Jump to content

Ne ljuti se covece u Visual Basicu OMG!

Recommended Posts

Kao što description kaže, nije ono što mislite, dakle ne trazim pomoć da to uradim :-), već sam napravio prokletinju, i tu je pri kraju, a ovo je trenutno neka recimo alfa verzija, u kojoj mogu da igraju samo ljudski igraci (ako i rešim da ubacim AI, to će biti kasnije), i mogu da igraju SAMO PLAVI I CRVENI (zelenog i zutog doterujem dok ovo čitate).

Ipak sam okacio igru jer mi treba malo feedback-a, pre svega mi treba da neko malo testira, ako ima vremena, i da mi registruje bagove ako ih ima (a ima sigurno, OMG!). I ne radi ono za različite brzine animacija, pa je sve na extra extra brzo, to ću srediti takođe kasnije...

Bio je bag koji je zezao ona početna bacanja, kad svako ima tri pokusaja do 6, pa ako neko preskoci da uvede figuru na 6, već opet baci kockicu ili preda potez, tada sledeći igrać nema 3, već 2 ili 1 pokušaj, ali to sam, mislim, ispravio.

Međutim, javljao se bag da ponekad, i to jako retko (tipa jednom od 40-50 bacanja) iz nekog čudnog razloga, nakon smene igraca i dobijanja rezultata bacanja neka random figura narednog igrača krene po polju. Uneo sam izmene za koje MISLIM da bi trebalo to da isprave, pa mi je jako bitno da mi javite ukoliko vam se ovo ipak desi, a takođe i ako se javi neki drugi bag, da mi što preciznije opišete kako se manifestovao i u kojoj situaciji, da bih ga što efikasnije popravio. Eto, toliko, ne ljutite se:-)

EDIT:

nova verzija:

http://rapidshare.com/files/41042462/Ne_Lj...ce_0.9.exe.html

Edited by Milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Brate šta ovde treba da se radi? :)

Kako se bacaju kockice? Zašto command 1 i 2 ne reaguju?

I daj source da vidimo :)

Treba da pikas plavi vs crveni da vidis radi li:-)

kockice se klikaju za bacanje:-)

ti command ce da nestanu, cisto su bili controlne prirode (recimo, dvojka poziva proceduru za proveru pobede igraca, da vidim da li sam je dobro napisao... a jesam:-)

trojka vise ni ne znam, ali i ona je nesto kontrolisala:-)

source ne dam, suvise je nubovski (da ne kazem pesacki!), a i upload me jebe zesce, al' videcemo nesto vec...

brate sta se cimas :)

http://clovek.igrajmo.se/

jebiga, bajka, seminarski neki, pa reko....

Ok, ali ne reaguje ništa :) Dakle kliknem na sličicu u sredini forme, ispadne broj, ali figurica se ne miče, niti ja mogu da je pomerim nekako.

Nego oko bacanja kockica, ne misliš li da je korišćenje random generatora previše sterilno, tako da kažem. Ono, nedostaje ljudski faktor. Šta misliš da ubaciš recimo kao u "Slagalici" na TV-u da se brzo vrti niz brojeva*, pa kad korisnik klikne (kao što tamo kaže "stop"), da taj broj na kome se zaustavio bude rezultat "bacanja" kockice. A za kompjuterski AI da zadržiš random brojeve, naravno.

*edit: ovo implementiraš tako što recimo ubaciš tajmer sa jako malim delayem, koji ništa ne radi nego samo generiše random brojeve i upisuje ih na labelu, a labeli napraviš onclick metodu da zaustavi tajmer i trenutnu vrednost ispisa na sebi uzme kao rezultat bacanja kocke.

Edited by voodoo_

ti commandi ce nestati kasnije, ne rade nista, cisto su mi sluzili za neke provere

pocinje se tako sto se odabere nova igra iz menija, zatim se odabere ko igra, ali moze samo crveni i plavi u ovoj verziji, mada sam vec odradio i ostale, samo da dovrsim i uploadujem... klik na kockicu ce je zavrteti, imas tri puta fore do sestice, a klik na figuru je salje na put:-) to je to...

@voodoo:

Figuricu ne mozes da mices dok ne dobijes prvu sesticu:-)

To za genrisanje rezultata zvuci primamljivo (i,sto je najvaznije, lako:-) samo sto ce za sada sve ostati kako jeste, jer bi bila velika jebada da se menja, a sutra predajem rad…

@chizra & stator

Da ti znas koja je muka uploadovati 2 MB preko dilaupa:-) U svakom slucaju, mnogo mi znaci onaj njihov progress bar, pa moram tako, ali valjda ce neko opet biti ljubazan da mirroruje:-)

@daki

Suvisne komande uklonjene

Dizajn za sada, nazalost, ostaje kakav jeste, mozda tokom leta nesto budem menjao, mada bih pre radio na AI…

Thou hasth tr00ly entered a new display name:-)

Enivej, sad rade sve boje, nema vise suvisnih stvari, sklonio sam one boxove gde moze da se izabere komp, i to je to do daljnjeg…

http://rapidshare.com/files/41042462/Ne_Lj...ce_0.9.exe.html