Jump to content

Kosarkaska reprezentacija

Kal1mero

Recommended Posts

Iskusni stručnjak se sreo sa nekolicinom igrača, sa drugima je razgovarao telefonom, ali kaže da nikog nije pitao da li će igrati za državni tim, već da mu je Dušan Pavlović, Aleksandrov otac, rekao da njegov sin trenutno ne želi da bude član reprezentacije.

- Ne treba sada od ovoga praviti senzaciju. Još nisam razgovarao sa Aleksandrom i nisam čuo njegov stav, jer se povredio baš na meču koji sam gledao. Pre mog puta u SAD dobio sam uverenja da će on sigurno biti sa nama, pa sam se veoma iznenadio kada sam čuo negativan odgovor. Sašin otac kaže da je on duboko razočaran načinom kakao je ispao iz ekipe pred Evropsko prvenstvo u Novom Sadu 2005. (selektor je bio Željko Obradović, prim. aut.), ali ja verujem da ću uspeti da ga privolim da ipak igra za nacionalni tim. Dušan u Beograd dolazi u februaru, pa ćemo opet razgovarati - rekao je Ivković.

izvor blic :D

jebes mi mater koj moj onda nije odlucio da igra za cg :D i sta oce ovaj njegov cale uopste ;D

luda zemlja :D

Edited by Formica

Нема  будућности без истине.

mozda, sejosh premishlja za koga ce da igra, u tom sluchaju ne osudjujem.

ako je vec rekao da ce da igra za srbiju, a sad nece, a usrala se mala sisica da izadje pred ivkovica, onda marsh u pm, nestani. u repki anm ne treab chovek koji nema muda.

Edited by Urgh

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Samo da 1 otkaže... Izduvaće ga Duda žešće nego Moka, znali su da seru za Moku "da bog da se takva reprezentacija nikad više ne sastavi..." A čovek je radio za džabe, i sad im ne valja...

Pičke, niko nije smeo da se prohvati mesta selektora a sada nešto glume, idu po Americi...

Govna...

Uspeh nije cilj do koga treba stići, uspeh je put kojim treba ići !!!

Samo da 1 otkaže... Izduvaće ga Duda žešće nego Moka, znali su da seru za Moku "da bog da se takva reprezentacija nikad više ne sastavi..." A čovek je radio za džabe, i sad im ne valja...

Pičke, niko nije smeo da se prohvati mesta selektora a sada nešto glume, idu po Americi...

Govna...

ja ne znam shta si ti ovde hteo da kazes, a procitao sam ti post 3 puta.

elem,

meni je drago da je Duda obavio ovaj put, i da je razgovarao sa vecinom igracha koji igraju ovde.

Does sponsors helping to you and your team or?

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

kole ce prevesti.u redu je...

Poenta je da kad je trebalo da se stisnu zubi i uleti u ring, posle svih onih silnih otkazivanja i kuliranja, svi su govorili kako nemamo šanse i bolje da ne ulazimo u ring.

Moka je imao muda da to odradi BEZ BANKE i sa kojim igračima?!? a sada ovi što primaju extra plate šta rade? Lažu nas, sve će biti kao u fudbalu. Igraće Čovićevi igrači, po neko iz Partizana i CZ-a i to ne da je talenat nego da treba da se proda...

Miličića više neće zvati, on je iskulirao upravu Hemofarma kad je odlazio u NBA, za Čiču kažu da nije dovoljno kvalitetan...

Koje su to priče? Jel gledate vi SOS?

Kako bre ne shvatate? Koliko više treba da vas "rade"?

odakle tebi da je moka radio dzabalesku ?:D

ja sam bio za moku ali sam uvideo da je lik los trener i da ne moze da obuzda budale sa forom ja sam moka mnogo sam lud sad cete i vi biti ludi jebacemo sve :D

mislim proglasio je milicica za nosioca i iskusnog igraca ?:D on nije odigrao 40 minuta u zivotu :D niti je bio negde neki lider nema iskustva :D on je samo extra talenat ali je puko sa mozgom :D a cica je cica on nije tu da bude vodja i ne moze da bude vodja kad smo osvajali on nije bio glavni vec se znalo ti igras odbranu i sutiras trojke i tacka ;D

Poenta je da kad je trebalo da se stisnu zubi i uleti u ring, posle svih onih silnih otkazivanja i kuliranja, svi su govorili kako nemamo šanse i bolje da ne ulazimo u ring.

Moka je imao muda da to odradi BEZ BANKE i sa kojim igračima?!? a sada ovi što primaju extra plate šta rade? Lažu nas, sve će biti kao u fudbalu. Igraće Čovićevi igrači, po neko iz Partizana i CZ-a i to ne da je talenat nego da treba da se proda...

Miličića više neće zvati, on je iskulirao upravu Hemofarma kad je odlazio u NBA, za Čiču kažu da nije dovoljno kvalitetan...

Koje su to priče? Jel gledate vi SOS?

Kako bre ne shvatate? Koliko više treba da vas "rade"?

pa shta smo uradili?

Moka je imao muda samo je pamet uvek bila slabija strana. Moka je radio za dzabe - nema chovek shta drugo da radi pa se dovatio reprezentacije jedno 3-4 meseca da radi? Nemoj da si smesan.

Koji to igrachi da nisu talenti. Navedi. Basket nije fudbal da imas 30 igraca u timu, pa ne znas gde ce koji. Chovicevci, Partizan i Zvezda imaju ukupno oko 30 igraca. Ti meni sada reci, koji su to igraci da nisu talenti a da ce igrati kod Dude?

Zasto Milicica ne bi zvao? Shto je iskulirao Hemofarm? Pa shta je onda radio prosle godine u reprezentaciji?

Chicha kad je bio u najboljim godinama nije mogao da bude vodja ni jednog timu u kojem je igrao. Dosao je u Zvezdu koja je proslih godinama bila na najnizim granama verovatno u istoriji. Odjednom je vodja reprezentacije, molim te.

Moka i Milan su se nasli, pa bolji match ne postoji. Probali nesto da uradimo na ludilo, pa nije to sport. Ludilo vise ne primaju ni na tribine a ne na teren.

Ove kvalifikacije cemo da odradimo bez poraza, 15-30 razlike svaku reprezentaciju protiv koje budemo igrali. Evo ja to ovde potpisujem.

Nash basket je far from dead.

Pogledajte ucinak Pedje i Darka u sinocnim mecevima, gledao sam obe utakmice. Momci su u formi.

Kosarka i fudbal su jako razlicite stvari.

E da, shto se SOSa tiche. Shta Tegi kaze na sve? Jel deli tvoje misljenje, nisam u prilici da gledam to steciste sportskog znanja poput SOSa na srecu.

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

Vi il se pravite mnogo naivni ili ja ne znam šta vam je?

Jel stvarno mislite da će Stojakovi više ikada igrati za reprezentaciju?

Jel stvarno mislite su svi u Partizanu i Zvezdi talenti? Da ne pričamo dalje, glupo je da trošimo bilo čije vreme, i moje i vaše kad nema šanse da se složimo.

Takve izjave može da da samo nerealan čovek.

BTW; Formice, da nisi neki pomoćnik Dudu? Oću reći Dudi... :)

ja sam bio za moku ali sam uvideo da je lik los trener...

Ti nemaš pojma o košarci ili ne poznaješ istoriju. ;)

E da, shto se SOSa tiche. Shta Tegi kaze na sve? Jel deli tvoje misljenje, nisam u prilici da gledam to steciste sportskog znanja poput SOSa na srecu.

Da razjasnimo nešto - skroz si me pogrešno shvato.

Ja nisam napaljeni navijač koji šalje SMS poruke.

Ne kažem da je Tegi ili njegova emisija neko merilo, u svakom slučaju da bi koliko-toliko pravedno presudio, moraš da čuješ i 1 i drugu stranu i to obično nije dovoljno za bilo kakav sud... ali kad si prilepljen za 1 stranu onda si svesno ili nesvesno nerealan.

Vi il se pravite mnogo naivni ili ja ne znam šta vam je?

Jel stvarno mislite da će Stojakovi više ikada igrati za reprezentaciju?

Hvala ti shto nam otvaras oci i shto postojis.

