je glumio u Ranama lika sto mu keva vodi puls asfalta :) Bili su dva puta,toliko je bilo do jaja prvi put,da su ih odma bukirali za pravoslavnu novu godinu,fazon,prvi put je ulaz bio 100 dinara,a za ng su drmnuli 400 i bio je klub puniji nego i prvi put.Stvarno su pro :> ja gotivim da odem na njihovu svirku jako, iako nit slušam inače tu vrstu muzike nit nešto izlazim po živim svirkama. to verovatno znači da su nekom poznavaocu smešni, al s mog stanovišta su carevi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Da napomenem, ofc, da ni u jednom trenutku ne odobravam taj njiov kurac. To im je ko ono shto su hteli da uvedu naplacivanje pushtanja pesama u kaficu i te njihove ne buloze... Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (edited) Ono sto meni najvise smeta je, sto ti moras da polazes tu njihovu audiciju. Ako si ti vec pozvan od necije strane da sviras nekome, nema niko pravo da li si ti muzikalan i da li si muzicar. To bi bilo skoro isto kad bi slikaru zabranio da izlozi svoje slike i da ih prodaje dok prvo ne da pare,... Edited March 31, 2009 by Nikitovic Marko Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Ono sto meni najvise smeta je, sto ti moras da polazes tu njihovu audiciju. Ako si ti vec pozvan od necije strane da sviras nekome, nema niko pravo da li si ti muzikalan i da li si muzicar. nema niko pravo da li si ti muzikalan, i da odlucju oni prema nekome, slazem se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts