Jump to content

Jedan problemchic

SavKe

Recommended Posts

Prvo problem:Juche sam uzeo novu grafichku,Radeon 9600pro(proizvodjach je PowerColor).Pre toga sam imao fx5200,a pre toga mx440,tago da se ne snalazim bash najbolje sa Radeonima.

Problem je konkretno vezan za WC III(bar sam ga tu primetio).Normalno,sad ga igram sa vecim setovanjima i u vecoj rezoluciji,i tehnichki gledano nema nikakvih problema.Sve je lepo prikazano i performanse su savrshene.

Medjutim ono shto me nervira jeste pojava nekakvih sitnih anomalija,kao da ne renderuje bash najbolje texture.Malo,malo pa se na brzinu pojavi neshto shto me najvishe podseca na one crne crtice kod starih filmova shto pucketaju.Onako na brzinu,pa nestane.Zna li neko o chemu se tu radi?

Hint:WarCraft igram u OpenGL modu,i pre sam ga igrao tako i nije bilo problema.

Druga stvar je vezana za overclockovanje Athlona xp1800+ ,generalno sam po netu video da moze da se digne da radi chak i do 2100mhz(normalno radi na 1534mhz),medjutim ja bih bio zadovoljan i sa 1800mhz.FSB je 133 a mnozilac je 11.5.

Dajte mi najbolji savet kako da postignem zeljenu brzinu,imajuci u vidu da zelim i da ga maximalno prilagodim RAM-u (DDR400),i da pritom ne povecavam voltazu osim ako je kranje neophodno.

Unapred hvala!

ps.Konfiguracija KT4A-V MSI matichna plocha, Athlon xp1800+ ,1giga Kingston DDR400 RAM-a, ATI Radeon 9600pro grafika.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Bre meni je grafichka brand new,sveze izvadjena iz celofana,ovaj Radeon josh ima i sopstveno hladjenje...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Procesor mi radi stbilno sada na 166x11 shto je nekih 300mhz vishe,videcu da probam da ga doguram do 10x200 :)

Lol koliko je ovo zarazno strah me da ne pochnem da preterujem,sad cu da predjem na grafichku a tek sam je kupio :)

Chuo sam da moze da se napravi 9600xt verzija od 9600pro :))))

lol nub, pa ti celeroni se odlično klokuju.

moj sempron sa 1.6 na 2.2 ladno, a sa boljom memorijom 2.4+

celeroni D idu još bolje.

core 2 duo 21x0 sa 1.8 na 3.0 ghz

prema tome, ako može, rokaj! za šta ga čuvaš, za muzej?

Pa nemam ja ko ti u biosu da namestam klok nego moram da pomeram jumpere na ploci ( znas li ti koliko je moj ps star :)) ) a lud sam to da radim . I jos molim Boga da jos nesto ne rikne , i onako mi je pre neki dan otisao usb port , pa moram da drzim misa na prednjem usb-u.

ne cuvam za muzej nego hocu burazu da ga ostavim kada ja uzmem new pc :)

Klokovao sam memoriju to mi je dosta radi malkice brze pc .

A i maticna mi je neka very shit :D