iguana Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Pozdrav. Imam sledeci problem. Povezao sam, hdmi kablom, pc preko grafike GF GTX 260 sa Sharp LCD tv-om koji je HD ready ali zvucnici tv-a ne emituju zvuk nego on dolazi od pc zvucnika. Da li hdmi kablom uopste moze da se prenosi i audio signal (pretpostavljam da moze) i ako moze, kako da proteram zvuk od tv-a. Iako imam 5.1 sistem na kompu, kada pustam preko tv-a neki dvd rip zvuk se cuje kao da se radi o 2.1 sistemu i sticajem okolnosti kao sto su raspored zvucnika, oblik sobe i taj zvuk mi dolazi samo sa jedne strane. OS je vista 64 sp1 Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Ne može na GeForceu, samo na Radeonima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted August 30, 2009 Author Report Share Posted August 30, 2009 znachi moracu da provlachim i audio kabl do tv-a? Ok, samo sam se nadao da moze preko HDMI-a posto mi je vishe muka od kablova koje moram da sprovodim iza lajsni Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Imas Realtek HD audio manager? Posto ne znam da li sam bas skontao tvoje pitanje (tj. dva valjda pitanja), evo kako je meni bilo: - zahvaljujuci infou od Ivana, nabavio hdmi kabal ...da, priznajem, nub :) - imao problem o zvuku o kome pricas. Tja. ne znam da li je i kod tebe tako al... culi se samo prednji i onaj centralni, plus subwoofer, kad pustam filmove. Zadnji, kompletni tajac. U onom testu, svi se cuju kako treba. Pridjem zvucnicima i onda cujem da ipak rade, ali toliko tiho da se jedva ista cuje i kad pridjes (pri pustanju filma). Nakon toga sam skinuo ovaj HD audio m. i tamo fino nabudzim rear zvucnike i sad bas fino sve radi. Sad, ne znam da li govoris o 2.1 na TVu? ili posebnom 5.1 sistemu zvucnika? U krajnjem slucaju, ne znam ni kako bi ti drugacije i pustao TV zvuk osim stereo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted August 30, 2009 Author Report Share Posted August 30, 2009 ma ja hocu barem da mi se cuje zvuk preko tv-a...a 5.1 pc sistem je samo plus koji nije vazan toliko Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Nemas posebno 5.1 sistem zvucnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted August 30, 2009 Author Report Share Posted August 30, 2009 pa mogao bih i da uradim to sto kazesh, da pustam u punom surround zvuku preko pc-a...ali bih za pocetak hteo zvuk sa tv-a Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Izvini ako te gnjavim, ali brate, pustati film, koji u sebi ima surround, na stereo zvucnicima od TVa je greota, a i smanjuje ugodjaj u gledanju filma. Bar meni. Samo se dzabe cimas sa tim TV zvukom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Ja sam ovako povezao imash dva pina na grafici i provedesh kablo do SPDIF izlaza na matichnoj i to ti je to imash zvuk na tv-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Video sam ta dva pina na nekim modelima, ali da li ih svi imaju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Pa trebalo bi da imaju ja sve GF8+ serije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts