Slane palacinke
potrebno
- 3 jaja
- malo soli (pola kasicice otprilike)
- 2 deci mleka
- brasno
- pavlak
- sunka
- kackavalj
- kiseli krastavci
- persun/origano/whatever
postupak
umutiti 3 jaja, so i mleko, posle u to dodavati brasno dok se ne dobije smesa za palacinke. Sad ne znam kako da opisem koliko ovo treba da bude gusto, ali skontacete po tome da ako se smesa lepi na tiganj onda je pregusta, ako smrdi na mleko onda je retka :) Dok dodajete brasno treba da se sve to dobro muti da ne ostanu grudvice, nego da dobijete homogenu smesu. Ja zbog nemanja miksera, mutim u sejkeru za proteine. Palacinke przite na jacoj vatri, tj ja przim na 5/6 jacini ringle, kontam da ovo zavisi od sporeta do sporeta, ali cela poenta je da treba da se prze na malo jacoj vatri. Posle toga u palacinku stavim pavlaku, seckanu sunku, kackavalj i kisele krastavce, posolim persunom, umotam i voila:
Ovde me jebe sto mi je tiganj premali, pa su i palacinke male, ne mogu da natrpam onoliko fila koliko zelim :)