Jump to content

Komp se butuje 5 minuta

Recommended Posts

nije da se razumem u security puno ali mislim da je osnovna razlika izmedju klasicnog trojanca i windows rutkita ta sto ovaj drugi inficira srzne drajvere i biblioteke i teze ga je iskoreniti nego reinstalirati sistem

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Pa sad ovako.

Ako meni nod ili kav prijavi da imam rootkit ili kaze da otkriva rootkit, a namenjen je za windows (kav / nod) zasto ja gresim ako kazem da imam rootkit naa win kompu?

Mislim glupo je ljude zvati teletabisima.

Sad mozemo tako da se nazivamo do sutra, jer kako ti znas da ores po linuxu, ja mogu da te pitam (uzivo) da dignes klaster na 2 linux servera, a ti ako nikad to nisi radio negde ces zapeti, i ja te nazovem teletabis.

Osim naravno ako ne lozis raju, u tom slucaju je ok zeza.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

nije da se razumem u security puno ali mislim da je osnovna razlika izmedju klasicnog trojanca i windows rutkita ta sto ovaj drugi inficira srzne drajvere i biblioteke i teze ga je iskoreniti nego reinstalirati sistem

Ne. Rootkit nije virus, vetj skup alata sa kojima haker koji vec ima pristup ciljanom sistemu, brise logove, sakriva procese, sakriva usere. ZNACI NE RADI SAM I NE INFICIRA NISTA SAM VETJ JE SKUP ALATKI KOJE HAKER POKRECE KAD JE VEC HAKOVAO SISTEM. Ako ti ni posle ovoga ne bude jasno samoubij se.

mozda 1989.

danas se taj naziv koristi i za druge sisteme. (tacka)

Jedno je da su se rootkitovi pojavili na windowsu a sasvim drugo je nazivati neke pete stvari rutkitovima kao marketinski potez ...

Pa sad ovako.

Ako meni nod ili kav prijavi da imam rootkit ili kaze da otkriva rootkit, a namenjen je za windows (kav / nod) zasto ja gresim ako kazem da imam rootkit naa win kompu?

Mislim glupo je ljude zvati teletabisima.

Sad mozemo tako da se nazivamo do sutra, jer kako ti znas da ores po linuxu, ja mogu da te pitam (uzivo) da dignes klaster na 2 linux servera, a ti ako nikad to nisi radio negde ces zapeti, i ja te nazovem teletabis.

Osim naravno ako ne lozis raju, u tom slucaju je ok zeza.

Pa gresis posto je ROOTKIT stariji termin od svih proizvodjaca ANTIVIRUSA pogotovo tih nabrojanih. To sto oni nazivaju ROOTKITOM nije ROOTKIT ... Cemu dalja diskusija i polemika? Hoce li neki nalickani japi menadzer da menja istoriju i imenuje stvari kako on zeli, a ja da prihvatim to? Koji je on kurac autoritet da odlucuje STA CE OD SAD DA ZNACI ROOTKIT kad su mnogo pametniji od njega i mnogo pre njega stvorili i imenovali isti.

Covek koji se bavi it-em i odluci da kao marketinski potez TROJANCE nazove ROOTKITOVIMA je TELETABIS. Stvarno mi nije jasno kako vama nije jasno da nije kul ici okolo i muve nazivati komarcima ...

Btw pogotovo mi nije jasna ta klaster opaska? Ako nisam nesto radio ranije, procitacu dokumentaciju i uradicu to, mislim tako je oduvek i bilo. Kakvo zapinjanje? Jel treba bez dokumentacije ili help fajlova za taj softver da uradim nesto sto nikad ranije nisam radio? Jel to ekvivalent ovome sto proizvodjaci antivirusa rade? Struka im je internet security i oni trojanca nazivaju rootkitom? Sta pricas ti? Jesi odlepio sta?

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

au.

nisi skapirao, a jos si i ozbiljan

hteo sam reci da ne moras seci glave ljudima sto nesto ne znaju

Jel to ekvivalent ovome sto proizvodjaci antivirusa rade? Struka im je internet security i oni trojanca nazivaju rootkitom? Sta pricas ti? Jesi odlepio sta?

... Ko treba da zna ako ne proizvodjaci antivirusa? Poenta je sto znaju nego ih bole kurac i samo misle na marketing 'n thats bad.

znaci mohi po tebi je softver koji inficira kernelske drajvere i/ili kljucne fajlove operativnog sistema trojanac?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

znaci mohi po tebi je softver koji inficira kernelske drajvere i/ili kljucne fajlove operativnog sistema trojanac?

Ne. To je klasican oldschool virus. Trojanac ne inficira nista. Trojanac je servis koji omogucava pristup masini. A rootkit nije nista od navedenog.