Green Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Dakle, poshto meni napon struje kod kuce ima obichaj recimo jednom u 2 dana da skache/pada i restartuje mi komp/adsl, hocu da kupim UPS. E sad, poshto se ja nimalo ne razumem u to, neko ko se razume da mi kaze da li bi to pomoglo (ako ne, shta bi pomoglo), i koji da kupim, a da nije neshto suludo skup... Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 to i mene zanima, pa da se prishljamchim ovde:) hvala :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 ako ti je samo napon nestalan, tj skace/pada shta vec, onda ti je dovoljan onaj peglach napona, chini mi se da je tachno ime proizvoda APC SurgeArrest, to nije UPS sto znaci da neces uspeti da ugasis kom il da radish josh 10-15 min kad nestane struje, ima 5 utichnica, i postoje 2 modela, u zavisnosti od snage uredjaja koje kachish (sad dal je snaga, il nesto drugo, nemam pojma, fizika i ja se ne volimo ), a kad sam ja to uzimao davno, bila je cena oko 50 jura. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 A varijanta sa aqmulatorom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted October 19, 2007 Author Report Share Posted October 19, 2007 E, odlichno, to je i jeftinije od UPS-a. ~20-30E je, ima na PCberzi raznih modela... Samo da pitam jel mi znachi neshto u vezi sa adslom kada ima i phone protection? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 apc je preskup, realno. za taj kesh moze da izme i neki ups koji ce da mu radi isti posao, ti da kazemo jeftiniji upsevi, tipa mustek, sasvim fino rade , imaju te spike filtere, peglaju napon do nekih 10-15%, shto tebi zapravo i treba. za nash edb je sasvim normalno da napon varira tokom dana i to da ima stalne oscilacije. jedno samo traba da znash, ako ed krene da przi, probice i ups i sve, tu ti ni sam bog nece pomoci. btw.pa znachi ti utoliko shto ako munja krene kroz tel kablove imacesh kakvu takvu zashtitu:)) i josh enshto, ako ti je napon slab s surge arrestom necesh reshiti problem, ovde barem imash tu autonomiju od 10tak minuta da zavrshish posao. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 ja sam uzeo preko lakija APC sa peglom i baterijom koji mi daje autonomiju od nekih 10 -15 minuta da sejvujem sve. i kostao me je oko 100 evra Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 realno svaki ups ce ti trajati max 2 godine posle chega ide menjanje baterije a kod APC brenda ta baterija kosta koliko i nov UPS, tako da predlazem musteka 650 koji realno moze 5 minuta da izdrzi jednu makinu a kad se batali kupis nov... iskusta preneta od prijatelja koji ima APC ups i koristi ga samo za peglanje napona jer muje baterija vrisnula i ne pada mu na pamet da je kupuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 i moja je bogami otishla, sad samo pegla:( takodje ako uzimash ups imaj u vidu da su im oznake uglavnom u va(volt amperima). npr 650va je negde oko 400w, koliko se secam, shto treba da ti se uklopi sa snagom napajanja. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 poshto je valjan ups? ono fazon, nestane struja, a ja imam 15 min fore da iskuliram i to :P i ako moze neki model :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 ja imam APC-ov produzhni sa peglachem napona za 5 utikacha i telefon, platih ga pre 2-3 godine oko 20e i sjajno radi. ranije mi se deshavalo da se chesto restartuje komp zbog variranja napona al od tad bash nishta. a chesto primetim i da mi svetlo treperi dok komp radi bez problema. preporuka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 sad to kosta 1000din imam ja to :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 @saint pa imash recimo ovo http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups600usb.htm neshto manje od 50jura mada video sam ima josh par nekih firmi koje su se pojavile, i uopshte nisu loshi, ovde govorim sad o toj kategoriji gde je niza cena. ako hocesh apc iste snage ili enshto slichno rachunaj da cesh dati 100+jura neke zlatne sredine nema,ja ti samo iz mog ugla mogu reci da mi ej mustek i to josh prethodne generacije radio odlichan posao. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 'fala chika margi, verovatno ce taj da padne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts