Jump to content

Dream gaming konfa

Longleyy

Recommended Posts

Dakle ovako stoje stvari, drugar ima 1500e i oce da uzme komp za igranje, samo je problem sto je on gluplji od mene za hardver (kad je od mene trazio pomoc, lol) i on je otisao na sajt pakoma i ukucao da oce 1500e da potrosi i taj neki konfigurator mu je izbacio konfu za 1500e i on oce to da uzme. Ja kad sam to cuo, morao sam da ga zaustavim i da zatrazim pomoc ovde :)

Dakle ako mozete (pogotovo ko ima veze sa igraonama) da date predloge nekih dobrih igrackih konfiguracija, posto ja stvarno ne znam kako da mu pomognem, posto poslednji put sam nesto o hardveru znao pre 4 godine kada sam kupovao sadasnji komp...

i u tih 1500e treba da bude uracunat monitor od 20 incha, takodje recite koji, i da li je mozda wide varijanta bolja?

hvala unapred...

Ne mora zverka da kosta 1500e (naravno, pametni ljudi ne idu u Pakom):

AMD Athlon 64 X2 6000+/6400+ (~150e/~240e), 6400+ jos neko vreme nece biti kod nas, ali se za tu cenu ni ne isplati (9% je jaci od 6000+), ako mu nije frka, bolje da saceka AMD Phenom (~decembar)

MSI K9N Platinum (nForce 570 Ultra) (~100e)

MSI NX8800GTS T2D320E-HD-OC (~300e)

2x1GB DDR2 800 (Kingston - HyperX) (~130e)

NEC AD-7170A/7173A (~40e)

HDD: WD Caviar (16MB cache), pa neka odabere kapacitet koji mu treba... (~70e-100e)

HDD Hladnjak: Cooler Master CoolDrive 3 (~30e)

PSU: Cooler Master Green Power 500W/600W (~100e-130e)

Kuciste: Cooler Master Centurion 532/534 (~60e)

Monitor od 20" nije za gaming; nije cak ni 19", ali moze da prodje (jer ti trebaju oci kao sto ima kameleon, pogotovo za RTS):

CRT: Samsung 796MB(17")/997MB(19") (~100e/150e)

LCD: Samsung 731BF (2ms)(17")/932BF (2ms)(19") (~240e/290e)

Po meni, najbolje cene imaju Microsystems i Gigatron.

MSc

Realno, tesko. Ali je fazon da, kada se daje 1500, neka se daje sa stilom. Blitz u imenu, omg, pa Formula, ljudi se isprimaju, pa vide taj silni bakar i onu predrkanu kutiju, tralala, a u sustini je sve isti k. Zasto ljudi kupuju fensi stvari uopste :)

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)