Pa nece igrati, nece igrati - zbog mentola iz Saveza i "kosarkaskih radnika" koji su za vreme 2003 kad niko nije hteo da igra za reprezentaciju. Pedja je dosao. Kad su svi uzeli odmor od 2001/2002 Pedja je igrao.

I shta je onda bilo? Pricalo se na sva usta da nikada nece biti kao Bodiroga. Da se krije od lopte. Da nikada nece biti velicina potput Djordjevica ili Bodi Bonda.

To je istina. Nece on moci da bude kao pomenuti nikada. On moze biti samo Pedja Stojakovic. I svako je igrac za sebe, i ima svoje kvalitete i mane, i kad tako osuju paljbu samo po tebi. Ma ni na racun pijanog Djure Ostojica koji je u najmanju ruku smesan igrac nije stigla ni jedna kritika. Samo na Pedju.

A zasto Pedja ne bi igrao za Grcku, kao shto mali Krkic igra za Spaniju. On nije mogao da nadje svoje mesto u Zvezdi i otisao je u PAOK gde je sa 19 godina bio MVP Grcke lige. Prst na celo "kosarkaski radnici".

Ja bio voleo vishe nego ishta da Pedja igra za reprezentaciju, bez njega tesko da moze da se iko dobije bez onog povuci-potegni (svedoci smo toga). I nadam se da ce ga Duda ubediti da je njegovo mesto u reprezentaciji, medjutim ako odluci da ne igra, potpuno je opravdano idiotizmom nekih ljudi u nasoj kosarci.

Jel stvarno mislite su svi u Partizanu i Zvezdi talenti? Da ne pričamo dalje, glupo je da trošimo bilo čije vreme, i moje i vaše kad nema šanse da se složimo.

Takve izjave može da da samo nerealan čovek.

BTW; Formice, da nisi neki pomoćnik Dudu? Oću reći Dudi... :)

Poznajem dosta momaka iz Partizana i Zvezde, dosta njih je talentovano, neki manje neki vise, ali ako od tih momaka izadje 2-3 odlicna igraca, vise je nego dovoljno.

Ne razumem. Pomocnik Dudi?... Shta?

Ti nemaš pojma o košarci ili ne poznaješ istoriju

Moka je dobar trener?

Edited by Formica

ok reci mi koje uspehe je moka postigao kao trener ?

na osnovu cega je on dobar trener ?:D

Zašto bi ti to otkrio kad me zezeaš? (:D)

Živi u neznanju! :D

Ne mora da znaci da, ako je Moka bio fenomenalan igrac...

Nije svako rodjen za trenera

Tačno, razumno, apsolutno se slažemo.

Ali i ti mašiš poentu, skreću de ova 2-ca, pročitaj moje postove ponovo. ;)

Hvala ti shto nam otvaras oci i shto postojis.

Neću više, ne brini, vidim da vam je neprijatno... ;)

Pa nece igrati, nece igrati - zbog mentola iz Saveza i "kosarkaskih radnika" koji su za vreme 2003 kad niko nije hteo da igra za reprezentaciju. Pedja je dosao. Kad su svi uzeli odmor od 2001/2002 Pedja je igrao.

I shta je onda bilo? Pricalo se na sva usta da nikada nece biti kao Bodiroga. Da se krije od lopte. Da nikada nece biti velicina potput Djordjevica ili Bodi Bonda.

To je istina. Nece on moci da bude kao pomenuti nikada. On moze biti samo Pedja Stojakovic. I svako je igrac za sebe, i ima svoje kvalitete i mane, i kad tako osuju paljbu samo po tebi. Ma ni na racun pijanog Djure Ostojica koji je u najmanju ruku smesan igrac nije stigla ni jedna kritika. Samo na Pedju.

A zasto Pedja ne bi igrao za Grcku, kao shto mali Krkic igra za Spaniju. On nije mogao da nadje svoje mesto u Zvezdi i otisao je u PAOK gde je sa 19 godina bio MVP Grcke lige. Prst na celo "kosarkaski radnici".

Znači neće igrati zbog predrasuda? To je tvoje mišljenje?

