Doolio Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 sechuan sos je kao pikantnija verzija soja sosa, znachi slatko-kiseo-slan. jok more, ovaj je bio ljut do zla boga, trazio sam liku da mi preporuci nesto sto lici na 'normalan' has, tj na nase haseve i da je ljuto i on mi dade svinjetinu sa nekim povrcima i tim secuan sosom. jos mi rece da je secuan neka pokrajina u kini cuvena po papricicama, ko kod nas leskovac recimo. i tu uzmes te secuan papricice, osusis ih, onda ih iseckas na komadice i przis (dinstas nemam pojma) sa svim onim ostalim sranjima i one puste trip i onda dobijes neki ljut has. i bio sam zadovoljan ljutinom, obicno me zajebu sa tripovima tipa 'dosta ti je to ljuto' i ja odnesem gajbi i ono samo malo ljutkasto bude. ovo sam fino hasao sa znojem na celu ko covek. osim ako nisam nesto permutovao sa sosevima, mada ja se tako secam. evo, nesto me ne mrzi, ovako otprilike izgleda meni: ima sekcija gde kaze 'teletina, svinjetina, piletina - sa povrcem, zeljenim dodatkom i sosom po vasem izboru (plus pirinac je li): i onda nabraja tripove: sa sampinjonima kikirikijem indijskim orahom baremom lesnikom prazilukom paprikom celerom djumbirom u secuan sosu sa bambusom i crnim pecurkama sa sitaki pecurkama kraljevska piletina hrskava piletina u susamu pekinska sa ljutom paprikom sa ananasom u slatko kiselom sosu sa limun sosom sa pomorandzom u orange sosu sa nudlama u kari sosu sa 5 zacina sa 7 zacina pa ispod kaze 'spisak sosova': soja sos, slatki soja sos, ljuta soja, kiselo ljuti sos, kiselo slatko ljuti sos, hot asia ljuti sos, limun sos, orange sos, tomato sos, sos od belog luka, peking sos, kari sos, ojster sos, secuan, kiselo slatki sos pa onda kaze predjela: rolnice sa povrcem rolnice sa pilecim mesom cips od skampa supe: kiselo ljuta supa ljuta supa sa teletinom paradajz supa sa jajima teleca/pileca sa nudlama i povrcem jela bez mesa: sezonsko povrce mix brokoli sa povrcem nudle sa povrcem tofu sir sa povrcem morski tripovi: riba rakovi lignje poslastice: pohovana banana pohovani ananas pohovana cokolada salate: susam salata vitaminska salata ljuta salata sa kikirikijem specijalitet dana: pon - general tso piletina uto - mapo tofu sre - xia meng piletina cet - poh patlidzan u tomato sosu pet - djeng ho racici Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Ja bio narucio sa nekim drustvom iz Jao Minga, sta god to bilo. Cene u proseku 350 dinara za sve. I prvo nisu imali bambus, onda kineske pechurke :) I sad svi narucili nesto razlicito, stizhe klopa, ono sve isto samo drugi naziv ;) Ali dobro, za 350 dinara nista drugo ni ne ocekujesh, a i ima ga dosta :) Jao Ming je katastrofa, ali ako ti je to jestivo probaj sa Lukom Tao oni su bolji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 evo kako izgleda sechuan sos: Szechuan Sauce Ingredients •2 tablespoons dry sherry •1 1/2 tablespoons minced peeled ginger •2 garlic cloves, minced •1/2 teaspoon dry crushed red pepper •1/2 cup canned low sodium chicken broth •2 teaspoons cornstarch •1 1/2 tablespoons soy sauce •1 tablespoon asian •1 teaspoon sugar po ovome ovde sem ako se ne koristi neka ultra ljuta paprika to ne mozhe biti tako ljuto kako ti opisujesh jer jednostavno nije u tolikoj kolichini u proporciji sa ostalim sastojcima, mada ume i djumbir da bude ljut .. dodushe ovo shto sam nashao ovo je neka najkompleksnija verzija sosa ikada, kapiram da ga niko ne pravi sa svim ovim, pa zbog toga ti je bio ljut. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 mozda sam onda pomesao sosove ili ovi tamo pogresno zovu sosove. ovde je bas fazon u toj paprici i bas je ljuto i imas seckane komade paprike od tipa santimetar duzine. moguce da sam permutovao trip, tj da je ta paprika u stvari 'povrcni dodatak' a da je sos posut po svim tim sranjima, pa sam ja istripovao da je sve to sos. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 ovde pishe mlevena (da ne kazhem tucana ) paprika, tako da je mogutje da si pomeshao .. a i koliko se setjam kad sam ga husao on nema nikakve chunky delove :) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 onda su chunky delovi povrce kao lol salata i to, a sos je sos, tako da sam pomesao verovatno. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 evo kako izgleda sechuan sos: Szechuan Sauce Ingredients •2 tablespoons dry sherry •1 1/2 tablespoons minced peeled ginger •2 garlic cloves, minced •1/2 teaspoon dry crushed red pepper •1/2 cup canned low sodium chicken broth •2 teaspoons cornstarch •1 1/2 tablespoons soy sauce •1 tablespoon asian •1 teaspoon sugar po ovome ovde sem ako se ne koristi neka ultra ljuta paprika to ne mozhe biti tako ljuto kako ti opisujesh jer jednostavno nije u tolikoj kolichini u proporciji sa ostalim sastojcima, mada ume i djumbir da bude ljut .. dodushe ovo shto sam nashao ovo je neka najkompleksnija verzija sosa ikada, kapiram da ga niko ne pravi sa svim ovim, pa zbog toga ti je bio ljut. toooo, to mi je trebalo! Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
predrag.dakovic Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Pozdrav svim ljubiteljima kineske kuhinje. Javljam se iz Podgorice, i imam u planu da otvorim kineski restoran (varjanta brze hrana nesto kao wok2walk). Da li mi neko moze pomoci kako da se povezem sa nekim dobrim kineskim kuvarom koji bi bio zainteresovan da radi u PG. Citam razne komentare na forumu, i stalo mi je da krenem kvalitetno u posao. Hvala unaprijed, Pedja predrag.dakovic@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 pravac blok70 Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Sad sam tek video post jerbo ne citam forum cesto. 011/213 79 86 Veliki Sangaj, rade od 12-23 svaki dan. Odlicni su, na preporuku uzmite svinjetinu sa bambusom (blago ljutu), obican beli pirinac i supu sa pecurkama, plodovima mora i jajima. *Npr ovo izadje oko 700 din). Btw nalaze se kod Zapca blizu Opstine Novi Beograd. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
predrag.dakovic Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 pravac blok70 Hehe, i to je opcija :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.