Jump to content

pregrevanje graficke kartice

vlada92

Recommended Posts

Ok, znaci posle svih problema koje sam imao sa kompom, odneo sam bla bla bla startu msi-ovu 8600gt, zamenili su mi gainwardovom, sve je ok, krenem da igram, wow ukljucim, srecan sto cu napokon igrati normalno a komp sam kupio pre cca 6meseci, zabode se posle 5 minuta, moram da restartujem....komp radi dok ne igram (samo sam wowprobao neam nista od igara drugo da isprobam), otvorio sam kuciste, samo prislonim ruku na graficku , u jednom delu je jako vruca a samo je tipa firefox ukljucen, mogu da zamislim kako bi to izgledalo dok je graficka opterecena....

evo link za sliku da vidite kako je sve instalirano u kucistu zbog kulera i to...

http://img501.imageshack.us/img501/7743/19082008528nn4.jpg

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

dosao sam kuci malopre, odmah skinuo ntune, i temperatura graficke dok ne radim nista je jebenih 70C!! guglao sam i likovi govore da temperatura dok je graficka max opterecena (govorim o 8600gt znaci ne o bilo kojoj) ne treba da prelazi 75, ne smem da pomisljam dokle ide dok teram wow u full detaljima etc. necu ni da proveravam......

sve je to ok, trebalo bi da dodam kuler, ali me samo jebe to sto mi je cudno da je dodatan kuler na samom startu potreban... btw, u ntune-u, informacije o brzini obrtaja kulera, za nforce pise 675rpm da li je to normalno, da li moze da se poveca bla bla, da li je pametno da im OPET odnesem u servis pa nek rade sta hoce samo da mi daju normalan komp napokon?...

Edited by vLaDa_

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

ok, evo danas sam igrao normalno, bez problema, ali je temperatura bila nekih 90C(loaded naravno)....

guglao samo vih dana da ne nosim bezveze u servis, i provalio da mi je ova graficka, sa Passive hladjenjem, i one po defaultu imaju visu temperaturu, i da je njima uglavnom potreban dodatan kuler osim ako nemas neko dosta dobro hladjenje kucista, a moje (cm centurion 5) je ograniceno na jedan intake i jedan exhaust fan, a likovi koji govore o normalnim temperaturama imaju tipa 2x 92mm intake kulera bla bla bla ja imam 1 80mm intake i 1 120mm exhaust...

smorio sam, ali ne smem da eksperimentisem, pa moram da se posavetujem oko svega...

koji kuler me savetujete da uzmem i to , mada naravno necu sam da ga ubacujem i to....

thanks in advance

:)

▲

▲ ▲