Da ti kažem ja moje:

Dečko više nije u situaciji kao kad je otišao u Sakramento, sada ima milionske ugovore koje rizikuje igranjem za tamo neku propalu zemlju tj. reprezentaciju... I on je sam prošao to kroz šta tek treba da prođu neki iz naših klubova, neki kojima treba odskočna daska da se lepo prodaju, igrači potpišu prave ugovore u ozbiljnim timovima, ovi naši naplate obeštećenje...

Ti kao nisi svestan svega ovoga, jesi pod nekim smrtonsnim zavetom ili šta?

Ako si zaljubljenik u košarku i + ako je treniraš, sve to mora da si video.

E sad ja nikada nisam razumeo ljude koji trpe tako nešto jer nit sam ljiga prema drugarima nit' sam imao neku vezu... Zato sam i prestao da treniram, kao i ogromna većina iz moje generacije...

Tako da sve to poznajem ali da vam ne "otvaram oči više", samo vas smaram... ;)

Moka je dobar trener?

Ma jok, boolja obična... :P

odakle tebi da je moka radio dzabalesku ?:D

Informiši se malo koliko je KSS imao para (i sponzora) kad su "otpustili" Šakotu! :D

Edited by SuperStarr

Verovatno si gledao Insajder ali moram da ti skrenem paznju da je u Insajderu u pitanju bio fudbal :)

I u kosarci ima svega toga, ali u daleko manjoj meri.

Prvo, kakve predrasude? On je sve shto sam naveo doziveo, a ne shto se tripuje da ce ga snaci ovde.

Drugo, on je svoju vizu za Sakramento zaradio - sam. Napomenuo sam neverovatan uspeh u Grckom prvenstvu. A u nastupu za repku i ucescu na Olimpijadi u Sidneju, gde nismo bash najbolje prosli nije sigurno zaradio vizu za NBA.

Bartuc moze da kaze vise ako hoce, ali nije reprezentacija presudna shto se tice milionskih ugovora, ovde masa ljudi nema pojma kad su koja nacionalna takmicenja. Ako si mlad, talentovan, igras dobro u Evropi, eto te u USA. U USA se dokazes, kao shto se Pedja dokazao i dobio milionski ugovor.

Pa ne mislis valjda zaboga da je on dobio milionski ugovor zbog reprezentacije aman choveche?

I ne, nije mi neprijatno, samo si uleteo iz vedra neba, sa spikom "otvorite oci!" "vidite li bre shta se desava" "ma ovaj jedan da otkaze ode sve". Potpuno konfuzno. Pominjes Moku, i citao sam nekoliko puta tvoje postove iznova i ne mogu da skapiras o cemu konkretno govoris.

Edited by Formica

Verovatno si gledao Insajder ali moram da ti skrenem paznju da je u Insajderu u pitanju bio fudbal :)

I u kosarci ima svega toga, ali u daleko manjoj meri.

Prvo, kakve predrasude? On je sve shto sam naveo doziveo, a ne shto se tripuje da ce ga snaci ovde.

Drugo, on je svoju vizu za Sakramento zaradio - sam. Napomenuo sam neverovatan uspeh u Grckom prvenstvu. A u nastupu za repku i ucescu na Olimpijadi u Sidneju, gde nismo bash najbolje prosli nije sigurno zaradio vizu za NBA.

Bartuc moze da kaze vise ako hoce, ali nije reprezentacija presudna shto se tice milionskih ugovora, ovde masa ljudi nema pojma kad su koja nacionalna takmicenja. Ako si mlad, talentovan, igras dobro u Evropi, eto te u USA. U USA se dokazes, kao shto se Pedja dokazao i dobio milionski ugovor.

Pa ne mislis valjda zaboga da je on dobio milionski ugovor zbog reprezentacije aman choveche?

I ne, nije mi neprijatno, samo si uleteo iz vedra neba, sa spikom "otvorite oci!" "vidite li bre shta se desava" "ma ovaj jedan da otkaze ode sve". Potpuno konfuzno. Pominjes Moku, i citao sam nekoliko puta tvoje postove iznova i ne mogu da skapiras o cemu konkretno govoris.

