millanče Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 (edited) Neki ortaci mi dali neki krsh da im dovedem u red, i evo kakve probleme imam (jebem ti stari hardver): Bila je asusova tuep2 ploca, i procesor od, cini mi se , 1 ghz, ali je ploca riknula. Doneli su losiju plocu, ab-zm6, sa celeronom 500mhz. Probao sam da u nju ubacim ovaj jaci proc, ali nije htela da radi. Da li na ovoj ploci mozda treba jos neki dodatni postupak pri zameni procesora da se uradi? Neko podesavnje dzampera, sta vec… Ako ne, onda je i proc riknuo… Veci problem mi je hard. Imaju 80gb maxtor diamondmax20, ali ploca ima konektore u koje mogu samo da ubodem 40-zilni ide kabal! I ploca uopste ne vidi ovaj hdd na 40-zilnom, a vidi neki levi od 3 giga, a 80-zilni ne mogu da ubodem, jer taj kabl na kraju ima jednu srednju rupicu zatvorenu, a tu na ploci stoji iglica! Ima li neki nacin da se ovo resi, neko podesavanje da ovaj hard proradi na 40-zilnom kablu, ili sta vec, da ovaj hdd proradi na ovoj ploci? Inace, u hdd auto detection kada dodje do tog harda, koji ej stavljen na 40-zilnom kao, recimo, primrary master, ono stoji na detecting primary master stalno, i nikad da ga detektuje, niti da odustane, samo stoji… edit: videh sad da ploca ne podrzava jace od cel 600 mhz, znaci frka mi je jos samo za hard... Edited October 7, 2008 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 pitanje je da li uopste bios na toj staroj poci moze da pozdrzi tj "vidi" taj proc od 1ghz... probaj da flesujesh bios... sto se tog HDDa tice, to ne bih vec znao, mislim da nema pomoci osim da nabavite neki krsh HDD stari isto pa da uparite sa mashinom. Btw, kome uopste treba toliko stari krsh :D PS: sad se setih da sam pre 3 meseca zvekno u kontejner celu jednu masinu na 333mhz (HDD, CD rom i sve ostalo bilo ispravno jer niko nije hteo da je uzme)... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 8, 2008 Author Report Share Posted October 8, 2008 pa kaze google da je igleda cel 600 maksimum za nju posle flasha, tako da :-) pa nisu normalni ljudi, seljaci, tripuju valjda da hocu da ih opeljesim kada sam im nudio umesto toga za smesne pare semp 2200 i plocu, ili cel D 2,67 i asus p5nd2sli, pa su nasli taj jos gori krsh. A ja bas resio da im samo za zamenu i reinstall uzmem pare kao i za ove 5 puta bolje komponente, al ne lezi vraze... znaci hard nece mozi na ovome? Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 znaci hard nece mozi na ovome? kod mene je uvek palio sa tim starim plocama "seljacki trik" stavis kao butabilni mali hard a onda ti win xp prepozna veliki koji je na slave ili drugoj grani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts