Jump to content

dobra kineska hrana


Guest

Recommended Posts

sechuan sos je kao pikantnija verzija soja sosa, znachi slatko-kiseo-slan.

jok more, ovaj je bio ljut do zla boga, trazio sam liku da mi preporuci nesto sto lici na 'normalan' has, tj na nase haseve i da je ljuto i on mi dade svinjetinu sa nekim povrcima i tim secuan sosom. jos mi rece da je secuan neka pokrajina u kini cuvena po papricicama, ko kod nas leskovac recimo. i tu uzmes te secuan papricice, osusis ih, onda ih iseckas na komadice i przis (dinstas nemam pojma) sa svim onim ostalim sranjima i one puste trip i onda dobijes neki ljut has. i bio sam zadovoljan ljutinom, obicno me zajebu sa tripovima tipa 'dosta ti je to ljuto' i ja odnesem gajbi i ono samo malo ljutkasto bude. ovo sam fino hasao sa znojem na celu ko covek. osim ako nisam nesto permutovao sa sosevima, mada ja se tako secam.

evo, nesto me ne mrzi, ovako otprilike izgleda meni:

ima sekcija gde kaze 'teletina, svinjetina, piletina - sa povrcem, zeljenim dodatkom i sosom po vasem izboru (plus pirinac je li):

i onda nabraja tripove:

sa sampinjonima

kikirikijem

indijskim orahom

baremom

lesnikom

prazilukom

paprikom

celerom

djumbirom

u secuan sosu

sa bambusom i crnim pecurkama

sa sitaki pecurkama

kraljevska piletina

hrskava piletina

u susamu

pekinska

sa ljutom paprikom

sa ananasom u slatko kiselom sosu

sa limun sosom

sa pomorandzom u orange sosu

sa nudlama

u kari sosu

sa 5 zacina

sa 7 zacina

pa ispod kaze 'spisak sosova':

soja sos, slatki soja sos, ljuta soja, kiselo ljuti sos, kiselo slatko ljuti sos, hot asia ljuti sos, limun sos, orange sos, tomato sos, sos od belog luka, peking sos, kari sos, ojster sos, secuan, kiselo slatki sos

pa onda kaze predjela:

rolnice sa povrcem

rolnice sa pilecim mesom

cips od skampa

supe:

kiselo ljuta supa

ljuta supa sa teletinom

paradajz supa sa jajima

teleca/pileca sa nudlama i povrcem

jela bez mesa:

sezonsko povrce mix

brokoli sa povrcem

nudle sa povrcem

tofu sir sa povrcem

morski tripovi:

riba

rakovi

lignje

poslastice:

pohovana banana

pohovani ananas

pohovana cokolada

salate:

susam salata

vitaminska salata

ljuta salata sa kikirikijem

specijalitet dana:

pon - general tso piletina

uto - mapo tofu

sre - xia meng piletina

cet - poh patlidzan u tomato sosu

pet - djeng ho racici

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja bio narucio sa nekim drustvom iz Jao Minga, sta god to bilo. Cene u proseku 350 dinara za sve. I prvo nisu imali bambus, onda kineske pechurke :) I sad svi narucili nesto razlicito, stizhe klopa, ono sve isto samo drugi naziv ;)

Ali dobro, za 350 dinara nista drugo ni ne ocekujesh, a i ima ga dosta :)

Jao Ming je katastrofa, ali ako ti je to jestivo probaj sa Lukom Tao oni su bolji.

Link to comment
Share on other sites

evo kako izgleda sechuan sos:

Szechuan Sauce

Ingredients

•2 tablespoons dry sherry

•1 1/2 tablespoons minced peeled ginger

•2 garlic cloves, minced

•1/2 teaspoon dry crushed red pepper

•1/2 cup canned low sodium chicken broth

•2 teaspoons cornstarch

•1 1/2 tablespoons soy sauce

•1 tablespoon asian

•1 teaspoon sugar

po ovome ovde sem ako se ne koristi neka ultra ljuta paprika to ne mozhe biti tako ljuto kako ti opisujesh jer jednostavno nije u tolikoj kolichini u proporciji sa ostalim sastojcima, mada ume i djumbir da bude ljut .. dodushe ovo shto sam nashao ovo je neka najkompleksnija verzija sosa ikada, kapiram da ga niko ne pravi sa svim ovim, pa zbog toga ti je bio ljut.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

mozda sam onda pomesao sosove ili ovi tamo pogresno zovu sosove. ovde je bas fazon u toj paprici i bas je ljuto i imas seckane komade paprike od tipa santimetar duzine. moguce da sam permutovao trip, tj da je ta paprika u stvari 'povrcni dodatak' a da je sos posut po svim tim sranjima, pa sam ja istripovao da je sve to sos.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

evo kako izgleda sechuan sos:

Szechuan Sauce

Ingredients

•2 tablespoons dry sherry

•1 1/2 tablespoons minced peeled ginger

•2 garlic cloves, minced

•1/2 teaspoon dry crushed red pepper

•1/2 cup canned low sodium chicken broth

•2 teaspoons cornstarch

•1 1/2 tablespoons soy sauce

•1 tablespoon asian

•1 teaspoon sugar

po ovome ovde sem ako se ne koristi neka ultra ljuta paprika to ne mozhe biti tako ljuto kako ti opisujesh jer jednostavno nije u tolikoj kolichini u proporciji sa ostalim sastojcima, mada ume i djumbir da bude ljut .. dodushe ovo shto sam nashao ovo je neka najkompleksnija verzija sosa ikada, kapiram da ga niko ne pravi sa svim ovim, pa zbog toga ti je bio ljut.

toooo, to mi je trebalo!

oO

 

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svim ljubiteljima kineske kuhinje.

Javljam se iz Podgorice, i imam u planu da otvorim kineski restoran (varjanta brze hrana nesto kao wok2walk).

Da li mi neko moze pomoci kako da se povezem sa nekim dobrim kineskim kuvarom koji bi bio zainteresovan da radi u PG. Citam razne komentare na forumu, i stalo mi je da krenem kvalitetno u posao.

Hvala unaprijed,

Pedja

predrag.dakovic@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Sad sam tek video post jerbo ne citam forum cesto.

011/213 79 86 Veliki Sangaj, rade od 12-23 svaki dan.

Odlicni su, na preporuku uzmite svinjetinu sa bambusom (blago ljutu), obican beli pirinac i supu sa pecurkama, plodovima mora i jajima. *Npr ovo izadje oko 700 din).

Btw nalaze se kod Zapca blizu Opstine Novi Beograd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...