Dobro je, ipak ima nade za našu komunikaciju. :)

Možda ja tripujem i ako se nikada nisam drogirao, možda ja imam predrasude ali ja ti kažem da sam prošao kroz neke klubove, bez ikakve veze, video šta sam video, izgubio nadu i nešto zdravlja i naravno - odustao.

Iz moje generacije (84/85) i 82/83 ne poznajem nikog lično a da je uspeo a veruj mi da je bilo momaka koji su klasa za većunu u Partizanu, o Zvezdi da ne govorim.

Čak pukom slučajnosti znam da su u upravi Zvezde totalno nestručni ljudi... Skrećemo sa teme?

Da li je Peđa "vizu za Sakramento" zaradio sam ili ne, to ni ja ni ti ne možem znati 100%.

Ne zaboravi da je on tada igrao za repku, da je u Sakramentu bio Divac a predpostavljam da znaš koliko je on cenjen u Americi svakom pogledu što se košarke tiče, predpostavljam da znaš koji mu je sada posao...

I nisam rekao da nije istina sve što si ti naveo već da normalnog čoveka ne bi pogađale takve izjave.

Ja mislim da je postao nepoželjan u repki jer je to mesto trebalo nekome drugome, pročitaj ponovo:

"I on je sam prošao to kroz šta tek treba da prođu neki iz naših klubova, neki kojima treba odskočna daska da se lepo prodaju, igrači potpišu prave ugovore u ozbiljnim timovima, ovi naši naplate obeštećenje..."

Drugo, ima mnogo i sve više igrača koji ne žele da idu u NBA jer je Euro basket mnogo napredovao zadnjih godina, čak i u finansijskom smislu.

Moku spominjem jer je, ne znam kako da se izrazim, ali kad nekome timu treba vođa, bliži se početak meča a niko neće da se prihvati da ih vodi međ' toliko "junaka", on je to prilično svesno pristao.

Nemojte da mislite da on to nije unapred znao.

On je stari lisac sa Dorćola, znam ga iz viđenja, znam mnogo o njemu i sa nekih drugih strana.

Isto tako znam i od Dudi...

Moka je pokazao da ima veliko srce za Srbiju a sada ga neki zli dušmani (sad se vidi ko je ko, samo malo pažljivije gledajte!!!) koji primaju 20000€ mesečno a bili su bez angažmana, ti isti koji su "slavnom stučnjaku" Šakoti platili obeštećenje... sada ga ti ujedaju za srce i nagovaraju druge da to isto čine.

Molim vas nemojte biti kao ovi na predizbornim skupovima...

Ne zbog mene, nego zbog svih nas.

Slazem se, Moka se prihvatio posla. Sam je znao u shta ulazi, niko Moku nije, niti je mogao da laze shta ga cheka.

Takodje se slazem sa tobom oko toga da su se mnogi treneri krili za vreme biranja selektora. Pa sam Maljkovic je ispao najveci lazov godinu ranije. Ali to je druga tema.

Ja licno cenim Moku kao igraca, i tu njegovu drskost na terenu, i hrabrost koju je preneo na vecinu igraca. Ali to nije dovoljno. Mokino trenersko znanje je jos na jako niskom nivou. Pa to se dokazuje iz kluba u klub koji on predje. To ne govorim ja, vec rezultati. Velika je osoba i motivator, ali je trenerski jos pocetnik.

Medjutim, seti se 2003 i Vujosevicevog tima. Cenjeni Danilo Shotra ga je nazvao doktorom kosarke sa kakvim timom je igrao na tom prvenstvu. I koliko je problema imao pa je ipak stigao do 6tog valjda mesta. (ne mogu da proveravam)

Drvlje i kamenje je palo na Duleta posle tog prvenstva. Zapitaj se, da li bi te pogodilo prijatelju. Ako te recimo ja pozovem Hajlija Lexa i tebe da igrate za mene ovde u americi basket. I hajli i lex kazu da ne mogu da dodju jer im treba odmor, a ti dodjes povredjen da igras (kao shto je i Pedja bio povredjen te godine, a kasnije je imao i operaciju zbog toga i pauzu duzu od jedne godine). I ti dodjes da igras, i mi izgubimo, i vratis se u Srbiju a ja pocnem na sve strane da pricam kako ti nikad neces biti kao Hajli ili Lex i nikad neces biti igrac. Ne bi te pogodilo? To normalne ljude ne dotice?

Kad bi se opet odazvao?

Da ne pricamo da se posle povredis na godinu dana, i da ne mozes da igras godinu dana a niko iz Saveza to nije cenio.

Shta mislis prijatelju, cemu onaj red - "Duda je bio upoznat sa povredom Stojakovica i lecenjem".

Shta mislis shta je cilj? Upravo da se pokaze da smo shvatili da je napravljena greska, da je on rizikovao karijeru zbog te reprezentacije.

Trenirao sam basket, i treniram, shto u Srbiji. (polomio sam ruku u sred sezone i transfer u Partizan je bio raskinut) Shto ovde u USA.

I mogu ti reci da ovde ima mnogo vise bambusa nego kod nas. I dok je sveta i veka bice toga o cemu pricas - svuda.

ja sam gledao konferenciju za stampu gde je moka rekao kad su ga pitali da li je placen on je rekao jos nismo sklopili ugovor ali znam da necu raditi dzaba i da cemo se lako dogovoriti oko toga ........:D

i to sto ja stavljam smajli ne znaci da se zezam ;) ja sam samo uvek nasmejan :D

tako da reci mi na osnovu cega tvrdis da je moka dobar trener :D

i gde si igrao :D posto smo ista generacija :D

Moka je pokazao da ima veliko srce za Srbiju

moko, jesi ovo ti? o chemu se ovde radi? umobolnog choveka koji je odluchio da sebi da titulu kosharkashkog trenera ti pravish velikim u odnosu na dudu i ozbiljan si?

izvini unapred ako se zajebavash, momentalno nemam zelje za chitanje ove gomile polupismenih baljezgarija.

#3 Candace Parker

#5 Robert Horry

#13 Dejan Milojevic

#23 Mark Teixeira

#66 Mario Lemieux

#87 Sidney Crosby

Medjutim, seti se 2003 i Vujosevicevog tima. Cenjeni Danilo Shotra ga je nazvao doktorom kosarke sa kakvim timom je igrao na tom prvenstvu. I koliko je problema imao pa je ipak stigao do 6tog valjda mesta. (ne mogu da proveravam)

Drvlje i kamenje je palo na Duleta posle tog prvenstva. Zapitaj se, da li bi te pogodilo prijatelju. Ako te recimo ja pozovem Hajlija Lexa i tebe da igrate za mene ovde u americi basket. I hajli i lex kazu da ne mogu da dodju jer im treba odmor, a ti dodjes povredjen da igras (kao shto je i Pedja bio povredjen te godine, a kasnije je imao i operaciju zbog toga i pauzu duzu od jedne godine). I ti dodjes da igras, i mi izgubimo, i vratis se u Srbiju a ja pocnem na sve strane da pricam kako ti nikad neces biti kao Hajli ili Lex i nikad neces biti igrac. Ne bi te pogodilo? To normalne ljude ne dotice?

Kad bi se opet odazvao?

Da ne pricamo da se posle povredis na godinu dana, i da ne mozes da igras godinu dana a niko iz Saveza to nije cenio.

Drago mi je da si se setio Duleta.

Ni meni se to tada nije svidelo, i to smatram sličnom okolnošću.

Za Vujoševića niko ne može da kaže da je loš trener, svojevrsna je umetnost šta čovek pravi od "bambusa" (kako ih ti nazivaš [:)] ) iz Partizana.

Za Pekovića nisam nikada verovao da će biti nešto od njega, delovao mi je kao buzdovan koji je to ko zna kako i zašto ali ispostavilo se da može biti vrhunski igrač. Ne sumnjam da će i Vraneš biti vrlo dobar u neko skorije vreme.

Takođe Tepić... šta je napravio od njega - svaka mu čast... da ne idem dalje u istoriju.

Sad i da naparvi neke kardinalne grške ja ne mogu o tom čoveku da mislim loše. A nikad i nisam, samo ga nisam razumeo u potpunosti. [:)]

Po meni, Dule je jednostavno takav tip trenera da nije za repku. Ne da nije kvalifikovan, to je zaluđenik za basket, već on je pravi majstor u tome da od talenta ili ne, napravi vrlo dobrog igrača kog mnogi žele. (U ovom trenutku) on je pravi trener za klub koji ima politiku kao Partizan.

E vidi sad, ima sličnosti između Duleta i Moke:

Moka je "stvorio" Dražena Petrovića. Bio mu je trener i saigrač kad je ovaj imao 15 godina a puštao ga je u prvi tim. [;)]

Takvog momka treba prepznati, "obraditi" i usmeriti na pravi put što je Moka sasvim sigurno uradio.

I ja sam trenirao kada sam bio tih godina, i znam šta znači trener. U tom dobu sam bio u Beobanci, polako je prvi tim dostizao vrhunac sa Popovićem i Nađfej-om kao glavnim igračima i Darkom Ruso-om kao trenerom ali je cela ta struktura tima, zbog politike naravno, počela da puca iznutra, treneri mlađih kategorija su nalazili profi angažmane po Kanadi... pred samo pucanje sam dobio novog maldog trenera sa DIF-a.

Skrećem sa teme ali moram da kažem da je čovek koji je imao perspektivu kao trener na kraju u potrazi za poslom zavšio kao nastavnik fizičkog... tuga.

Beobanka ne da je pukla nego se rasprsla, kažem vam opet: nikog nema da je profesionalac a da je bio tamo.

S'toga znam da je i Moka dobar trener, možda nije vrhunski ali niko nema pravo da kaže da je "lik koji nema pojma". [;)]

To mogu samo sline kao novinari jer oni sve rade za repa.

i gde si igrao :D posto smo ista generacija :D

Beobanka dok nije prsla, Beovuk - nisam mogao da prihvatim prelazak sa konja na magarca, Partizan - par treninga i onda problemi sa povredama a ja nit' sam bio neku super talenat nit' sam imao neku vezu... jednostavno sam digao ruke.

Gde si ti bio?

Trenirao sam basket, i treniram, shto u Srbiji. (polomio sam ruku u sred sezone i transfer u Partizan je bio raskinut) Shto ovde u USA.

I mogu ti reci da ovde ima mnogo vise bambusa nego kod nas. I dok je sveta i veka bice toga o cemu pricas - svuda.

Samo kidaj, drago mi je da imaš takvu priliku da vidiš sa obe strane bare kako je to.

Svojevremeno, dok je Milojević bio u FMP-u, živeo je u iznajmljenoj gajbi tu u kraju, kod ortaka u zgradi.

Da si mu samo video stan - kao neka underground teretana. [:D]

Sa njim je, koliko sam skapirao, na treninge išao i neki njegov drug, sećam se da je bio ćelav i malo stariji od njega, imao je profi ugovor u nekom manjem klubu, ne znam kojem - da ne lupam sada bez veze.

Oću da kažem da taj "momak", koga sam video na košu u dvorištu pored (gde sam u to vrme blejao po ceo dan), bez ikakve namera da uvredim bilo koga, nije bio ništa specijalno, mogli su da se nose sa njim i neki mlađi i niži.

Tada sam zažalio što nisam istrajao u Beovuku već sam potcenjivački otišao. Pomislio sam "ja ovde ne mogu ništa da napredujem", takvi su treninzi bili... i ispostavilo se da sam ispao glup.

To svakim danom sve više vidim, kad samo pogledam ko sve igra ne mogu sebi da oprostim.

Zato ako ti ikad padne na pamet da prekidaš a možeš da imaš bilo kakvu (profi) budućnost u basket-u, znaj da ćeš se kajati. Samo napred i ne odustaj ako imaš i najmanje šanse!

moko, jesi ovo ti? o chemu se ovde radi? umobolnog choveka koji je odluchio da sebi da titulu kosharkashkog trenera ti pravish velikim u odnosu na dudu i ozbiljan si?

izvini unapred ako se zajebavash, momentalno nemam zelje za chitanje ove gomile polupismenih baljezgarija.

sh, ch, zelje... a mi nepismeni? [:0]

[:(]

Edited by SuperStarr

i moka je izbacio samo drazena petrovica ?:D prepoznao je talenat lika koji je bio neponovljiv :D pa ne znam mislim da bi njega svako prepoznao....:D jedna lasta ne cini prolece :D ili kako vec ide to :D

ma ja nema gde nisam bio :D fmp beopetrol novi beograd pobednik cubura bla bla :D nagledao sam se svega i svacega :D 85 sam generacija ;D i ne znam sto kazes da je beovuk bio los ?:D

pa ne zna se :D radman se nije javljao na telefon : D taj lik je kreten njega ne moze ni pola sveta da obuzda :D milicic ce igrati u to sam siguran ako ga pozovu : Djeste da je seljacina ali avaj :D jaric naravno da ce da igra taman da opet hara po splavovima :D

stojakovic mozda krstic verovatno i to je to :D pavlovic jos nista nije rekao pricao je njegov cale ?!?!?:D

Iskreno se nadam da ce Radman leto provesti na nekom krstarenju ili nekom ostrvu, a za reprezentaciju neka ne brine.

da ne ostane nezapazeno.

Pedja sinoc protiv Sunsa (132-130, dupli produzetak). 26 poena. 12-19 shut iz igre (0-0 slobodna bacanja)

I naravno najvazniji kos za pobedu u poslednjoj sekundi preko Stodemajera. ;) (proglasen za play of the day - mozete da pogledate na nba.com)

Selektor srpske reprezentacije Dušan Ivković rekao je u Nišu da je pred domaćom košarkaškom organizacijom veliki posao kako bi, posle raspada prethodne države, "uhvatila ritam i izgradila kvalitet na ovim malim prostorima."

"Gledajući sve institucije, ne želeći da se mešam u politiku, moram da istaknem da mi nismo spremno dočekali tu podelu", ocenio je proslavljeni trener na konferenciji za novinare.

Ivković, koji je posmatrao sve četiri dosadašnje utakmice Kupa Radivoj Korać u Nišu, rekao je da najveći problem košarkaške organizacije nije pitanje izbora reprezentativaca koji će igrati, već da je najvažnije izgraditi kvalitetan sistem takmičenja u zemlji.

"Manje više svi znamo koji će to igrači biti i koji će pomoćnici biti u stručnom štabu, pošto mi imamo kvalitetne trenere i to nije sporno", naveo je Ivković dodavši da ćemo napraviti najbolji tim.

Govoreći o predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009, on je kazao da će one biti teške, ne isključujući mogućnost da Niš bude mesto odigravanja neke od tih utakmica.

"Sve selekcije u kvalifikacijama biraju manja mesta, gde je pritisak domaće publike veliki", napomenuo je on.

Komentarišući izbor 50 najuspešnijih košarkaških radnika u organizaciji ULEB-a, Ivković, koji se nalazi na tom spisku, je naglasio da je napravljena neprava prema legendi srpskog sporta Draganu Kićanoviću i proslavljenom treneru Ranku Žeravici.

Selektor Srbije je nagalsio da na sastancima Udruženja trenera Srbije i Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije, koji će biti održani u Nišu, treba da se pokrene inicijativa da naša zemlja održi kontinuitet organizovanja velikih takmičenja i da se odluči da li će Beogradska trenerska klinika, koja je "kada smo bili na vrhuncu, znala da okupi do 1.000 domaćih i preko 250 stranih trenera" nastaviti sa radom.

Ivković, koji je 1979. sa ekipom Partizana u Nišu prvi put osvojio nacionalni Kup, ocenio je, posle četvrtfinalnih utakmica ovogodišnjeg najmasovnijeg domaćeg takmičenja, da je očigledna razlika u kvalitetu izmedju klubova koji igraju Jadransku i srpsku ligu.

preuzeto sa b92.net

________

moram priznati da mi se dopada Ivkovicev angazman. Njegova uloga je jako bitna za nasu kosarku, jer bi on trebao da posluzi kao lakmus ostalim kosarkaskim velicinama poput Savica i Djordjevica, da vredi raditi u nasoj kosarci i da je ona ociscena od shljama. Do toga ima jos dosta, ali imati jednu osobu kao shto je Ivkovic, je svakako velika beneficija. Ivkovic ne moze sve sam, ali verujem da moze da organizuje ljude i pokrene nasu kosarku.