Jump to content

HDMI zvuk

iguana

Recommended Posts

Pozdrav.

Imam sledeci problem. Povezao sam, hdmi kablom, pc preko grafike GF GTX 260 sa Sharp LCD tv-om koji je HD ready ali zvucnici tv-a ne emituju zvuk nego on dolazi od pc zvucnika. Da li hdmi kablom uopste moze da se prenosi i audio signal (pretpostavljam da moze) i ako moze, kako da proteram zvuk od tv-a. Iako imam 5.1 sistem na kompu, kada pustam preko tv-a neki dvd rip zvuk se cuje kao da se radi o 2.1 sistemu i sticajem okolnosti kao sto su raspored zvucnika, oblik sobe i taj zvuk mi dolazi samo sa jedne strane.

OS je vista 64 sp1

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Imas Realtek HD audio manager?

Posto ne znam da li sam bas skontao tvoje pitanje (tj. dva valjda pitanja), evo kako je meni bilo:

- zahvaljujuci infou od Ivana, nabavio hdmi kabal ...da, priznajem, nub :)

- imao problem o zvuku o kome pricas. Tja. ne znam da li je i kod tebe tako al... culi se samo prednji i onaj centralni, plus subwoofer, kad pustam filmove. Zadnji, kompletni tajac. U onom testu, svi se cuju kako treba. Pridjem zvucnicima i onda cujem da ipak rade, ali toliko tiho da se jedva ista cuje i kad pridjes (pri pustanju filma). Nakon toga sam skinuo ovaj HD audio m. i tamo fino nabudzim rear zvucnike i sad bas fino sve radi.

Sad, ne znam da li govoris o 2.1 na TVu? ili posebnom 5.1 sistemu zvucnika? U krajnjem slucaju, ne znam ni kako bi ti drugacije i pustao TV zvuk osim stereo?