Jump to content

Nov PSU i novi problemi

banman

Recommended Posts

Posto mi komp radi vecinu dana, kontam da je razlog zashto mi je prethodno napajanje otishlo dovraga, dole je + prashina, jbg polako ali sigurno zaustavila se 120ka koja je hladila (u pitanju je bilo neko od LC 500W modela). No, odmah primeceno, izvadio ja napajanje. Palo novo, neki codegen 600W sa dve osmice, malo buchniji ali ajde. I sad ne znam shta se moglo desiti, u smislu da sam neshto pomerio u kompu ili slichno, ali nakon nekog neodredjenog vremena komp se restartuje. Nema posle pishtanja ili signala u smislu da je neshto otkazalo, vec eto.

Probao sam i opteretiti sistem tipa rendanje ili neka igrica, pa ovo ono, ali se nishta ne desi. Nekad pukne u igrici, nekada u firefoxu, a ponekad i kada nishta nije pokrenuto. Deshava se sasvim neochekivano, po mom opazhanju posle sat i vishe.

Ako neko ima ideju ili iskustvo...kontam da je PSU moguce, ali nemam trenutno mogucnost ni vremena da navatam josh neko pa da testiram.

Imao sam slican problem pre par nedelja... nisam menjao hardver i komp mi se na random gasio pri razlicitim stepenima (ne)opterecenja. Sad vec nedelju dana komp mi se ne gasi... prestao je kada sam uradio advanced scan-disk sistemskog drive-a... moguce je da sam/smo zapatio/li neku kriticnu gresku na hardu preko koje komp mogao da predje. Bar probaj, nista te ne kosta...

Edited by Death Egg
MSc

Danas sam stigao da frikombinujem hardware, probao sam drugo napajanje (klasichna verzija kucnog majstora imam staro 350 noname bez ventilatora, skinuo vent sa nekog treceg i ide bez problema od 7:00). Ono sam odneo, kao pogledace, e sad u chemu je fora ne znam. Sachekacu malo sa ovim napajanjem jos malo pa ako ne rikava thats that.

I ja nekako kontam da bi mogla biti memorija, ali videcemo.

Eto sad ispade da kod nji radi sa tri hdda i proshao je instalaciju i sve ok. Sa druga dva shto sam nabavio sa strane mi radi bez frke. Mada, mada, moguce da ima neki sistem koji ga cima u sluchaju da struja/napon varira...vrag ce ga znati. Probacu sutra, obradicu disk kao shto ste predlozhili i bios, pa shta bude bice.