Jump to content

Dobrovoljci, vamo (testiranje warcraft/dota servera)

Kaurin

Recommended Posts

Kao sto neki od vas znaju, eurobattle.net je ovih dana u haosu (nekima radi, nekima ne radi....). E sad... ja kontam da nas ima dosta iz srbije i okoline koji igramo na eubnetu, i kapiram da na ovom forumu ima barem jos nekoliko likova koji kriziraju kao i ja kad eubnet ne radi xD

Situacija je sledeca: Podigao sam pvpgn server (isto shto i eurobattle.net ima) na ortakovoj dedicated mashini (athlon 2200+, staticna IP adresa... - drugim recima, stalno online). Kontam da nas nece biti milijardu kao na eubnetu, ali u slucaju da eubnet padne, nadam se da ce nas biti dovoljno da se hostuju 2-3 igre kad je eubnet down - sto ortakova mashina i konekcija mogu da podrzhe.

Sta ja ovde hocu:

Za pocetak mi treba samo par dobrovoljaca da vecheras 16.10.2007 oko 22h dodje na irc.krstarica.com #kugla (ili preko krstaricinog sajta, pa nek udje u isti kanal), ili eventualno dodate na msn (squiders et gmail.com). pa da malo iztestiramo da vidimo kako radi.

Za sav info/nejasnoce/pitanja/sto maraka, je pozeljno da me pitate preko ovog topic-a

Ako testiranje (jedna-dve partije dote) bude uspeshno, i ako server bude imao malo vecu popularnost... paa... nece imati, ali i za tu mogucnost imam reshenje :P

Nadam se da ce neko ovo procitati xD

Vidimo se vecheras ;p

no offense ali ovde ne verujem da neki ozbiljniji igraci igraju na piratskim serverima ~~

Edited by Mare

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

don`t torll my topiczZ1!!!

nego... mare.. ti ako si pro, dodji vecheras da pokazhesh ;PPPPP

Evo mali update.

Server RADI :)

Testiran je, i nisu moguce ladder igre, vec samo custom games. (dota ftw \o/ )

Evo vam Reg fajl sa kojime cete u listi BattleNet servera imati sledece:

.: Kani.hu :. (madjari >:/ )

Lordaeron (US West) *Blizzard*

Azeroth (US East) *Blizzard*

Northrend (Europe) *Blizzard*

Kalimdor (Asia) *Blizzard*

Europe PVPGN (eurobattle.net)

Stingray

KoxBox@Scalar (server na kome veceras igramo)

OVDE REG FAJL

Ovaj reg fajl mozete koristiti nezavisno od toga da li imate legalan ili nelegalan wc3... ostace vam defaul original battle.net serveri + pride

Ja sam sad online na ircu, a server ce biti up 24/7 :)

dakle:

IRC: irc.krstarica.com #kugla

MSN: squiders@gmail.com

hajt :p

Edited by Kaurin

bio sam admin na bnetu do pre 2 nedelje, realno video sam mnogo pokusaja da se oformi ovako nesto i uvek su propadali.

a eurobattle.net ce raditi normalno, samo je bio premesten na drugi hosting.

a sad nevezano za server.... dzaba ti pravljenje servera na kom ce igraci imati lag. lakse je da vi lepo igrate na northu(ima listchecker) ili ggc ako nemate pare za org igru. al kapiram da ocete svoj server samo zbog powera koj bi imali na njemu.

eto mozda gresim a mozda i ne ali imo nece vam uspeti, za uspesan server vam treba bar 1k+ ljudi registrovano koji bi igrali samo na tom vasem serveru, sto je nemoguce uciniti.

poz

I see by your outfit, that you are a cowboy.

bio sam admin na bnetu do pre 2 nedelje, realno video sam mnogo pokusaja da se oformi ovako nesto i uvek su propadali.

a eurobattle.net ce raditi normalno, samo je bio premesten na drugi hosting.

a sad nevezano za server.... dzaba ti pravljenje servera na kom ce igraci imati lag. lakse je da vi lepo igrate na northu(ima listchecker) ili ggc ako nemate pare za org igru. al kapiram da ocete svoj server samo zbog powera koj bi imali na njemu.

eto mozda gresim a mozda i ne ali imo nece vam uspeti, za uspesan server vam treba bar 1k+ ljudi registrovano koji bi igrali samo na tom vasem serveru, sto je nemoguce uciniti.

poz

so true...so sad...

nema kraj :)

@eyel

custom games, pa ni ladder games nisu server based (bnet based)... vec ih hostuje uvek jedan od igraca. za custom games se to zna (game creator), a na ladderu to server odluci.

za bnet do max 100 igraca (sto moj server realno nikad nece ni imati) ti ne treba konekcija jacha od 256/256k... sto imam (a i vishe)

tako da :)

e sad. sto se tiche servera. on nastavlja svoju prichu, ali ne mogu da reklamiram - glupo je da me banuju posle par postova ;p. za zainteresovane (kojih verovatno na ruru nema) - imate moj pm i ostlai info koji sam gore dao :)

vidimo se

edit:

podrzavam ja eurobattle.net 100% (i igram na njemu cak i pored mog servera - naravno)

ali ovaj mali server ce biti vishe za turnire i proverenije igrache sa balkana. (svi koji duzhe igraju na eubnetu znaju da su retke partije sa balkancima a da neko ne quituje ffs).

toliko :)

Edited by Kaurin

znam ja sve to... i nemoj da mislis da ja sad ovde furam pricu sa eurobattlenetom da bi tebi unistio server ili slicno. posto se meni euro smucio i prestao sam da radim tamo kao admin i presao sam na north totalno, al jbg misljenje mi je da je totalno nemoguce podici server i na njemu zadrzati dovoljno ljudi da bi on radio.

I see by your outfit, that you are a cowboy.