Malatrolapunakontrolora Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 (edited) Ae da ne gnjavim mnogo nego da predjem na stvar: 1.Koja su vasa iskustva sa LCD televizorima kao monitorima? Posto planiram da umesto monitora i TV-a uzmem jedan koji ce da radi obe funkcije, pa me intresuje vredi li kupovati takav TV ili ne? 2.ASUS EN8800GTS/HTDP/320 ili Extreme AH2900XT/G/HTVDI/512MB DDR3? (Za gamerski komp btw) 3.Seagate ili WD hd ? Ako se setim jos necega postovacu :))) Edited September 21, 2007 by Malatrolapunakontrolora Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Voice Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 2.ASUS EN8800GTS/HTDP/320 ili Extreme AH2900XT/G/HTVDI/512MB DDR3? (Za gamerski komp btw) Radeon je jaci skoro toliko koliko je skuplji. Quote MSc Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 Ja bih išao na Radeona. Dobar je, a i ATI se baš naoštrio oko optimizacije pa se sa novijim drajverima ponaša znatno bolje nego sa onima na prvim testovima pre nekoliko meseci. Plus Radeon bolje vari Unreal 3 endžin, što će biti bitno u budućnosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wanderer Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 1. ja mislim da ti lcd televizori jos nisu ono sto bi trebali da budu... i da ne vredi kupovati za tu namenu pogotovo koju si ti hteo... Quote -"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory." -"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 radeon je definitivno jaca karta, e sad da li imash vishka 100e za nju :P . Ja se vodim pravilom da ne dajem nikad vishe od oko 250e za graficku (tu se negde uklapa 8800gts) s obzirom kojom brzinom padaju cene kasnije mogu da lazem sebe kako nisam mnogo pukao :P Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 1. LCD televizori su u poslednje vreme dosta pojeftinili i da sada uzimam neki, to bi verovatno bio Philips srednje ili vishe klase od 37-42" sa full HD rezolucijom. Na njemu mozesh i da se igrash i da gledash filmove i zaista su takvi televizori kvalitetni (pogotovo serija sa Surround Ambilightom). Cene dodushe nisu male... 2. Radeon 2900XT je u principu jacha grafichka, ali imaj u vidu da koshta dosta vishe i vishe se greje. Meni se ipak chini da je 8800GTS optimalnije reshenje na danashnji dan, a skoro bi trebala da se pojavi nova generacija iz Nvidije koja bi trebala da bude neki best buy u tom veshem srednjem segmentu. 3. Seagate ili WD - u poslednje vreme mi se sve vishe svidja WD iako imam odlichno iskustvo sa Seagate-ovima (nijedan nije riknuo u partiji od 40-ak koje imam u firmi). Problem je u tome shto je Seagate nedavno kupio "falichni" Matrox, pa je sada teshko reci da li je kvalitet ostao na istom nivou. S druge strane WD pravi sve bolje i bolje diskove u poslednje vreme, npr. njihov hard od 750 Gb je najbolji u klasi, a o Raptorima necu ni da pricham... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted September 22, 2007 Author Report Share Posted September 22, 2007 ZerBah puno ti hvala za savet (pogotovo za LCD :D ) Na zalost nece biti Philips vec 40" Bravia , sa max rez 1366 x 768 shto je po meni dovoljno za neku pristojnu sliku SHto se tiche grafike,ipak cu uspeti da se dokopam "veceg budzeta" tako da mi sad dolaze u opciju 8800 GTS 640 vs Gorenavedenog XT2900 , tako da cu jos malo da se dvoumim oko istih pre nekog "judgment day-a" Shto se hardova tice , ipak cu da prihvatim ponudu za WD , iako ce da me kosta nesto malo vishe ali ipak vredi ! Naravno svima se zahvaljujem za savete i vasha misljenja i plx ako ima jos neko vazni savet & stuff bilo bi ql da ga podelite sa nama (tj samnom :D) Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 vrlo brzo izlaze 2900pro i 2900gt kartice koje ce kostati reda velicina 250 evra. po meni veoma interesantna stvar za razmisljanje. treba uskoro i semplovi da stignu, pa cemo videti valjaju li cemu. to je u principu oslabljeni r600 koji imas na 2900xt, mada ce neke stizati samo sa usporenim klokovima. vudu, ispravi me ako gresim sto se tevea tice, imao sam prilike u poslednje vreme, pre jedno mesec da se igram sa sva komada. kripton 26 i 32 inca. prvi je golo govno i kao televizor i kao monitor. drugi ima samsung panel i moze se koristiti kao komp displej sasvim opusteno. rezolucija je 1366*768, ali je gigantski jer ti je glava na metar od, pa se stvarno cini ogromnim. imao je dsub konektor, u softveru se moze podesiti slika fino u detalje, tako da je za neko osnovno koriscenje (filmovi, office, igranje) super. za vise para imas i one sa dvi konekcijom, vise hdmi prikljucaka, ali su primetno skuplji. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Negde kažu da će koristiti downclockovani R600, negde da je u pitanju RV670, varijanta urađena u 65nm ali isto 320 stream procesora i 512-bitna magistrala. U svakom slučaju trebalo bi da su malo sporije od 2900XT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted October 15, 2007 Author Report Share Posted October 15, 2007 (edited) E pa najzad je doshao dan i bogme poprilicno se promenio kriterijum za uzimanje kompa! Potrebna pomoc oko: Konfiguracije (vrh 1100-1200 evra) za cist gaming , bez monitora , tastature,misha , zvucnika Konfiguracija bi morala da ima 4GB ram-a , HD mi i nije toliko bitan , 250 gb bi radilo sasvim dobar posao I grafika (shto jaca to bolja :D ) u procesore se ne razumem najbolje , neam neku nameru da OC , posto to nikad nisam radio. Takodje su mi potrebna 2 monitora , jedan je za kancelarijski posao i njegov budzet je 150 evra , I jedan monitor do 300 evra za ovu gaming konfiguraciju tnx unapred za pomoc :D :D :D Edited October 15, 2007 by Malatrolapunakontrolora Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Sad i nije pravo vreme za kupovinu jake grafičke. 8800 GTX je i dalje preskup, GTS 320 MB je pred povlačenjem, a krajem meseca stiže 8800 GT sa 512 MB koji bi trebalo da košta ispod 250 evra. Prema tome, sačekaj malo, taman će tad stići i talas prazničnih igara. Mada ako si spreman da daš 350 evra za grafiku i hoćeš da se igraš u 1600x1050, odna uzmi 8800 GTS 640 MB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted October 15, 2007 Author Report Share Posted October 15, 2007 Da u stanju sam da odvojim za 8800 640 GTS , posto sam nashao poprilicno ql konfiguraciju samo shto umesto 8800 320 uzimam ovu navedenu! Mada shta mislish ( i naravno ostali ) o ovoj konfiguraciji Kućište Antec Nine Hundred ( Midi-Tower , USB , IEEE1394 , Audio , Providna bočna strana) Matična ploča DFI INFINITY 975X/G ( ATX , Socket 775 , Intel 975X , SB , LAN) Procesor Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4MB FSB1066 S775 ( Dual-core , 64-bit) Hard disk 500GB Seagate Barracuda SATA2 7200rpm Optički uređaj NEC DA-7170 SATA RAM memorija 4GB Geil DDR2 800MHz Grafička karta Asus EN8800GTS 320MB Zvučna karta Integrisano Modem 56k Conexant Samo shto umesto Graficke ide 640 mb! Izgleda mi nekako ok konfiguracija! Shta po vama fali njoj? Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Nemoj da uzimash plochu na i975X chipsetu - kao prvo to je chipset koji je star vec 2 i po godine, kao drugo ne podrzava najnovije procesore, kao trece imash sada mnogo dobrih plocha na P35 chipsetu koji ti moze posluziti i u buduce ako pozelish da promenish procesor (podrzava procesore sa 1333 MHz FSB-om, znachi sve nove: E6550, E6750, E6850 i quadcore procesore). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts