millanče Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Novi hardverski problem, jbte... there's this komp, right... i nece da butuje sa SATA harda, da ga ubijes... ali, ajde redom... na njemu je bio maxtorov sata1 hard od 60GB, i on je bio pred riknjavanjem, i na kraju je i riknuo. Pre toga nije hteo da butuje, vec bi neposredno pre windows loading ekrana bacio na kratko plavi ekran, ili safe/lastknown/start normalno, i onda bi se resetovao, i sve tako u krug. Riknuo je kada sam ga fomatirao:-) Rekao sam komsiji da ce morati da nabavlja novi. E, sad, zeze radi, prikacim ja svoj sata1 maxtor od 120GB da probam da podignem svoj win, i isto plavi ekran, i safe/lastknown/start normalno->Restart! Vratim svoj hard u svoju masinu, izaberem NORMALNO, i sve u redu. Prikacim IDE SEAGATE od 80GB na komsijin komp, i bez problema se podigne ortakov windows koji je bio instaliran na Seagateu... Dakle, nece da butuje sa sata, a hoce sa ide uredjaja. menjao sam naponske konektore, i sata kablice, i memorijske module, i nista... nisam probao da pomenim napajanje, mada sumnjam da je to. Moze li biti da je riknula ploca, tj. deo zaduzen za sata uredjaje (sata kontorler, or whatever...)? Ili su potrebni neki specijalni drajveri? Ploca je Gigabajtova, s754, sa ULI cipsetom, (K8U), proc sempon 2800+ Mislim, recicu ja komsi da nabaci IDE hard, ali me zivo zanima sta je sa sata u ovoj prici... tnx Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 cek cek ako sam dobro shvatio ti si teo da podignes sa svog arda win koji je bio instaliran na tvojoj masini??? ako je to.... pa to nemoze rodjace.... ;) Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts