Malatrolapunakontrolora Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Kao sto sam naziv kaze , naucnici su otkrili planetu koja je poprilicno slicna zemlji i na kojoj bi po njima bilo vode (samim tim i zivota jelte? ) http://www.wimp.com/greatfind/ so what do u think ppl ? (sama vest je iz 2007 ali nisam bas bio upucen u ovo dok nisam naleteo na ovaj link) Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 hehe,u beskonacnom svemiru koji se siri naravno da postoji jos X planeta kao sto je zemlja i naravno da postoje druge civilizacije kao sto je nasa,ali i mnogo razvijenije kao i one koje jos nisu ni vatru otkrili. :) e sad to sto su naucnicu uspeli da pronadju takvu planetu,e to je do jaja. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koma Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 (edited) Ne seri Kristi krsta ti. :D A i ko zna kakva je ta planeta, mozda se na prvi pogled cini da je pogodna za zivot, ali bez podrobnijih ispitivanja i podataka sa lica mesta, ko zna u kakvom je stanju. Istina je tamo nedje! Edited February 13, 2009 by Koma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Kad budu lansirali James Webb space teleskop (jebace keve, ogledalo od 6.5 metara u precniku, skoro tri puta veci precnik od Hablovog ogledala) verovatno ce moci prvi put direktno da vide vansolarne planete...ali to ne znaci da ce moci da potvrde postojanje zivota na nekoj planeti...kome je ova tematika zanimljiva preporucujem da obavezno procita roman Fijasko od Stanislava Lema:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 hehe,u beskonacnom svemiru koji se siri naravno da postoji jos X planeta kao sto je zemlja i naravno da postoje druge civilizacije kao sto je nasa,ali i mnogo razvijenije kao i one koje jos nisu ni vatru otkrili. :) e sad to sto su naucnicu uspeli da pronadju takvu planetu,e to je do jaja. :D здрава логика. Дуле, нисам знао за ту Лемову књигу... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Дуле, нисам знао за ту Лемову књигу... Meni je to najbolja njegova knjiga koju sam procitao...mislim da bi ti se svidela, ima zanimljivih religijskih aspekata...imam je odstampanu, mogu da ti dam nekad kad se vidimo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paklenizmaj Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Sta sve nisu naucnici misleli da su otkrili pa su kasnije shvatili da grese... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 ^ bravo za tebe a sta sve naucnici nisu mislili da ce otkriti pa su otkrili :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koma Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Sta sve nisu naucnici misleli da su otkrili pa su kasnije shvatili da grese... Cuti, ja jos ne verujem dokle je stigla ova tehnologija. ZAMISLI ON MENI POSALJI PAPIR IZ BEOGRADA U ARILJE JEBEM TI ZIVOT!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Ja sam cak ubedjen da ako uopste otkriju neki oblik zivota negde tamo,da mi to necemo znati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 imam ja regularno (na srpskom ofkors), pa se javnite ako vam treba... zanimljivo za planetu, ali to nista ne znaci.. pa to sam i mislio, nase izdanje iz 88 cini mi se, odlicna knjiga...btw, nasa je lansirala kepler, jos jedan teleksop ciji je zadatak otkrivanje ekstrasolarnih planeta na kojima je moguc zivot... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 pa moramo negde da zivimo kad useremo ovu planetu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Sve se plashim da su poslali taj teleskop da trazi naseljive planete. Snimaju me bre u sobi dok gledam Dnevnik 3 i beleze moje reakcije! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts