evgeniy Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 (edited) ovako, nedavno sam skinuo i poceo da ga ucim, zanimljiv do jaja i nije mi toliko zajeban u skoli radim na pro engineeru koji je prvenstveno za 3d modeliranje masinskih delova mene samo zanima ako moze neko da mi objasni kako da busim rupe u predmetu? znaci nacrtam neku plocu i hocu npr da na ivici skinem materijal ili da napravim neku supljinu ako me razumete :D za to mi u pro engineeru ne treba nuklearni fizicar da mi objasni a ovde u XSIu ne mogu da provalim i ako imate neki sajt za tutorials, neki za pocetnike toliko :) THIS IS WHERE KLANRUR KICKS IN! edit: snadjoh se .... sve se moze kad se hoce :) Edited May 1, 2008 by digrejzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 (edited) ae baci nbeki rivju, nemoj samo "vidi shto je dobro, ne znaci nam puno :P Edited May 11, 2008 by Immz Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted May 13, 2008 Author Report Share Posted May 13, 2008 (edited) pa sta znam, nisam neki "rivju-mejkr" iliti "rivjuer" :D XSI je program kompanije softimage za 3d modeliranje i animaciju koriscen je u stvaranju half life 2 i assassins creeda softimage XSI Softimage XSI Demo Reel 2008 nisam toliko upucen ali svi kazu da je u rangu sa mayom i 3ds maxom imam jednog "online" ortaka malezanina koji u engleskoj pohadja fakultet za animaciju i koristi ovaj program pa je i mene navukao evo i njegove animacije: Inside the UFO storage facility ako nekoga zanima nesto vise, i znam odgovor, odgovoricu :) Edited May 13, 2008 by digrejzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 po mnogo chemu on je iznad maksa, kada se radi o karakternoj animaciji.... ali u svakom slucaju uzeo si, za svoj prvi 3d program, program koji ima mozda najtezu krivu uchenja i generalno nije toliko user friendly za pocetnika. Ali ako ga nauchish sky is the limit. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted May 13, 2008 Author Report Share Posted May 13, 2008 (edited) ^ takodje svi kazu da je UI veliko sranje u odnosu na mayu, tj da je nabacan i nepregledan s obzirom da nisam probao mayu, meni je ovo "normalno" :) i da, ko zna da radi sa XSIjem, nema granicu realno sad sam skoro poceo da se glupiram sa kamerama i svetlima izmodelirao sam radni sto sa kompom i nekim kutijama za cd pa cu polako da sredjujem da sve izgleda prirodno pa onda da se bacim na osvetljenje i eventualno odradim neku kracu animaciju (ako komp uspe da izrenderuje ofc lol) evo i tutoriala najbolji, barem za mene: Digital Tutors XSI Tutorials inache ovi klipovi sa digitaltutors sajta su do jaja ne mogu da nadjem onaj DVD od 1.4 gb na netu al jbg i ovo sto sam video je dovoljno :) http://www.edharriss.com/tutorials/tutorials_all.html http://www.3dmd.net/Xsi_modelingTutorials.htm ako neko vec radi nesto u XSIu bilo bi lepo da to podeli sa nama il se barem javi da razmenimo iskustva :) \m/ Edited May 13, 2008 by digrejzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts