Jump to content

Fantasy Wars leads to Battle Isle leads to Wuflgar vs Voodoo swordfigh

Doolio

Recommended Posts

Da si srecan shto u tvom sumornom zivotu postoji jedan svetli bastion, sharamantna muzevna gromada koja ti neumorno ukazuje na pravi put uprkos tvojoj dekadentnoj privrzenosti pogreshnim idealima? [^]

lol gej idi na paradu [:D]

Zapravo sam vrlo tužan što vazda kaskaš za aktuelnim hardverom najmanje tri godine, pa i sam pokušaj igranja novijih naslova izaziva pojačane frustracije i stvara animozitet prema novim igrama, zanemarujući njihove vrline. A zbog toga preterano veličaš stare igre koje ti rade i dižeš ih u nebo, zanemarujući njihove mane. Znam kako je, u istom sam "klubu" bio do pre skoro dve godine, i na sreću izašao iz istog.

Pretty pictures doesn't make an RPG, ali smekša čoveku srce. Evo pitaj ove hardkor Falloutovce sa Džiforsima 8800 u vlasništvu, ima ih najmanje četvorica na forumu.

Zapravo sam vrlo tužan što vazda kaskaš za aktuelnim hardverom najmanje tri godine, pa i sam pokušaj igranja novijih naslova izaziva pojačane frustracije i stvara animozitet prema novim igrama, zanemarujući njihove vrline. A zbog toga preterano veličaš stare igre koje ti rade i dižeš ih u nebo, zanemarujući njihove mane. Znam kako je, u istom sam "klubu" bio do pre skoro dve godine, i na sreću izašao iz istog.

Pretty pictures doesn't make an RPG, ali smekša čoveku srce. Evo pitaj ove hardkor Falloutovce sa Džiforsima 8800 u vlasništvu, ima ih najmanje četvorica na forumu.

Ako su ta chetvorica Fallout-ovca i dalje hardkor uprkos svojim mocnim Dzidziforsima, onda ochigledno da taj animozitet prema novim igrama nije neutemeljen.

Evo chak i ova igra (koja mi gle, radi sasvim lepo!), iako krajnje sipmatichna, nije postigla nishta vishe sem da me zagolica da mozda ponovo i'staliram Heroes 2/3...

Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika.

Pr0 wifebeaters know.

Never give up. Never give in.

Ako su ta chetvorica Fallout-ovca i dalje hardkor uprkos svojim mocnim Dzidziforsima, onda ochigledno da taj animozitet prema novim igrama nije neutemeljen.

Naravno da su nove igre u solidnom broju slučajeva slabije od starih (naročito ako su pravljene kao nastavci ili "naslednici" istih), ali ako su baš toliki dreš, ko bi onda normalan davao 200+ evra na novu grafičku? Koja je poenta te kupovine? A nove igre sasvim fino rade i na ovoj mojoj kartici koja je više nego duplo jeftinija. Za stare je često dovoljna i integruša.

Suštinski problem nije što su nove igre mahom lošije od starih, nego što je sve novo što izađe već odavno viđeno i odigrano.

Naravno da su nove igre u solidnom broju slučajeva slabije od starih (naročito ako su pravljene kao nastavci ili "naslednici" istih), ali ako su baš toliki dreš, ko bi onda normalan davao 200+ evra na novu grafičku?

Lozachi i ljudi sa vishkom para. Eno ti pun kurac ljudi na Codex-u koji imaju imba mashine i koriste ih da bi pikali roguelike.

Suštinski problem nije što su nove igre mahom lošije od starih, nego što je sve novo što izađe već odavno viđeno i odigrano.

Tako na primer Oblivion nije loshiji od Morrowind-a, eh?

Ja bih pre rekao da je sushtinksi problem to shto se ljudi koji razvijaju igre, kao i oni koji ih izdaju, vishe oslanjaju na napredak u grafichkom prikazu i njegovo beskrajno hajpovanje, naushtrb drugih, vaznijih kvaliteta koje igre trebaju da poseduju.

Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika.

Pr0 wifebeaters know.

Never give up. Never give in.

88800 GTS se javlja na raport.

Zasto 8800?

Crysis (razocarenje), Bioshock (kako je bilo lepo prvih par dana dok igra nije pocela da smara), Witcher (samo da prodju ispiti rokovi), MOTB (ne bi radio na starom kompu), Supreme Commander (samo da jos neko od mojih ortaka uzme dual kor pa da mozemo da igramo u multiju, ultrableda kampanja u TA je 100x bolja od kampanje u SC), i naravno, FO3 pre nego sto su krenule prve konkretne informacije kad mi se stomak prevrnuo.

Evo trenutno igram Mechwarrior 2 Mercenaries i MechCommander 2. Heavy Gear 2 odbija da saradjuje sa XPom. Jesenas su mi prsti otpali od BIsle 2 i TFTD u dosboxu.

Katastrofa. DOS igre su sve skoro igrive iz DOSboxa. Ali sa win95 i win98 igrama situacija je za plakanje. MW2:Mercs je igriv zato sto je gomila ljudi godinama prekopavala masinski kod igre da sredi par problematicnih directdraw poziva. A na kraju ipak se svelo na glide wrapper i lazne drajvere za voodoo. Heavy Gear 2 nema tako jak community i za vecinu bagova koji cine igru neigrivom mogu samo da kunem nepoznate sile. MW3 je katastrofa. Ljudi identifikuju 2-3 baga, pojavi se jos 5, nema joj zivota pod XPom.

A covek ne moze samo da lepo instalira win98 na particiju iz simpa problema tipa "64bitni dual kor procesor na Win98, vazi, i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju"...

On fakin topik. Za ljude koji su igrali Fantasy Wars malo duze. Kakva je igra, jel OK ili pocinje da smara i wotever?

sto se mene tice, cekam ekspanziju, meni je igra do jaja (u smislu da je susa sa igrama tog tipa, u apsolutnom nekom ocenjivanju mi je okej solidna). ekspanzija bi trebalo da izadje uskoro, da donese novu rasu i map editor, sto po meni znacajno povecava riplejabiliti, pogotovo ako se igra primi i krenu custom mape da izlaze. takodje, trebalo bi da ubace razuman broj multi mapa u ekspanziju, ono je sramota sto su ubacili u originalnu igru.

stara prica, da je malkice sacekano pa da se izbaci igra onakva kakva ce biti sa ekspanzijom, uveren sam da bi oduvala, ako ne oduvala, onda barem pozvonila gromko:)

sto se tice win95 igara, to jeste sranje, ne mogu nikako da pokrenem vorlordse trojku, onaj kompatibiliti kurac ne sluzi nicemu. ima onaj program, doduse, koji dozvoljava instalaciju gomile operativnih sistema paralelno ili kako god, ali to mi je nekako veliko cimanje.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Da. Vec sam pomislio na virtuelizaciju. Nemoze da emulira D3D. Toliko o toj opciji. A bas da se igram u softverskom modu, MW3 koji sam igrao na jebenom intel740 na full D3D grafici, ma daj!!!

Zapravo VMware ima nekakvu "eksperimentalnu" podršku za D3D, koja ne podržava šejdere i slično ali bi sa Direct 3D 6/7 igrama trebalo da radi. Tako da probaj to i kucaj na googlu "VMware Direct3D".