Pipboy Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Skinuo sam sa neta nešto što je došlo iz nekoliko (odnosno 8) fajlova sa mdf ekstenzijom. Znam da je u pitanju ekstenzija za image fajl koji se onda mountuje preko Daemona ili nečega drugota, ali u ovom slučaju nije bilo više rar fajlova koji se zatim raspakuju u jedan veliki mdf image, koji se zatim regularno mountujue. Ovde imam sam mdf izdeljen na nekoliko delova, kako da ga spojim u jedan veliki image? koji software se koristi za to, pošto daemon ne može da ga mountuje ovako izdeljenog. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 U kom smislu izdeljen? Ako su sa ekstenzijama mdf, md0, md1 itd, onda ti treba i deskriptor fajl (mds), mada u tom slučaju komotno mogu da se spoje u jedan bilo čime. Najbolje je da okačiš ovde listu tih fajlova, pa da ti kažem šta dalje da radiš. Probaj i da otvoriš komandni prompt i kucaš copy /b ime.mdf+ime.md0+ime.md1+ime.md2+ime.md3+ime.md4+ime.md5+ime.md6 ime.iso pa probaj da montiraš taj iso. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 9, 2007 Author Report Share Posted December 9, 2007 Provalio sam, treba program koji se zove 7-zip manager, to je valjda neki napredniji winzip koji ove fajlove vidi kao arhive, za razliku od rar koji odma trokira. Fino ga je otpakovao i dobio sam jedan veliki mdf od 700 mega. Inače, ekstenzije su bile u formatu : .mdf.001 pa .mdf.002 itd..., sumnjam da može to da se unifikuje bez nekog posebnog programa. Taj mds je došao u paketu sa ostalim fajlovima ali odvojeno, samo trebaju da se zovu identično posle ekstraktovanja i onda mds može fino-nino da se mountuje. Još i da igra koju sam skinuo nije džubre, sam se toliko cimao oko nje. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Aha, to je to. Zapravo ti i nije trebao 7-Zip, jer on nema pravo splitovanje arhiva u smislu kao što to rade WinRAR ili WinACE (da svaki part ima svoj header gde se vidi koji su fajlovi u njemu i slično), već bukvalno kad spakuje arhivu, iseče je na delove i posle je sastavi. Mada ljudi izgleda preferiraju 7-Zip jer on po instalaciji automatski registruje .001 ekstenziju i onda pomisle "jao vidi 7-Zip otvara .001 arhive" :) Dakle, komotno si to sve mogao da spojiš onim File Crusherom što sam kačio ili iz Total Commandera da obeležiš .001 fajl pa File > Combine Files, ili iz komandnog prompta komandom copy. Ali dobro, bitno je da ti radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 9, 2007 Author Report Share Posted December 9, 2007 Ma, imao sam taj 7zip od ranije, ko zna kako i zašto sam ga stavio, samo sam išao desni klik na prvi fajl i on izbacio 7 trte, mrte, reko ajd da probam. Thanx anyway Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts