Jump to content

Novo napajanje za X1950 GT


voodoo_

Recommended Posts

E ovako, iskrsla mi danas prilika da zamenim svog Radeona 2600XT GDDR3 (256 MB, 128-bit) za nov Sapphire X1950 GT (256 MB, 256-bit) za desetak evra, što sam jelte i učinio.

Napajanje koje sada imam je Codegen od 400 W, koji me je verno služio do sad (dvojezgarni proc, dva DVD-a, jedan hard, grafička bez dodatnih konektora), ali sa ovim leecherom izgleda ne može da se izbori. Komp se jednostavno gasi u igrama posle nekih pet minuta, bez obzira da li je grafička na railu sa hardom ili sa optikom.

Dakle, treba mi novo napajanje. Šta preporučujete do 50 evra? Ono što sam našao a da mi upada u taj cenovni rang (a da ima u Imtelu :D , ne mogu da klimam po celom gradu po ovom haosu koji su izazvali obesni vozači!) jesu:

LC Power LC6550GP V2.0, max. 550W, Silent Giant Green Power, 140m fan, 20+4pin, P4, 2xSATA, 7xATA, 2xFDD, PCIexp, 85% eff. - 49 evra

LC Power Taurus LC7560 v2.0, 560W, 120mm fan, PCIex, 4SATA, EPS 8pin, 12V: 15A+14A, 79% eff., ATX 2.0 jedinica za napajanje - 50 evra

Dakle od ova dva šta je bolje? Čini mi se da je ovaj prvi bolji jer na oba 12V raila daje 16+18=34 A, ako njihov sajt ne laže.

Hvala.

Edited by voodoo_
Link to comment
Share on other sites

pa ovo prvo deluje kao bolja opcija ako nihsta drugo ima i veci ventilator pa bi trebalo da shljaka tishe, ja bi na tvom mestu razmilio mozda da izmem i thermaltake 470w W0090RE, mislm da ti se uklapa u budzet, ako bash necesh da dash ni evro preko 50, ako se ipak otvorish za josh 10 onda Cooler Master eXtreme Power RP-500-PCAP. iskreno ne znam nikoga ko ima lc tako da shto se mene tiche nit smrdi nit mirishe.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

Utisci su dobri, prošao je 3dmark :D

Dobro je napajanje, ima odvojen PCIe konektor (na starom sam morao da vučem iz molexa), dve grane sa po tri molexa i jednim flopi priključkom, a i teško je poprilično tako da sve uliva poverenje :)

Aj sad ću baš da provrtim sve 3dmarkove, kartica košta 100 evra tako da mnogima može biti jako interesantna za razmatranje pri kupovini.

Edit: ma zajebi, ovi 3dmarkovi svaki po 15 minuta traje, ko će to da čeka :| nego evo testova ovde i ovde pa ko oće nek čita :)

Edited by voodoo_
Link to comment
Share on other sites

Prekjuce uvece uzeo sam ko sto znate novu graficku. Posle resavanja problema sa napajanjem, nisam je nesto testirao jer sam racunao da je sigurno bolja od stare, ali uvece kad je brat krenuo da igra WoW, krece veselje. Igra koja je ranije imala stabilnih 60 frejmova na maksimumu sada radi u 15-25, bez obzira na nivo detalja. Krenem da pustam 3dmarkove 05 i 06, rezultati drasticno slabiji od testova sa neta. Raspitam se na Benchu, kaze mi jedan vlasnik 1950Pro (isti cip, veci taktovi) da je imao isti problem i da je nestao posle nekoliko reinstalacija drajvera. Krenem da menjam jedno cetiri-pet puta Catalyste 7.11 i 7.7 (sa diska uz karticu), sa i bez Driver Cleanera, nista. Reinstaliram Windows, nista. Zamenim karticu, nista. Odem drugi put sa parama za doplatu za bilo kakav GeForce 8600 GT ili slicno, "ne mozemo zameniti ako je problem do vas, moramo prvo da testiramo; ako problem ostane, reklamirajte plocu". Odlicno, i onda ce mi ovi reci "ploca je ispravna, nekompatibilnost sa jednim modelom graficke kartice nas ne interesuje". Sad je ostala kod njih i cekam sta ce sutra da mi jave, mada vec otprilike i znam.

Edited by voodoo_
Link to comment
Share on other sites

Najzad gotova agonija...

Elem, odem jutros po Radeona, kažu mi da kod njih radi normalno, pokazivali shotove rezultata u 3Dmarku, sve regularno i kako treba. Znači, jasno je da je problem najverovatnije što Catalisti nešto ne rade kako treba i verovatno se pokarambasaju sa čipsetom. Jebiga, daću je u oglase, drugima će raditi.

Batalim zezanje, odem ovaj put u Imtel (zato što mi se smučilo da prelazim ceo grad ako nešto ne valja) i uzmem Gigabyte 8600GT Silent Pipe (čitam u testu u SK-u da pasivni kuler dobro radi posao). Dođem kući, kuler se greje ko lud al reko nema veze, ne bi puštali takvu karticu u prodaju ako ne može da izdrži. Reinstaliram drajvere i krenem da testiram. Šta god pustim a da koristi D3D, iskoči "driver not responding" a potom i plavi ekran. Tu sam već bio na ivici da polupam kompjuter, ali pronađem na stranim forumima da se već neko žalio na isto, i da je problem ili do drajvera ili do neispravne kartice. Odnesem da reklamiram, i srećom kod njih zabode 3Dmark, doduše ne odmah nego pri sredini, ali u svakom slučaju iskoči im plavi ekran. Odem dole u shop, zamenim za istu karticu ali sa Zalmanom, i evo je sad šljaka ko bombona, 3dmarkovi prošli kako treba i uz očekivan rezultat, WoW zakucan na 60 fps itd.

Ova priča ima dve pouke:

1. Želja izaziva patnju, kako bi rekli budisti

2. Treba kupovati samo mainstream hardver

3. Ako nešto radi, ne diraj!

(edit: zapravo tri pouke)

Edited by voodoo_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...